ВМ-НВХ, част 62

• 42 438
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Ужас  Confused

Аз от известно време намалих драстично пилешкото, не го купувам, не го готвя, съответно не го ядем вкъщи. Основно свинско и телешко взимам, както и телешка кайма. От пилешките продукти взимам само дробчета и сърчица.
Странно е, че откак съм на ВМ не ми се прияжда пилешко. Само свинско  Rolling Eyes
И на мен вече пилешкото не ми е вкусно,много сухо ми идва,свинското е друга работа Laughing.
Спомням си преди няколко години как в семейството се възмущавахме на дядо ми,че яде филии намазани с мас и не се пази.А сега,като обяснявам на майка ми и брат ми кои мазнини са полезни,им давам за пример дядо и им казвам:"Не е прост дядо,че яде филии с мас."

# 346
  • SA
W'A'S'P', предполагам, че някои от диабетиците го правят. Обаче като им се казва, че трябва задьлжително да ядат разни пьлнозьрнести хлябове, теста и т.н. , естествено е повечето да си мислят, че без тази храна няма да преживеят и дори и да отчитат висока крьвна захар, да продьлжават да си я консумират. Друг е вьпросьт, че в Бьлгария диабетиците, които не са на инсулин нямат глюкомери, поради което няма как да правят тези измервания. А пьк има и друга група, при това немалка, предимно по-вьзрастни хора, които и идея си нямат какво всьщност представлява диабета и смятат, че като не ядат кристална захар и пият една шепа лекарства, всичко ще е наред.
Вики, така е, промяната в мисленето трябва да започне от медицинското сьсловие. Защото докато на хора с диабет се препорьчва да ядат грозде и банани, ясно е, че ще има и болни, които ще спазват тези препорьки. Ако пьк тази препорька им е дадена от доцент, или професор... по-скоро биха нарушили някоя божа заповед, отколкото да дрьзнат да се усьмнят в ефикасността й.
Но надежда мисля има, ето в Швеция това вече е факт и дори се говори за хранителна революция.
Krasi *** , правилно си поставила храна в кавички.  Simple Smile Трудно може да се нарече храна всичко това, което се бьлва от хранителната индустрия. За замразените пилета - дори и вода не ми е ясно защо трябва да се добавя( освен с идеята да се продава на цената на пилешко месо, де).

# 347
Спомням си преди няколко години как в семейството се възмущавахме на дядо ми,че яде филии намазани с мас и не се пази.А сега,като обяснявам на майка ми и брат ми кои мазнини са полезни,им давам за пример дядо и им казвам:"Не е прост дядо,че яде филии с мас."

С мас и червен пипер или чубрица. Мляс, мляс! 341uu Само дето още не съм разбрала как да направя филия без филия. Laughing

# 348
  • София
В последните дни си правя дюнера на Кам, та яйце с кокос много прилича на хляб.
Та ето - филия без филия  Wink Припичаш яйцето с кокос 1:1 хубаво, мажеш с мас и поръсваш с червен пипер   chef
Не знам дали ще стане, но не пречи да се пробва. Даже веднага бих опитала, но нямам мас.

# 349
Вивиан, с каква дебелина става? На тиган ли го печеш?

# 350
  • София
Ами различно дебело става, в зависимост от това, колко яйца и кокос ще си правиш.
Аз обикновено си правя 3-4 яйца с 3-4 с.л с връх кокос и малко сол, пържа го на среден огън в тиган с масло, като го разнасям и оформям с една лъжица отгоре, защото сместа става гъстичка.
Но преди да се сложи в тигана трябва да постои 10-ина минутки да набъбнат стърготините.
Не е точно с вкуса на хляб, но много го наподобява (или аз вече не помня вкуса на хляба  Laughing).

Другият вариант са опалянките, но аз не съм ги правила и не знам до каква степен приличат на хляб.

# 351
  • SA
hot tea, ако пьк изпьржиш тази смес от яйца и кокосови стьрготини в повече мазнина, няма да има нужда даже да я мажеш допьлнително с масло, или мас. Аз напоследьк я изпьржвам в повечко кокосово масло, което в по-голямата си част се поема от палачинката и става невероятно вкусна.

# 352
Да се присъединя към не консумиращите вече пилешко месо Flutter.Много рядко,не ми е вкусно ,даже гладна си стоя от него. Е,някоя пържолана съм вземала,но и аз наблягам на дробчетата,свинско,телешко.

В неделя ще го пробвам и аз този дюнер на Кам Heart Eyes

# 353
  • София
М, ще сложа и аз повечко масло другия път  Heart Eyes
Аз си го оставям като блат за пица, отгоре си поръсвам със сирене или с кашкавал. Не го загъвам като дюнер, защото си го правя по-препеченко  Heart Eyes  Обаче е такава вкусотия ...

Чудех се, ако му добавя малко брашно от рошков дали ще стане нещо? За моментите, в които ми се прищява сладичко?
Рошковото брашно как е в нашия режим, мисля, че е приемливо, но все пак?

# 354
Кажете за това брашно от рожков. Видях го онзи ден в магазина. Знам, че и вие го ползвате.

# 355
  • Пловдив
Вив, не знам за брашното от рожков, но същата тази палачинка с малко банан (всичко пасирано и после на тигана) е чудесна за моментите на много глад за сладко...Понеже сладни от банана (леко и приятно)...

# 356
Здравейте, момичета!
Изкарах една дъъъълга морска почивка без интернет Simple Smile
Сега наваксвам с четенето, много интересни неща сте коментирали.
В момента съм на някакво доста по-либерално НВХ и кантара ми се "намуси" с 1,5 кг отгоре. Изкушенията са ми сладоледа и плодовете. Ще вляза в релси, но да видим колко бързо  Rolling Eyes

# 357
  • София
Вив, не знам за брашното от рожков, но същата тази палачинка с малко банан (всичко пасирано и после на тигана) е чудесна за моментите на много глад за сладко...Понеже сладни от банана (леко и приятно)...

Запечатвам този вариант в главата си за гладно - сладки моменти  Hug
Благодаря!

Смайл, сега изчистваш менюто и веднага ще се коригират плюсовете.
Предполагам, че  е вода   bouquet

По въпроса с моето кило и половина плюс - усъмних се, че може да е от динята (защото всеки божий ден я ям, без изключение и в големи количества) - ами от нея е очевидно, защото от два дни я спрях и единственият въглехидрат в храната ми е от млякото в кафето и от зеленчука и вече 1 кг се махна. Останаха ми още 0,500 кг. които да върна в изходна позиция.
Оказва се при мен, че малки или що годе прилични количества диня не ми пречат, но големите просто ме расипват  ooooh!

Извинявам се на бирата   bouquet Обвиних я неоснователно  Mr. Green

# 358
Мацки, ядете ли гъби? Вижте какво пише тука:
http://btvnews.bg/article/lifestyle/liubopitno/nova-dieta-pribir … tadi-gardite.html

Ей това искам да му се невиди - да махна корема, но не и бюста... а вече 1 мес. активно спорт (всеки ден) плюс ВМ-НВХ и нито съм мръднала на килограми, нито коремът ми е изчезнал - само сутиенът почна да ми хлопа   Rolling Eyes

Треньорът (от хората на Милко) ми вика вчера, че малко мазно ям - да махна млечните, салатите и ядките - само животински мазнини. И му казвам, че не искам да тренирам гръден мускул, защото така се топят там мазнини и ще ми спадне бюста, вика ми че няма такова нещо. Дано, но не ми се вярва да ми се размине.  Rolling Eyes

# 359
Мерки засичала ли си?

Общи условия

Активация на акаунт