ВМ-НВХ, част 62

• 42 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
50кг съм,така ми казаха от лабораторията 75гр глюкоза в 500мл вода.Но предните дни не съм увеличавала въглехидратите сигурно до около 50гр да са били предните дни.
Ще повторя пак изследването и ще спазвам препоръките!   bouquet

# 331
Искам да попитам нещо Blush
Вчера си правих пълна кръвна картина,защото се чувствах отпаднала,нямах сили нещо.
Всичко  е ок,според думите на лекаря,но тази сутрин се събудих с увеличени лимфни възли на врата Cry
Направих грешката да ровя в нета и направо съм пред припадък от това,което прочетох.Имате ли идея какъв доктор да посетя. Четох ,че е възможно да имам възпаление,нещо в организма,абе да не съм здрава,но сега направо ме е страх да отида ,което е тъпо,разбира се,не трябва да отлагам,но много се наплаших...
Момичета,просто съм много уплашена,защото наскоро имах пневмония и си мисля какво ли не.

ОО Ioanna82  Heart Eyesщом лекар ти е казал че няма проблеми значи няма Praynig. Не се панирай излишно. А пък ако трябва върви и в друга лаборатория си повтори изследванията да си сигурна. Ако нямаше изследвания черно на бяло според мен по има място за притеснения и да гадаем тук, но при положение че си виждаш резултатите грешка и притеснения няма. Хайде споко Heart Eyes Peace.

# 332
vici75 , Hugнапълно си права. Мерси за включването
Ще взема Коензим ,в съчетание с омега ,та да си засиля имунитета,че наистина имам чувството,че ми е в сериозен срив.
Колкото до храненето-ще опитам да го изчистя максимално.Вярвам ,че това ще доведе до резултати.

Страхотни сте   bouquetВинаги научавам нещо ново тук,с всеки нов пост.

ioioto0 ,мила,зная през какво преминаваш-нямах цикъл доста време. Желая ти възможно най-бързо да се пребориш с всичко.Може би за известно време да спреш с тренировките? Почивка,приятни емоции,да се погрижиш за себе си,да "премахнеш" стреса. Това помогна при мен.

# 333

Благодаря  Hug
Ще те цитирам в темата за диабета, в алтернативния, надявам се нямаш нищо против
Иначе просто кажи и ще изтрия цитата

# 334
  • SA
W'A'S'P', разбира се, че нямам нищо против.  Hug

# 335
Ок мерси  Hug

И една бърза идейка от мен за ражхаждане в жегите
Студено гаспачо
http://en.wikipedia.org/wiki/Gazpacho
Домати, краставици, чушки, зехтин се пасират в робот, смесста се изстудява и ... наздраве

# 336
Благодаря за книгата, kameloth, ще я пратя на нуждаещ се близък. Hug

# 337
Мон..., благодаря ти. Аз се чудех защо нямам известия. И междувременно установих, че съм чела по-голямата част от предишната тема. Но пак имам много за четене, което всъщност ме радва

# 338
Искам да се включа с една страшно интересна статия от Марк Сисън за епигенетиката и как околната среда формира гените ни, на колко поколения напред влияе това и кака да се справим с проблема: http://www.marksdailyapple.com/you-are-what-your-mother-and-fath … cs/#axzz2bwtm9BLn "Вие сте това, с което майка ви и баща ви са се хранили!"

Това обяснява много неща в здравето или липсата на такова на съвременния човек. Имаше една тема в другия подфорум за алтернативна медицина за едно бебе с диабет 1. Хората се чудеха какво да правят и от какво е тръгнал диабетът, а не се замислят, че пропуските в грижата за здравето и оптимално хранене на родителите и бабите и дядовците е обрекло горкото бебе на такъв живот.  #2gunfire Но за жалост това е все още непознато поле и съвсем нова наука. Тепърва ще се научава за нея.

Освен това ме връща и към книгата на Кейт Шанахан за храненето и оптималното генетично развитие, както и книгата на Уестън Прайс "Хранене и физическа дегенерация". Много показателни научни трудове.  Embarassed

# 339
  • SA
Аги, точно влизах в темата да пусна линк кьм сьщата статия.  Simple Smile Много е интересна тази материя, наистина! Впечатляващ е изводьт, че с изборите, които правим , всьщност влияем на поне още поне 2 поколения след нас.
А драстичното увеличение на малките деца с диабет сьс сигурност е в резултат на безобразното хранене на хората от поне 20-25 години насам. Има доста теории за това и се обвиняват разни вируси и какво ли не, но реално основната промяна е в храната, която приемаме.

# 340
Момичета  Heart Eyes  bouquetвсичко което си четем тук и разискваме наистина е много интересно. Обаче повечето хора казват каквото доктора ми каже това ще правя. А по-голямата част от лекарите не споделят това за което ние си говорим Wink. Така че „поправката“ в мисленето трябва да започне от докторите първо май. Да не ви давам примери, които вярвам и вие имате в изобилие: моя син беше на 5-6 месеца и моя близка медицинско лице като и казвам че много реве ми вика я му натопи биберона в мед да видиш #Crazy.....; за друга приятелка с гестационен диабет бях разправяла преди - ами доктора и казал да яде грозде, банани, диня и да си бие инсулин след това  (той пък главанака и казал баш от най-сладките да яде newsm78). Ами за какво говорим. И тя ми казва че доктора едва ли ще я подведе, защо щял да я заблуждава. И наистина няма как да повярва на мен, а да вземе инфото в нета за меродавно много ясно. Особено пък с тези тонове информация където тук ти казват яж месо, там ти казват не яж. За това моето мнение е че промяната трябва да почне от квалифицираните и хората учили специално за това. Шоки беше пуснала един линк наскоро за нещо друго, а аз нали съм обсебена около раковото заболяване в семейството и съответно чета всичко засягащо темата. ТА ... намирам статия как захарта и въглените оказват негативно влиание върху раковите клетки. Добре но отдолу под тази научно обоснована статия, с хилядите си доказателства и цитати ДОКТОР беше писал коментар: докато всичко това са само хипотези и не се приеме  официално в медицината няма как да си съветваме пациентите да не ядата това, а да ядат онова.

# 341
То не му трябват много статии на човек, да се светне, че този бум на болести последните 20-30 години е основно следствие на огромното количество химия в храната и всичката тая "храна", която излиза в пакети и кутии от машини.
Не помня къде прочетох, че след Втората световна война, добавките в храната са били около 10-на. Сега са над 5000.
Т.е., ние ядем добавки с минимален процент храна вътре...   Laughing
След като в нещо толкова просто като хляба, който се получава само от вода, брашно, мая и сол, се добавят и емулгатори -Е481 и Е471, консерванти-Е282, Е202, Е281, 262, стабилизатори, химични набухватели-Е500, Е503, декстроза, ензими-амилаза, ксиланаза, хемицелулаза, направо не ми се мисли какво и по колко добавят в "по-сложна" храна.

# 342
Аз и на етикета на замразени пилешки бутчета купени от Кауфланд съм чела, че има няколко Е-та и картофено брашно мисля. На замразените, където освен месо и вода не е нужно да има нищо друго. Confused

# 343
  • София
Ужас  Confused

Аз от известно време намалих драстично пилешкото, не го купувам, не го готвя, съответно не го ядем вкъщи. Основно свинско и телешко взимам, както и телешка кайма. От пилешките продукти взимам само дробчета и сърчица.
Странно е, че откак съм на ВМ не ми се прияжда пилешко. Само свинско  Rolling Eyes

# 344
Аги, много интересно
Явно не само майчиното хранене по време на бременността оказва влияние, а цялостната картина преди това и на двамата родители

Вики, за събаление е така
Покрай майка ми се наслушах на глупости на тема "интернет дивотии", но иначе ползваме редовно ПЕТ-скенера, работещ именно на този принцип
За жалост лекарите с отворени сърца и ум са все още много малко, а останалите ...  Sick
п.п забравих да напиша, че покрай химиото на майка и бяха забранили слънцето
А аз по никакъв начин не успях да я накарам да приема омега3 и вит. Д, защото и бяха забранили да взима нещо извън тяхната схема
Та така за съвр. "хуманитарна" медицина, за съжаление

Кам, аз продължавам да недоумявам, защо съвр.диабетици не си ползват глюкомерите именно за да филтрират храните, които им понасят
Едно време не е имало
Но сега директно можеш да видиш една храна как ти влияе и дали си заслужава да я приемаш
А не да се успокояваш, че съвр.инсулини ще ти помогнат
Че както знамем, инсулинът хем дава, хем взима

Краси, така е, добавки вече има навсякъде
Вкл и месото е пълно с какво ли не, за да ни продадат доста вода
Ние затова пътуваме доста за да вземем чисто и прясно месо, което ако не се сготви до два дни, на Третия вече мирише
Аз хляб вече не пека, защото се изяжда в големи колчества и предпочитам да се купува един седмично, пък макар и с добавки, отколкото да се изгълтва по хляб на ден
Иначе обичам да правя хляб и то на ръка
Машината само събира място в шкафа

Относно храните, онзи ден се сетих как на село винаги имаха месо - като се заколи прасето и месото с мазнина и подправки отиваше в буркани, консервира се два часа и после само отваряш, слагаш в манджата и след малко имаш вечеря
Казвали са ми, че преди 1989 в магазините там е имало само хляб и олио
Затова хората са били принудени да си произвеждат всичко сами
А вече прасета почти не се гледат, само тук-там кокошки, една крава в цялото село срещу поне 20 преди и малко кози
Ако искаш козе мляко, става със записване
За овче да не говорим

Добре че в гръцко се отядох на овче кисело мляко, всеки ден си взимах по една глинена паничка от суперчето

Онзи ден правих пилешка супа
За мен вместо картофи сложих тиквички
На вид и на вкус няма никаква разлика от традиционната с картофи

Хайде лек петък
Аз залягам над книгите
Ужасно ми писна, ама няма как, дано поне има полза

Hug

и последно  Simple Smile
http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/koerp … one-rosmarin.html
Това масло на Алверде от ДМ си взех от БГ
Не знам дали помага наистина, аз почти нямам нужда, но ухае прекрасно и лесно попива

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 11:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт