ВМ-НВХ, част 62

• 42 218
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Йо, почти съм сигурна, че караш нещо на крак и имунната ти система е достатъчно силна, за да не те свали това нещо на легло. Обаче лимфите са го отчели. С нашия хубав режим на хранене и имунитета се качва. Не се притеснявай, убедена съм, че всичко ще е на ред.

Страхотиите из нета са жестоки, аз също четох зимата, че малката ми дъщеря беще с цели гроздове зад ушите като опашка на вирус ... Така че не чети  Hug Няма страшно.

# 316
 Hug

Ioanna82, не се притеснявай за лимфните възли. Случвало ми се е да се подуят преди някой грип, а понякога и ей така. Самодиагностиката в Интернет само психира. Hug

На Шоки пожелавам приятна почивка  bouquet

Чета ви, при мен нищо ново - отслабваме с мъжа ми кротичко и тихичко.

# 317
На всички  love001

# 318
Включвам се, за да пожелая на Шоки приятна почивка   grinning039  Nature Sun With Face
Скрит текст:
Бях на доктор за направление, и му казах,че съм чела в интернет...еди какво си...
И той,ама откъде тези неща,не четете  интернет, четете поезия, за любовта, за хубави неща. Laughing
Та си дадох сметка,че абсолютно се психясвам понякога, като чета неща нищо общо с мен.

Негативна, браво на вас с мъжът ти, само така  newsm10

# 319
  • SA
Личното ми мнение е, че всяко едно заболяване може да се пребори, стига да не се пречи на организма да се възползва от собствените си възстановителни сили, които най-вече се подтискат с употребата на лекарства и неподходящи храни.

Много ми хареса това мнение, Фата! И аз мисля по същия начин, тялото може да се справи с голяма част от болестите, стига да му се даде тази възможност и да му се създадат оптимални условия за функциониране.
Йо, не изпадай в паника за няколко уголемени лимфни възли. Щом не си се чувствала добре тези дни, най-вероятно някаква вирусна инфекция се е мъчила да те нападне, но имунната ти система се е справила. Момичетата добре са ти обяснили.   bouquet
За костни булъони - майка ми много често си прави такива от свински крачета- изключително са богати и на хрущяли и стават силно желирани.
ioioto0, мисля че при липсата на цикъл и овулация, не е учудващо, че имаш тънка лигавица на матката- тя нараства под хормоналното въздействие на естрогените, отделяни от яйчниците. А за поликистоза - някакви кисти ли е видял лекаря?
Джоя, сега и на мен линка не ми показва книгата  newsm78. Проблемът е, че книгата е 38 мб , а в пощата мога да качвам само до 25 мб. След малко ще я кача пак, да видим, дано е успешно този път!
Шоки, приятно прекарване и от мен!  Hug

# 320
Ех, най-после успях да си сваля цялата книга на Dr. Bernstein - Diabetes solution. Има я в awaxhome, ако някой проявява интерес.

Кам, тази ли е?
http://www.diabetes-book.com/readit.shtml

Пропуснах  Hug на всички.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 18:53 от ГАЛИ_ГЕ

# 321
  • SA
Да, Гали, тази е, само че онлайн са само отделни глави от нея.

# 322

ioioto0, мисля че при липсата на цикъл и овулация, не е учудващо, че имаш тънка лигавица на матката- тя нараства под хормоналното въздействие на естрогените, отделяни от яйчниците. А за поликистоза - някакви кисти ли е видял лекаря?

да,на ехографа,но каза че иска да направя скенер на таза,за да се установи.

# 323
Благодаря, дами!  bouquet

ioioto0, да не би да те е взел за канарче този лекар? Thinking Какъв скенер, какви пет лева? Един ехограф плюс хормоналните изследвания не са ли достатъчни? Всъщност защо не отидеш при втори гинеколог за мнение?

joya, мисля, че не трябва сега да правиш никакви промени, защото просто не си психически готова Hug Чети още, ако искаш, но аз дори и това не бих правила, а бих си карала като досега. Явно си склонна към емоционално хранене, а и не си убедена в необходимостта от промените, които се опитваш да въведеш, а те са сериозни. Така че засега изчакай Hug По отношение на млечните аз на твое място бих опитала да ги намаля. Не знам колко консумираш от тях, но може да опиташ да намалиш наполовина например. (И това е само ако смяташ, че може да пречат за отслабването, но ако иначе не си убедена в нуждата да ги спреш, недей да ги спираш.) На първо време заложи на вит. Д според мен Peace

# 324
  • SA
http://dox.bg/files/dw?a=a11fb6a72a

Дано този линк вече да работи!
ioioto0, и аз не сьм чувала поликистоза да се доказва сьс скенер.  newsm78 Но знам ли, може някакви нови методи да се прилагат напоследьк.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 19:01 от kameloth

# 325
Линкът работи Hug  bouquet

# 326
Охх,не знам вече при колко лекари да ходя.Както и с ендокринолога,казва ми да изследвам кръвна захар и инсулин на гладно и така ще се установи дали имам инсулинова резистентност.Аз навсякъде чета,че е необходимо обременяване с глюкоза и така е най-точно.
Вчера като го направих това беше отвратително и като разбрах,че от лабораторията не са изследвали инсулин,а само кръвна захар  #Cussing out
Сега сигурно ще е необходимо пак да го повторя.Тия 75гр глюкоза,които се изпиват за 10мин направо.....
Обаче сигурно има някакъв проблем,глюкозата на 60мин е по-висока.

Скрит текст:
Глюкозотолерантен тест ( 75 g. Glucose )     
Глюкоза - 0ва мин   3,97   mmol/l   веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5
Глюкоза - 60та мин   10,3   mmol/l   < 8.9 за мъже и небременни жени
Глюкоза - 120 та мин   6.86   mmol/l   < 7.8 за мъже и небременни жени

# 327
Охх,не знам вече при колко лекари да ходя.Както и с ендокринолога,казва ми да изследвам кръвна захар и инсулин на гладно и така ще се установи дали имам инсулинова резистентност.Аз навсякъде чета,че е необходимо обременяване с глюкоза и така е най-точно.
Вчера като го направих това беше отвратително и като разбрах,че от лабораторията не са изследвали инсулин,а само кръвна захар  #Cussing out
Сега сигурно ще е необходимо пак да го повторя.Тия 75гр глюкоза,които се изпиват за 10мин направо.....
Обаче сигурно има някакъв проблем,глюкозата на 60мин е по-висока.

Скрит текст:
Глюкозотолерантен тест ( 75 g. Glucose )     
Глюкоза - 0ва мин   3,97   mmol/l   веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5
Глюкоза - 60та мин   10,3   mmol/l   < 8.9 за мъже и небременни жени
Глюкоза - 120 та мин   6.86   mmol/l   < 7.8 за мъже и небременни жени

Храни се поне седмица стандартно, а не НВХ и чак тогава повтори изследването
Тзи резултати не са верни, ако си се хранила НВХ преди това

# 328
Момичета , когато се дават медицински съвети трябва да са много премерени и внимателни .
Това е форум за хранене , все пак , не всички сме лекари...пък и не всеки лекар е :имунолог , гинеколог , рентгенолог...
Така че доверете се на лекарите си , все пак те ви познават / всяко мнение от разстояние носи риск от грешка /.

# 329
  • SA
Да, ioioto0, аз забравих да потвьрдя казаното от W'A'S'P' , че поне 3 дни преди ОГТТ не трябва да ограничаваш вьглехидратите - обичайно се препорьчва те да са поне 150 гр. на ден. Обяснението е, че при по-продьлжителна вьглехидратна рестрикция нивото на свободните мастни киселини в крьвта е високо, а това намалява използването на глюкозата от мускулите, поради което при обременяването може да се отчетат наднормени пикове на крьвната захар.
Сьщо така, ти нали си над 43-44 кг? Защото при по-ниско от това тегло мисля, че се дават по-малки количества глюкоза.

Общи условия

Активация на акаунт