ВМ-НВХ, част 62

• 42 222
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
 Ioanna82рти май питаше за бульона,но чак сега изчетох темата,момичетата са ти отговорили,а аз давам цитат от дневника на Мария отново
"Ами всъщност е автоимунен протокол, но понякога не внимавам какво пиша.
През цялото време на ВМНВХ се чувствах чудесно, но продължавах на периоди, да се обривам около брадичката, по шията и раменете с отвратително акне. Първоначално си мислех ,че това е свързано с месечният ми цикъл, по-късно открих и други зависимости.
Прочетох доста книги и блогове и стигнах до извода, че с автоимунен протокол може да се реши и моят проблем.
Автоимунният протокол се прилага при автоимунни заболявания като Хашимото, Псориазис, Екзема, Крон, Селиак, Кавазаки, Ревматоиден артрит, Витилиго и още много други.
Всъщност целта е да се намалят възпаленията като се изчисти чревната флора, чрез правилно хранене поне за 30 дни. След това внимателно може, евентуално да се захраниш с проблемните храни.
Един вид ВМНВХ , но без млечни( включително и масло и ГХИ), никакви ядки, семки и храни от групата на nightshades, махнах белтъците на яйцата и досега ям само жълтъците.
При мен резултатът е впечатляващ. Първите две седмици продължаваха да ми се образуват пъпки на същите места, след това видимо започнаха да изчезват и да завяхват много бързо.
Продължавам да се храня без млечни, пробвах ядки, малко плодове и алкохол и не мога да повярвам, че не реагирах, ама изобщо!
Препоръчвам горещо на тези с подобни проблеми!"
"Кремка, нямам автоимунно заболяване, но реших че щом действа на хората с такива, би трябвало да подейства и на мен. Така и стана!
Жълтъците ги ям предимно варени, като си правя микс от тях и авокадо, също така си приготвям и омлет, но е доста трудно да отделя всичкия белтък.
Енергията ми си е същата (супер), но чрез този режим свалих и последните мазнини и съм много щастлива, защото сравнение с миналата година на същите килограми сега съм по- релефна Razz и почти нямам целулит. Просто тялото ми се прекомпозира и изглежда различно.

Rennie благодаря!

При мен със сигурност големият проблем бяха млечните. И за акнето и за последните останали мазнини. Също така подозирам и доматите. Много ги обичам, но прекалявах с тях, а те са от групата на Nightshades, в която са и картофите, патладжанът, всички видове чушки и годжи берито.
От ядки винаги съм си знаела, че се обривам, както и от какаото и цитрусовите плодове. Затова вече не пия вит. С.
Беше ми трудно в началото, защото се наложи да си готвя отделно, за децата с ГХИ, за себе си с кокосово масло. Бях много стриктна повече от два месеца и може би затова резултатът е толкова видим. Не съм броила никакви калории. Просто си планувах какво ще ям предварително, за да имам все пак някакво разнообразие.
Преди бях свикнала да си готвя всичко със сметана, масло, Пармезан, и въобще различни сирена. Сутрин често си правех кисело мляко с боровинки и ядки, сега понякога си разбивам кокосова сметана с разни берита.
Така свикнах да се храня по този начин и го намирам за много подходящ за себе си.
Вече нищо не ми липсва и ми е много лесно без изкушения! "
Лично при мен увеличаването на бульон не намали косопада и ми влияе различно на ходенето до ВЦ-то,та гледам да не прекалявам.Поръчах си един шампоан против косопад ,много го хвалят ,та да видим
И аз си изследвах вит.Д=тоИзлезе 31.45 нг/мл,поръчах си и аз от безплатната мостра 5000 вит Д,моля за съвет кога да я пия,за по време на хранене разбрах,но дали да е сутрин или вечер
Взех един Магнезий дето хич не ми понася  #Cussing out  ще гледам да си поръчам от каната,за която спомена Фата с магнезий,та да видим
Някой напред спомена за ЧИПС диетата,ми тя си е почти като нашата
И някой пита за целулита и при мен се получи така,напред се оплакох ,здраво покачване на килограми за дни,целулит,подуване,задържане на течности,но нещата почват да си идват на мястото.При мен най-проблемни са млечните.Но ще пиша пак.,че заминавам на лекар  Hug
Най-яката тема   bouquet  с най=полезната информация и готини събеседнички
П,С:давам и линк http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=6652&postdays=0 … asc&start=255 прочети следващите страници ,че в моя цитат май няма за бульона,но бързам много наистина,че ще закъснея накрая  Embarassed

# 301
  • София
Ох, и на мен кафето без кокос. масло не ми е вкусно  Grinning
Наистина го обожавам и съм пристрастена към него.

На рапунцел не съм взимала, но съм ви чела тук и знам, че е обезмерисено.
Леми, ползвай го за готвене и мазане, докато свърши  Tired

Аз така съм много разочарована от това на Драгон фуудс. Има си мирис, но не е какъвто трябва да е. Извън кокосовия има нещо не както трябва в него. Вече не го купувам.

# 302
mis_val Hug,убедена съм,че не трябва да отлагам пиенето на костен бульон. Мария от спайдър ,се храни и тренира изключително-опитвам се да вземам пример от нея,но аз храната  /особено семе,домати,чушки/ ми е трудно да я изчистя толкова. Мисля,че тя бе махнала и маслото,ако не се лъжа...После добавяше една по една храните.

Леми май също се чудеше,какви кости да се вземат?  newsm78 Аз също-в смисъл от месо ли,да ги отделям ? или се продават така си някъде /трябва да пошетам из магазините/ Blush

fata_morgana и тук  bouquet  bouquet

# 303
Автоимунният протокол се прилага при автоимунни заболявания като Хашимото, Псориазис, Екзема, Крон, Селиак, Кавазаки, Ревматоиден артрит, Витилиго и още много други.
Всъщност целта е да се намалят възпаленията като се изчисти чревната флора, чрез правилно хранене поне за 30 дни. След това внимателно може, евентуално да се захраниш с проблемните храни.
При щерката така излекувахме дерматита(изразяващ се в екземи) и АБКМ. Отне ни доста повече от 30 дни обаче. Спазвахме първо за месец, а после за два месеца безглутенова диета(НВ всъщност, защото ограничихме и захарта), като повече от две години вече си продължаваме безмлечната(инцидентно е яла млечно, но вече съм писала за особеното ми отношение към тях).
Изчистването на чревната флора подпомогнахме също с пробиотици.
Личното ми мнение е, че всяко едно заболяване може да се пребори, стига да не се пречи на организма да се възползва от собствените си възстановителни сили, които най-вече се подтискат с употребата на лекарства и неподходящи храни.

# 304

Ако започнеш да пиеш хормоните, и след това направиш изследванията, то тогава резултатите няма да бъдат верни. Първо си направи изследванията! И си мисля, че въз основа на резултатите от тях, би трябвало да се определи какви лекарства да ти изпишат.

Аз нямам цикъл 3 години, а изследване на ЛХ,ФСХ,естрадиол се прави на трети ден от цикъла.И затова доктора иска да предизвика цикъл с хапчета.И аз си го помислих това,че при приема на хормони външно,то те се променят,но така ми каза да направя.

# 305
Искам да попитам нещо Blush
Вчера си правих пълна кръвна картина,защото се чувствах отпаднала,нямах сили нещо.
Всичко  е ок,според думите на лекаря,но тази сутрин се събудих с увеличени лимфни възли на врата Cry
Направих грешката да ровя в нета и направо съм пред припадък от това,което прочетох.Имате ли идея какъв доктор да посетя. Четох ,че е възможно да имам възпаление,нещо в организма,абе да не съм здрава,но сега направо ме е страх да отида ,което е тъпо,разбира се,не трябва да отлагам,но много се наплаших...
Момичета,просто съм много уплашена,защото наскоро имах пневмония и си мисля какво ли не.

# 306

Леми май също се чудеше,какви кости да се вземат?  newsm78 Аз също-в смисъл от месо ли,да ги отделям ? или се продават така си някъде /трябва да пошетам из магазините/ Blush
От карфур съм вземала свински кокали последно, цената беше под 2 лв за килограм май.
И от един магазин в Нови Искър. Питай в месарниците, там би трябвало  има също.

# 307
Ioanna82  Hug  Първо се успокой, ако трябва отиди при личния си лекар и ако той прецени ще те изпрати при специалист.
Щерката имаше дълго време няколко лимфни възелчета, които се напипваха, на мъжа ми също се е случвало да се подуят. Лимфните възли са "стражите" на организма и се активират при нужда. Това не винаги означава, че в тялото има някакъв възпалителен процес.
Отпадналостта ти може да се дължи на клетъчен глад - отскоро ли си на ВМ-НВХ?

Като стана въпрос за бульоните - имам братовчедка балерина, на която са й препоръчвали свинска пача(от крачета и уши) за ставите и костите. На мен ми е вкусно  Crazy

# 308
fata_morgana, коя е спиралата която се измива само с вода, че ме заинтригува?
На Тианде тази - http://www.tiande.bg/article/view-product/187

Много благодаря ! Сетих се и още нещо, което исках да питам - от къде във Варна да се сдобия със стоманена бутилка за вода  newsm78 Никога не съм обръщала внимание, а и не знам къде да търся.

# 309
 fata_morgana,мерси  bouquet
О,не съм отскоро на Нв,доста месеци навъртях вече. Даже вчера съгреших с едно парче пица,така , че го пиша  с високи въглехидрати ...
Отдавах го на жегите,но тия лимфи направо ме метнаха в джаза Tired Днес 10 пъти си премерих темп,въобразявам си ,че вдигам,но нямам ,де. Да,ще се успокоя,мила. Аз си падам малко хипохондричка...

Ули,задължително из месарските ще потърся /то е логично,де,ама и аз съм си една шматка. Питам като първокласничка Laughing/

Благодаря ви още веднъж,страхотни сте тук всички.

# 310
  • София
Йо, вчера в новините на ТВ7 гледах, че вече и в България е дошъл някакъв тропически вирус (не хванах началото и не чух името на вируса, но ще разровя в сайта на ТВ7), който се предава от ухапвания от комари. Симптомите са точно като на грип - отпадналост, главоболие, общо неразположение, Т, може да има и разтройство и повръщане.
Ако са те хапали комари - възможно е да е това (разбира се може и да не е), просто казвам го, защото се поуплаших от този репортаж.
Интервюто беше с Ангел Кунчев. Ще се опитам да го намеря.

# 311
# 312
Вивиан,злато си ти HugВ нас после ще го видя.
. Ами да ти кажа,комари ме нападаха тези дни,белязана съм тук-таме... Laughing
Ще посетя лекар,че иначе "мъдрата ми глава" ги ражда едни...

# 313
Много благодаря ! Сетих се и още нещо, което исках да питам - от къде във Варна да се сдобия със стоманена бутилка за вода  newsm78 Никога не съм обръщала внимание, а и не знам къде да търся.
Аз ползвам такива и като цяло бих казала, че е добре и една спортна тапа се вземе, защото гърлото наистина е широко, което пък е проблем всъщност при мен само в движеща се кола Simple Smile

Йоана, не се притеснявай и не чети страхотиите из нета най-вече. Най-добре е наистина да се видиш с лекар и той да ти каже има ли изобщо причина за притеснение.

# 314

Леми май също се чудеше,какви кости да се вземат?  newsm78 Аз също-в смисъл от месо ли,да ги отделям ? или се продават така си някъде /трябва да пошетам из магазините/ Blush
От карфур съм вземала свински кокали последно, цената беше под 2 лв за килограм май.
И от един магазин в Нови Искър. Питай в месарниците, там би трябвало  има също.

Свински кокали съм виждала по магазините, но телешки не.  Thinking   А мисля, че те бяха по-препоръчителни, не мога да намеря сега рецептата.
Иначе само да се позахлади малко и почваме свинските крачета, много ги обичам но доскоро ги избягвах заради мазнините.

Общи условия

Активация на акаунт