ВМ-НВХ, част 62

• 42 216
  • 738
  •   1
Отговори
# 570

Херцен, не знаех, че имаш свекърва.  Mr. Green

не е официална, но пък е източник на домашни яйца, зеленчуци, зайчета и агънца...
и освен това живее на 10км от родния ти град  Sunglasses
и е много модерна, доставя с Еконт  Mr. Green

Че тя е златна  Grinning

Извинете за спама Blush
Ще търся после брашно от рожков Flutter

# 571
Krasi,може и да не е трудно да направиш стърготини,но как се пребори с кокосовият орех?
Не съм аз, мъжа го бори.Със сатърчето....    Laughing
Кокосовите мляко, сметана и стърготини си ги правя.Маслото го купувам.

А тук , в Пв, на уреда за биене на масло му казвали бурило.
Съпруга ми намерил две такива

в дома на баба си, (дядо му е бил овчар и в дома им се консумирало основно овче мляко, сирене, кашкавал, масло....), мисля да си ги взема, имам един ъгъл, идеален за целта.пълни със сухи клони....
Много обичам такива нестандартни съдове и украси.    Grinning

# 572
  • Бургас
Мереленда,ако четеш мисля,че това ще ти е полезно
"Черният дроб и често срещаният проблем с недостатъчно активна щитовидна (тироидна) жлеза
Проблемът с недостатъчната активност на щитовидната жлеза е често срещан или по точно казано е епидемия. Хормоните, които се произвеждат, контролират метаболизма и афектират всяка клетка в нашия организъм. Черният дроб регулира хормоните на щитовидната жлеза като превръща тироидния хормон тироксин (thyroxine, T4) в по активен трийодтиронин (tri-iodothyronine,ТЗ). Проблемен черен дроб може да ограничи този процес.
Проблеми в щитовидната жлеза може да доведат до загуба или наддаване на тегло (забавен метаболизъм), оплешивяване, колебание в кръвната захар, усещане на студ, слаба памет, промяна в настроението, летаргия, менструални проблеми, задържане на вода, главоболие, проблеми при преглъщане.
Детоксикацията на черния дроб спомага да се подобри дейността на щитовидната жлеза. Очистването от химически токсини спомага да се стимулира и подобри значително производството на T3 и T4 хормони."
давам и линк към цялата статия http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/04/blog-post.html
+ това "Здравейте,
Болестта на Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Според д-р Батманжелидж причина за автоимунните заболявания е дехидратацията на тялото." което беше долу в коментарите

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 12:20 от mis_val

# 573

за фруктозата с хумор  newsm48

http://www.lifehack.bg/lifehealth/fructose/

# 574
mis_val, благодаря!
Аз съм с хиперактивна жлеза и нямам Хашимото. Имам Тиреотоксикоза ( Базедова) и нодозна струма.
Умишлено лятото докторът ми увеличи хапчетата ( макар ТСХ да ми беше в норма), за да поддържам малко по-високо ТСХ, но не извън горната граница, защото лятото е рисково за тиреотоксикозата.
 Hug

# 575
  • Бургас
Merelenda, Hug
То и аз май си спомнях нещо за Базедова,но преяждането по принцип и мазното от режима ми докарват(не виня режима,аз просто наистина не мога да се спра с това мазно) точно това,което ти пишеш,подуване,задържане на течности и дискомфорт,та като попаднах на това веднаха реших да дам линк да прочетеш.Не знам при теб как е положението,но при мен след прекаляване с храната(което е почти винаги  Embarassed)  се получава точно това,което пише или по-точно пареща тъпа болка под реброто в дясно
Въпреки моята грешка се надявам информацията да ти свърши някаква работа,при мен определено всичко отговаря,съответно и нещата,които ме облекчават

# 576
  • Linz
Има ли информация за режима в хартиен вариант?
Питам заради майка ми- диабетичка е и има огромна талия. Тя смята, че като се въздържа от прекомерно ядене на сладко и си пие хапчетата, няма проблем. А постоянно дъвче я солети, я бисквити... хляб, но "само" Добруджа ooooh! Изпада често в много внезапни хипогликемии, спасявана е и от тежка диабетна кома. Но не й увира главата. Като и спомена за намаляване, недай си боже спиране на тестените, все едно й бъркам в здравето. Нямало да има какво да яде (а дори не е вегетарианка като децата си), гладна смърт я грози... Пак се ядосах като се сетих. Тя пък ми се ядосва на мен, че й се бъркам Crossing Arms Е, оплаках се. Та търся литература за нея.

# 577
,
виж в на Шоки блога,мисля,че там има доста инфо.

# 578
С режима се чувствам чудесно, но аз писах, че прегреших откакто съм на село ( гости, готвене, изкушения главно от бял хляб, и много диня, сладко не съм яла и резултатът не закъсня - качих два килограма, подух се и не ми беше комфортно). Наблегнах на салата, хляб, сирене, диня и напълнях. Как слабеят другите с това хранене - нямам идея! Аз пълнея. Laughing Отделно ме съмнява, че може би и по-високото ТСХ, което умишлено поддърам е допринесло за това.
Когато си спазвах всичко по режим и бях с ТСХ около 1,8 си слабеех и не бях подута.

Откакто писах се стегнах и зарязах динята и белия хляб. Само това ми бяха изкушенията и си карам пак по режима. Нямам кантар да се тегля, последно проверих преди 15 дена, че съм качила 2 кг и сега ще си карам режимно и след 20 дена като се прибера ще видя как е резултата. Но видимо съм напълняла, особено в ръце, гърди, корем. Щом и другите забелязват. Rolling Eyes

Имам проблем с яденето на мазно. Много ми е трудно... не обичам, никога не съм обичала - масло, сметана, мазничко месо. Винаги съм яла бялото месо на пилето, свински котлет, но обичам пилешки и свински черен дроб, но също рядко ям. Риба и морски дарове не обичам - едни калмари ям и то много рядко.

Общо взето - маслини, яйца, домати, краставици, тиквички, малко патладжан, зелен салатен боб, свинско месо, по-рядко пилешко месо, малко масло дневно и малко зехтин.  Домашно козе сирене - около 30-50 г дневно. Това ям сега.
Кафе през деня и забранената кока-кола си позволявам вечер, но малко.
Закусвам яйца, маслини, малко сирене, домат и краставица и вечерям месо на скара и салата.
Ще видим докъде ще я докарам.
 Hug

# 579
  • Бургас
Merelenda,радвам се че режима ти действа добре  Hug
И за твое успокоение(ако мога така да го нарека) и аз пълнея от него  Laughing

# 580
  • Бургас
Като каза Merelenda, и се сетих, че отдавна се каня да се оплача :и аз не мога да ям мазно ... само масло, дори и Президент, повече от едно малко парченце ми е трудно да изям. А от много мазното в месото, направо ми се гади... не мога да измисля под каква форма да ги приемам тези мазнини, че да не ми е така трудно  Rolling Eyes

# 581
Здравейте,може ли този режим да се приложи при хора,които не консумират животински продукти?

# 582
Мон..,ами зехтин,жълтъци,ядки,мазни сирена,мазна риба?

# 583
  • Linz
Здравейте,може ли този режим да се приложи при хора,които не консумират животински продукти?
Може, не първа страница има линк за вегани, аз го разучавам.

И аз не мога да ям много мазно. Става ми много тежко от малко количество.

# 584
Благодаря, Рени.Ще погледна на първа страница  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт