ВМ-НВХ, част 62

• 42 232
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
По-назад в темата имаше рецепта за "опалянки" с яйца и кокосови стърготини  Peace

# 556
ааааа,не Naughty
опалянките са без кокос
в темата за рецепти има кокоски,палачинки,дюнери.....и други Mr. Green
Krasi,може и да не е трудно да направиш стърготини,но как се пребори с кокосовият орех?
Аз гоних един с теслата преди 30 години и от тогава не съм опитвала.
От магазина е по-лесно,а сега има и различна големина на стърготините

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 19:19 от tania6

# 557
WASP, забравих да питам за рецептата. Не разбрах първо слагам яйцата на водна пара и тогава добавям към тях лимона? Или си ги смесвам предварително?

# 558
  • SA
Рени, нисковьглехидратни палачинки може да си направиш с яйца и кокосови стьрготини, или брашно от ядки - например бадемово, от тиквени семки... Аз си правя с кокосови стьрготини и стават супер! Изпьржвам ги и в кокосово масло и никакви други палачинки не бих предпочела.
За стьрготините - никога не бих си правила труда сама да си ги приготвям. Не сьм правила справка точно как ги приготвят, но и не смятам.
Таничка, напомни ми за едни приятели, които купуваха кокосови орехи само защото дьщеричката им обичаше да ги разбива на цимента пред тях.  Joy Joy
Ех, W'A'S'P', тази тема за тьмната страна я бях забравила. Благодаря ти, че ми я припомни! И малко сьжалявам за бана на Christian, защото си бе забавно да се общува с него.

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 20:49 от kameloth

# 559
Ние преди няколко дена си купихме кокосов орех за първи път (преди не знаехме как да го отворим) и много ни се услади.

# 560
  • Linz
Значи ще станат палачинките, супер!
Не знаех, че Christian е с бан, жалко. И на мен ми беше забавен. Колкото до ГНМ- не ме привлече за съмишленик, въпреки, че не изключвам възможността да има някаква доза истина в нея.

# 561
как се отваря кокосов орех Thinking
няма да опитвам Mr. Green,но за обща култура
продават в магазина пресен кокос по 100г на филийки или кубчета и ми е много удобен
обожавам пресен кокос
за палачинките с кокос:трябва да престои около 10 минути сместта преди пърженето

# 562
  • Бургас
Лесно отваряне на кокосов орех
http://www.youtube.com/watch?v=SaWo3fZMZBU

# 563
  • Пловдив
Относно брашната:
Втори път си правя сладкиш с домашно смлени ядки. Първият път беше с бадеми (рецептата е в темата с рецепти), вторият път с лешници, яйца, кокосови стърготини и банан (за сладост), отново със заливка от черен шоколад и кокосово масло. И двата пъти станаха много добри като консистенция. Освен това са добър вариант за гости.  Mr. Green Мисля да импровизирам още, докато намеря вкус, който максимално ми допада. Иначе и 2-та пъти стана едно такова сочно кексче, а не сухо като обикновения кекс с брашно. По 1 парченце за закуска е чудесно и стига за 3-4 дни (ако другите не ядат, и за повече  Laughing).
Новата ми любов е маскарпонето.  Heart Eyes
2-3 малки лъжички маскарпоне са чудесна закуска.
Стигнах дотам, че ядох вратна пържола на скара, намазана с маскарпоне,  #Crazy и беше наистина многооо вкусно...
Също препоръчвам брашното от рожков. Сега отворих първия си пакет, вдъхновена от темата. Пробвах рожков+ маскарпоне и рожков+маскарпоне+кокосово мляко...Безмълвна съм...Невероятно вкусно!Наистина има вкус на какао, но във вкуса на рожкова има нещо различно, което на мен в какаото ми липсва...Но се боя, че може лесно да се прекали. Така че след 1-вата малка порция с мъка прибрах маскарпонето и рожкова...
Рожков сложих съвсем малко, на върха на лъжичката. Вкусът е така наситен и плътен, че няма нужда от повече...За съжаление на моя пакет няма стойността на въглехидратите, но предполагам, че ако не се консумира редовно и наистина се слага по съвсем малко, само за овкусяване, едва ли употребата му ще има фатални последствия.

# 564
как се отваря кокосов орех Thinking

Точно както ти е показала mis_val. Не знам колко струва иначе, но така ми се струва съвсем прилична цената - 1,20лв за 200гр. Не съм сигурна за грамажа, защото нямах с какво да го измеря, но доста си тежеше. Това ядливата част. Simple Smile

# 565
  • В Балкана
А на мен ми харесва маскарпоне с какао.  Crazy Но понеже ме е страх, че ще се пристрастя, не купувам маскарпоне повече от веднъж  в месеца, че и по-рядко. Тук съм непреклонна. Пък и високата цена помага.  Laughing
И заквасената сметана съм ограничила. По погрешка влязох в един магазин Пени. Там видях сметана Ведро - 20%. Взех си да я пробвам. Два дена я ядох за закуска, объркана с какао и домашни сини сливи. Добре беше, но ЕлБи и Бор Чвор ми харесват повече.
В руските магазини Березка има няколко вида заквасени сметани. Ако не бъркам имаше и с 25% масленост.

Брашното от рожков първо го срещнах из вегетарианските блогове. Препоръчваха го здраво, за заместител на какаото. Има по-малко калории от какаото, много малко мазнини и много въглени. Никога не съм го опитвала.

Херцен, не знаех, че имаш свекърва.  Mr. Green

# 566
коосово БРАШНО само в био съм намирала (не съм в БГ)
другите и кокосови стърготини трябва да ги има в супермаркетите
можеш и сама да ги правиш (без кокосовите стърготини,било много трудно,казват)
Нищо трудно няма.    Laughing
Като направиш кокосовото мляко, ти остават точно кокосови стърготини.Или се изсушават, или в камерата.

Това по-скоро е кокосово брашно/трици.
За стърготини - минава се през чопър след като се отвори кокоса и се сушат. В промишлеността не знам как процедират, но аз така съм правила, за да се извлече влагата. Не е честа практика, затова ги купуваме. Кокосово масло и олио също купуваме засега. Вкъщи повече се консумира младия кокос.
Иначе не е трудно да се направят мляко, сметана, стърготини, масло, олио от кокос. За някои се иска обаче време. За по-бързо - може би хубава машина (дъвчеща сокоизстисквачка за сметана, масло, олио).

# 567
много ви благодаря,момичета  bouquet
ще го пробвам цял кокосов орех Laughing
все ме е страх някой да не ми е пипал храната с мръсни ръце #2gunfire Embarassedиначе е по-лесно от магазина и по-малко
това,рожковото,не съм го опитвала и не е заради веге-тата (аз си "крада" рецепти от тях и ги приспособявам за нас Laughing)
по-скоро от вярност към какаото
yulinga Hugмерси за рецептите

# 568
На мен ми харесва рожкова - наистина има специфичен вкус и за мен не е заместител на какаото, а по-скоро друг вариант.

# 569

Херцен, не знаех, че имаш свекърва.  Mr. Green

не е официална, но пък е източник на домашни яйца, зеленчуци, зайчета и агънца...
и освен това живее на 10км от родния ти град  Sunglasses
и е много модерна, доставя с Еконт  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт