ВМ-НВХ, част 62

• 42 247
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • SA
Не подкрепям изобщо ГНМ.  PeaceТези теории, че микроорганизмите не били причинители на инфекциозните заболявания, а просто така си присьствали в тялото ... за СПИН сьщо имаше някаква теория, че на незнам си какьв конфликт се дьлжал. Shocked Преди години тукашният президент и министьрката на здравеопазването решили и те така да подходят и болните от СПИН ги лекували с чесьн и червено цвекло. Та доста народ е поизмрял по онова време , ако беше продьлжила повечко тази кампания, току виж белите пак можеха да вземат властта, поради силно редуциране на гласоподавателите на другата партия.

# 541
W'A'S'P',относно рецептата,да,не е режимна,но може да се модифицира смятам. Ще пробвам,а сосът ще е предложения от теб  bouquet  
Искам си чипса пък Laughing

Брашно от рожков също става,нали?

mis_val,интересен линк,мерси  bouquet

# 542
  • Бургас
Убедена съм, че болестите ни са вид уроци - лични при това.
Скрит текст:
Често децата ни са наши своеобразни "огледала", особено като са по-малки. това ми беше много полезно да го осъзная, за да помогна на дъщеря си. Често се вглеждаме прекалено в децата и пропускаме да видим корена на проблема в себе си  Hug
+1 на 100% и за двете неща,които си писала  Hug
 Ioanna82,  Hug
kameloth,както вече казах не съм изчела всичко от ГНМ,това което отговаря на 100% са така наречените конфликти,лично аз там търся разковничето и от тогава винаги се оказва,че отговаря при всеки който има симптоми.Някой се оплаква от нещо,аз го питам и отговора е точно такъв какъвто очаквам,а с книгата която тези дни често споменавам,открих начин да се преборя с конфликтите от детството си и не само

# 543
  • SA
mis_val, да, за инфекциозните болести сьщо имало конфликти. Вируси пьк според пишещите в тази тема, не сьществували.  Simple Smile Бях питала даже Christian щом е толкова убеден в това, дали би разрешил при необходимост на детето му да се влее крьв, позитивна за хепатит C, или HIV , но така и не отговори еднозначно.
Но както и да е, това няма нищо общо с нашата тема всьщност. Макар че според ГНМ сигурно и диабетьт се дьлжи на някакьв конфликт ( който вероятно кара човек години наред да яде неподходяща храна  Simple Smile).

# 544
Чела съм за диабета, според ГНМ причина можеше да бъде дълбока погнуса, но не си спомням какъв точно  беше конфликта...

# 545
Какво е това ГНМ  Embarassed (май само аз не знам) ....

Здравейте,
Уасп понеже каза фритюрник, а аз от мойте си четения знам че трябва да го избягвам, ама пък нито тиквичките ми, нито патладжаните ми стават дори в дълбок тиган. Би ли изказала мнение и колко често го ползваш ? Аз в Бг го бях напълнила с мас, ама тук даже не смея да купя.

От днес съм сериозно на мазно кафе, чак донесох пасатор в офиса, и то само с кокос, да размърдам нещата, увеличих дозатана Витамин Д-то и започнах по-сериозно магнезий.

# 546
  • SA
Цитат
Чела съм за диабета, според ГНМ причина можеше да бъде дълбока погнуса, но не си спомням какъв точно  беше конфликта...
Simple Smile Сигурно заради ядене на много захар.
Спирам повече на тази тема! Дано не сьм обидила някой, но просто не вярвам в тези неща.  Hug

# 547
Какво е това ГНМ  Embarassed (май само аз не знам) ....

Здравейте,
Уасп понеже каза фритюрник, а аз от мойте си четения знам че трябва да го избягвам, ама пък нито тиквичките ми, нито патладжаните ми стават дори в дълбок тиган. Би ли изказала мнение и колко често го ползваш ? Аз в Бг го бях напълнила с мас, ама тук даже не смея да купя.

От днес съм сериозно на мазно кафе, чак донесох пасатор в офиса, и то само с кокос, да размърдам нещата, увеличих дозатана Витамин Д-то и започнах по-сериозно магнезий.

Да, и аз смятам, че не е полезен, особено ако е тефлонов
Моят не е, олиото не стои вътре, мия го след употреба
Ползвам го макс 1-2 пъти на месец, за риба или зеленчуци
Опитвах се да го избегна, но моите обичат херинга и колкото ида се мъчих, в тиган колкото и да е дълбок си е мъчение отвсякъде
Затова си го ползвам, но супер рядко

ГНМ е ей това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=659696.0

Ето и oще инфо
https://Http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389321
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389128.0

За мен не е съвпадение комбинацията веганство-ГНМ-неасистирано домашно раждане-ню ейдж течения

# 548
Я кажете тези нетрадиционни брашна вписват ли се в режима и как могат да се приготвят: бадемово, ленено, от тиквени семки, оризово и др. подобни?

Рени, основно правило
Продукти за стриктен режим са с макс 5% въгл
За либерален макс до 15%, зависи от гонените цели

Една от целите  на режима е да се намали зависимостта от брашнени и сладки храни, а не да се поддържа със заместители както е при Дюкан

# 549
Каква заквасена сметана си купувате над 20%? По магазините масово е такава. Аз намерих една 30%, но въобще не ми хареса на вкус. Има някаква на "Хармоника", но въобще не ми вдъхва доверие, че пише само мазнини и белтъчини, но не и въглехидрати.

# 550
привет на всички
запис и отивам да ви чета

# 551
hot tea - опитала съм всички сметани - Елби, Данон, Олимпус, Боженци - всичките са 20%.
Само на Хармоника е 30% и е уникална, влюбена съм направо. Преди няколко дни я открих и мога само това да ям, но уж да спирам млечните....  Rolling Eyes

tania6 , от къде купуваш тези брашна?

# 552
коосово БРАШНО само в био съм намирала (не съм в БГ)
другите и кокосови стърготини трябва да ги има в супермаркетите
можеш и сама да ги правиш (без кокосовите стърготини,било много трудно,казват)
слагаш шепа бадеми в мелница за кафе или нещо подобно и...готово Wink
ние  казваме "брашно" ,но не е брашно,а  смлени ядки финно/едро по желание и вкус
и за сусама така
тези "брашна" за глезене от време на време
и мен ме беше страх да не умра от глад и се бях запасила в началото
хвърлих доста
сега само кокосови стърготини и то рядко

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 18:24 от tania6

# 553
коосово БРАШНО само в био съм намирала (не съм в БГ)
другите и кокосови стърготини трябва да ги има в супермаркетите
можеш и сама да ги правиш (без кокосовите стърготини,било много трудно,казват)
Нищо трудно няма.    Laughing
Като направиш кокосовото мляко, ти остават точно кокосови стърготини.Или се изсушават, или в камерата.

# 554
  • Linz
Я кажете тези нетрадиционни брашна вписват ли се в режима и как могат да се приготвят: бадемово, ленено, от тиквени семки, оризово и др. подобни?

Рени, основно правило
Продукти за стриктен режим са с макс 5% въгл
За либерален макс до 15%, зависи от гонените цели

Една от целите  на режима е да се намали зависимостта от брашнени и сладки храни, а не да се поддържа със заместители както е при Дюкан
Работата е там, че искам да направя нисковъглехидратни палачинки. Има ли въобще такъв вариант?
А как се изчисляват процентите с точност под 5?

Общи условия

Активация на акаунт