ВМ-НВХ, част 62

• 42 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
W'A'S'P',ехография не съм си правила,само ТСХ и посещение при ендокринолог
Като цяло симптомите са липса на концентрация,косопад,депресии,преминаване от едно състояние в друго от пълна летаргия към превъзбуда,липса на желание за с..с,нощно изпотяване,лесна уморяемост,проблеми с WC-то,при ден р-ва,когато се влоших почти не излизах от там,страхове,мании ... Laughing  ако се замисля още доста са нещата,но това най-основно което се сещам сега.
Кокосово масло консумирам от скоро,че ми е скъпо.Първото го изядох за 3 дни  Embarassed , а не беше от най-малките буркани,второто малко по-бавно,отделила съм си последното количество 50 гр. за черни дни  Mr. Green  ,но тези дни няма да му устоя и ще трябва скоро пак да купувам,но да видим кога ще е това,че парите за кокос реших в събота да ги "инвестирам" в терапия с Бахови есенции и вечерта дискотека  newsm44

# 526
Мерси вал
Нали не взимаш статини за сваляне на хилестерола?
При майка ми симптомите бяха същите, но аз си мислех, че са страничен ефект от статините
Но явно нещата са свързани
При нея Хашимото беше открито всъщност след няколко години прием на статини, та може о те да са го предизвикали  или обратното, кой знае  newsm78
Все пак тя консумираше много тестени, а глутенът се дава като силно стимулиращ автоимунните заболявания

Аз такива симптоми нямам, ехото е ок, но ТСХ е 1,9 и 2,0 в две разл. лаборатории и смятам, че е високо, макар че по стандарт е ок до 3,5

# 527
  • Бургас
W'A'S'P',ти ли си Freja в СС?
Не взимам никакви медикаменти,от около 5 години семейството ми е на хомеопат.Симптомите като се замисля ги имам от дете,но  най-осезаемо се засилиха като почнах да ям 1 кг.полодове вместо обяд,после започнах да хапвам много тестяно и сложих капака като пих антибиотик уж с цел да запечатам язва и да уморя хеликобактер пилори,а тя ...стана каквато стана
Истината е,че и друг път съм се чувствала така,подута,тромава,трудно дишаща,определено тогава не бях на никакъв режим.
Аз благодарение на теб научих за темата Германска Нова Медицина и след като прочетох и книгата "Любовта,какво не знаем за нея" открих доста връзки между състоянията си(влошаването им) и миналото ми
 Hug

# 528
Аз съм, да
Отдавна не бях писала там и днес наваксах

Скрит текст:
Относно ГНМ, не знам с какво впечатление си останала, но аз НЕ я подкрепям
Интересно ми е като идея, но категорично не вярвам, че на раковоболен му стига само да си осъзнае конфликта с някой близък, за да се излекува и отричането на операцията
Виж за химиото съм категорично против, но това е лично мнение и въпрос на личен избор
Напоследък се включвах в темата именно заради състоянието на майка ми и споменаването там на друга жена в подобна ситуация

# 529
  • Бургас
 W'A'S'P',още не съм я изчела темата за ГНМ,хвърлих лек поглед само ,просто открих доста логика и съвпадения,а и там не дават много напътствия как да се справим,но виж в книгата има упражнения ,които в най-скоро време трябва да започна и мисля,че ще се получи добро самоизлекуване
Аз лично препоръчвам и ТЕС,но заради несериозността си поне засега не от лични впечатления,а от това какво съм чела,като ТЕС също според мен има връзка с горните две

# 530
Успех вал
 Hug

# 531
WASP, имам въпрос за lemoncurd. За колко време се сгъстява и на какви градуси го правиш? От снимката ми изглежда гъсто като кремче.

# 532
  • София
За многото въглехидрати спор няма, но не свързвайте анемията с вегетарианството- едното няма общо с другото.
Разбира се. Аз не направих директна връзка. Но ако страдам от анемия докато съм бременна и съществува риск за бебето бих спряла да упорствам в нежеланието си да ям ... каквото е нужно Simple Smile.

Ето и идея от един блог за едно режимно и приятно лятно ястие: Пиле с лимон, маслини и мащерка. Приготвих го вчера, получи се много свеж и интересен вкус. Процентите за 2 цели бутчета и десетина маслини се получават горе долу:
     Fat             68%   
     Carbs           3%  (5.1 g)
     Protein       29%
     Calories     901
     (сметките са от фитдей)

# 533
WASP, имам въпрос за lemoncurd. За колко време се сгъстява и на какви градуси го правиш? От снимката ми изглежда гъсто като кремче.

Прави се на водна баня, което означава съд с вода на котлона, водата ври леко и в нея има  втори съд, в който се бърка кремчето
За градуси не знам, гледам котлонът да е на ниска степен, така че водата да ври съвсем леко и да не влиза в горния съд
Време, не помня, май бързо стана, ама може и да греша  Embarassed
Във всички случаи си заслужва времето, много вкусно става

# 534
Аз знам как се действа с бодната баня, но практиката ми липсва. Simple Smile Ще пробвам тези дни, че много вкусно ми изглежда.  eat

Сетих се за нещо, което да се оплача. Онзи ден се взехме БИО тахан от бадеми. Мечтаехме си за привкус на марципан, но уви. Оказа се, че тахана е от печени бадеми. smile3515  Някак си въобще не ми се връзва био и печени ядки. http://shop.biomag.bg/bademov-tahan-terrasana

# 535
mis_val , добра стратегия си предприела  Peace
Напълно съм за ГНМ, ТЕС и Баховите есенции. Добре е, че си намерила начин да се разтоварваш от стреса. Сега се замислих и не помня от кога не съм ходила на дискотека  newsm78

# 536
  • Linz
Я кажете тези нетрадиционни брашна вписват ли се в режима и как могат да се приготвят: бадемово, ленено, от тиквени семки, оризово и др. подобни?

# 537
  • Бургас
Мерси,W'A'S'P'   Hug
fata_morgana,от както се влоших мисленето ми много се промени,осъзнах че ако човек сам не си помогне няма да се намери кой,а когато някой иска да помогне болния не иска да чуе,човек явно трябва да стигне до изводите сам
В този ред на мисли се оказа,че не правя почти нищо само за себе си,това беше първото ,което промених,вече слагам себе си на 1-во място(е когато мога де,че дъщеря ми е доста обсебваща,като се има предвид проблемното и хранене,определено лошата храна и се отразява зле психически,надявам се като и давам добър пример това да не е за дълго)
и още един линк,според мен супер полезен
http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=245&postdays … c94f6a08b8018c165

# 538
Убедена съм, че болестите ни са вид уроци - лични при това.
Скрит текст:
Често децата ни са наши своеобразни "огледала", особено като са по-малки. това ми беше много полезно да го осъзная, за да помогна на дъщеря си. Често се вглеждаме прекалено в децата и пропускаме да видим корена на проблема в себе си  Hug

# 539
НЕ СТАВАТ брашна,като оризово,кестеново,соево,нахутено...
ДА за бадемово,лешниково,кокосово (нещо не ми хареса Thinkingстърготините по ми харесват),орехово
естествено без прекаляване Wink
кам Hugтова е нещото за масло,но на баба беше наистина цилиндър Laughing
това,което ти показваш ми се струва по-стабилно

Общи условия

Активация на акаунт