ВМ-НВХ, част 62

• 42 267
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Момичета,давам линк към дневникът ми в СС,моля за коментар
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?p=138695#138695

# 511
Значи е нормално да е бяло маслото. Аз не съм опитвала истинско домашно масло и си мислех, че е по-жълто.

Бялото е по-сметаново, жълтото е с по-малко млечни остатъци и повече мазнина. И двете са качествени.

Да ви споделя поредното ми уникално вкусно откритие: сьомга с омлет, като омлетът се разбива предварително с разтопено масло и става уникален!  Twisted Evil

# 512
на свеки маслото е бялото и не толкова маслено, като купеното,
но понякога има и повече вода в него

mis_val много ти е добре храната
бих сменила пилето с риба и махнала морковите
и три литра вода са ми много, ако не си навън и не се изпотяваш  Peace

# 513
За водата знам - 30 мл на кг тегло  Peace
А бе, момичета, като чета някои при какви мерки твърдят, че имат да свалят кила, направо срам ме хваща  Embarassed
Аз се чувствам най-добре 52-53 кг при скромния ръст 160, а сега съм 58 и пак се харесвам  Flutter
Сигурно костите ми тежат  Crazy

# 514
Нали се чувстваш добре HugТова е по-важното.

Иначе аз вземам такова масло,тук го бяха препоръчали.

http://miltex.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage … art&Itemid=54

# 515
Това,цилиндричното нещо,бабите ми наричаха "бучка" Rolling Eyes,а това което оставаше "мътеница"
смесваха кисело и варено пресно мляко за придобиване на масло.
Беше абсолютно забранено да се изяжда дебелия жълт каймак,а аз не навиждах тънкият бял каймак на купешкото мляко Sick
70 -те години "бучка"-та беше заменена с ръчна перална машина,една такава сферична,която се ползваше само за "избиване" на млякото,дрехите се перяха "на ръка" Mr. Green
Поня също:бяло масло ставаше от овче и козе мляко,а от краве много леко жълтееше,но като престоеше ставаше по-жълто.
Аз след продължително алкохолно лишаване Winkоткрих,че при мен не оказва никакво влияние
припомням,при мен количеството е 1 чаша вино или 250 мл бира само вечер с храната и за вкусово удоволствие Grinning
шопска салата за вечеря ме подува
при намаляване на храната и/или увеличаване на алкохола се увеличава процента телесни мазнини без да се променят килограмите Shocked

и бульон от телешки кости  (сложих и праз) е нещо невероятно вкусно Heart Eyes

# 516
  • SA
Ама mis_val мисля, че не иска да сваля килограми, поне така си спомням.
Мis_val ,в пьрвите дни ми се виждаше малко храната ти, но ти вероятно заради заболяването си си започнала по-предпазливо да увеличаваш порциите. Последните десетина дни ми харесва храната - по-разнообразна - ядеш и свинско, и пиле, тук-там и риба, дроб. Ако това хранене ти се отразява добре, смело си продьлжавай така.  Hug
Танче, ето такьв сьд ползваха баба ми:
Скрит текст:
А такава пералня, която се вьртеше на рька, сьщо използваха по-кьсно за избиване на маслото. Хехе, бях я забравила.  Embarassed

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 10:18 от kameloth

# 517
 Аз си правя масло понякога
Но не съм обръщала внимание на цвета му досега
Запалихте ме сега и уикенда ше направя и докладвам

Асос, при такива бременни реакции няма нищо чудно в снимките на бебетата гигантчета
Явно и техните майки така са си мислели, за съжаление

Иначе браво на рези лекари, че обръщат внимание на диетата
 В БГ си взимам от маслото на Лидл, поне на вкус, аромат и вид прилича на каквото трябва

Тези дни закусвам резен италиански пармезан, мммм

Мен доматите също ме подуват, но си ги ям
Обичам ги и им отдавам дължимото всяко лято

Идейка за чипс
Патладжан, обелен, нарязан на тънки кръгчета, посолен, после измит и изсушен и във фритюрника
Става хрупкав
Сосче към него от квасена сметана, чесън и копър
Ммм

# 518
  • Пловдив
Момичета,давам линк към дневникът ми в СС,моля за коментар
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?p=138695#138695
Мис Вал,погледнах ти и аз дневника и всичко ми се струва добре,с изключение на морковите и маслините.Мисля,че 10,15,20 маслини са много на едно хранене и неминуемо води до задържане на течности.Поне при мен е така,а и при теб като гледам.Но аз не съм спец и това са само личните ми наблюдения.

# 519
Задържат,нали....Вчера купих страхотни маслини и аз сигурно смотах 20ина /следобедно Laughing/

Идейка за чипс
Патладжан, обелен, нарязан на тънки кръгчета, посолен, после измит и изсушен и във фритюрника
Става хрупкав
Ммм

Супер идея  bouquet
Редактирам се.нямам фритюрник Crazy

# 520
  • София-Младост
Задържат,нали....Вчера купих страхотни маслини и аз сигурно смотах 20ина /следобедно Laughing/

Идейка за чипс
Става хрупкав
Ммм

Супер идея  bouquet

Ето и вариант с тиквички, пърженето става в по-дълбока тенджера, не е нужно да е фритюрник.
http://yoli-www.blogspot.com/2012/07/blog-post_12.html

# 521
Мерси много ,Ала-Бала  bouquet

А без брашно ,но с  масло ще стане,предполагам. Трябва да се пробва

# 522
  • Бургас
Herzen,fata_morgana, kameloth,Жижи,Ioanna82   bouquet
От маслините задържам вода на 100 %,но забелязвам това се случва и когато увелича калориите за деня и когато в един ден имам млечни и месо.Ясно е ,че задържам иначе няма как така да ми варират килограмите нагоре надолу с такива драстични разлики,понякога ако се ограничавам свалям по 1,5 за мен,а и тези дни доста целулит имах,но нещата почнаха да влизат в релси
Смятам ,че и с ЩЖ имам проблем,макар и не доказан,отговарям на всички симптоми на Хашимото,но ТСХ ми е в норма,а виждам че и Мереленда след въвеждане на режима има моите "симптоми",а тя е с нарушена ЩЖ,лично аз намирам връзка.
Доста често прекалявам с мазнините,тогава е най-зле задържането,но ми е тръдно да се контролирам с тях,обичам ги тези мазнотийки  Mr. Green
и един интересен линк http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=6633&postdays=0 … =asc&start=15

# 523
  • София
Здравейте и аз се присъединявам към вас.Трябва да сваля 3-4 кг.Доста обичам сладичко и шоколад и май ще ми е доста трудно ,ама трай бабо за хубост.Мед може ли?Защото сега са ми направилили някакъв лек с мед и джинжифил и ям по една лъжица три пъти на ден.Не разбрах точно какво трябва да му е действието-ама ме накараха да го вземам-майка ми.
Ето какво мисля да ям през деня:1.закуска-кафе с мляко
Обяд -примерно някакво месо със зеленчуци-чушка,морков
вечеря-примерно варено яйце и зеленчуци.И вечер към 8ч.съм свикнала да ям разни плодове-ама сега ще ям само една ябълка.
Така добре ли е?

# 524

Идейка за чипс
Става хрупкав
Ммм

Супер идея  bouquet

Ето и вариант с тиквички, пърженето става в по-дълбока тенджера, не е нужно да е фритюрник.
http://yoli-www.blogspot.com/2012/07/blog-post_12.html

Този вариант НЕ Е режимен с това брашно и хляб
С тиквички процедирам както с патладжаните, осолявам докато си пуснат течността, изплаквам, изсушавам и тогава пържа
Фритюрник не е необходим наистина, само дълбок тиган
Аз ги пържа в зехтин, защото моите няма да ядат друго
За пържене в масло е добре маслото да се пречисти първо, за да е само мазнина, т.е. гхи
В мас или кокосово масло също става

Мис вал, удобно ли е да попотам какви са ти симптомите и какво показва ехорафията на жлезата?
Кокосово масло комсумираш ли? Дават го доста добро за ЩЖ

Общи условия

Активация на акаунт