ВМ-НВХ, част 62

  • 42 287
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Linz
  • Мнения: 11 630
За многото въглехидрати спор няма, но не свързвайте анемията с вегетарианството- едното няма общо с другото.
Аз напр. съм с висок хемоглобин, понякога минава горната граница. Месо не съм хапвала от 25 год., карам повече на растителна храна. И родих две здрави деца, напук на лекарските прогнози (заради проблем отпреди вегетарианския ми период).

Благодаря за отговорите, и пак имам един въпрос- тези, които живеят в България какво масло купуват?

# 496
  • Мнения: 2 752
О, познавам доста "месоядни" с нисък хемоглобин.
, а ти ядеш ли млечни? Чела съм, че те пречат на усвояването на желязото от храната, та ми е любопитно  Peace
Масло - Маркенбутер(едно немско с кравичка) или Президент

# 497
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Млечни ям, особено сирене доста хапвам. Би ми било наистина странно ако млечните пречат на усвояването на желязото- от къде тия високи стойности?!... Аз съм чела, че млечните пречат на усвояването на калция.

# 498
  • Мнения: 2 752
Това едно на ръка  Laughing  По-скоро техния калций е трудно усвоим от организма, обаче пък пречи на растителния да се усвои.
Ами аз си бях с перфектен хемоглобин още докато се хранех супер нездравословно, та може и до организъм да е, а не толкова до хранене. Като бременна обаче ми падна на 100 и с никакви препарати не успяхме да го вдигнем на повече от 105. Тогава още не бях чувала за АФА...

# 499
  • Мнения: 8 358
президент и на 'добрев' маслото

# 500
  • SA
  • Мнения: 3 349
Само не разбрах, за 1 ден 3 пьти ли са ти го изследвали?  Shocked


Ками, това са стойности през 3 месеца, правени в Хронолаб и Писанец.
Положителното е, че кр.захар и профилът са ми ок, но резултати откъм обиколки или кг-не!Вече се радвам, че не качвам Mr. Green
Храня се с яйца, месо, много салати, масло, маслини и зехтин.Кашкавал-рядко, сирене-още по-рядко, мляко-не.
Плодовете ограничих почти до 0.Готвя си по вашите рецепти от 1-ва стр.
Сега за 1-2 месеца не спортувам, защото имам много работа, но преди това имах по 4-6 часа седмично каланетика и кардио.
От Сиофора ми става много тежко, каквото и да хапна, сякаш се подувам и нямам никакъв разхлабващ ефект.
Какво пропускам newsm78

Виланела, аз се вьрнах назад да прочета постингите ти, защото бях позабравила какви са точно проблемите ти. Сега, ти имаш метаболитен синдром, доколкото разбирам и пиеш от месеци метформин. На ВМ-НВХ си сравнително отскоро, защото от края на юни видях едни твои примерни менюта, които не са особено нисковьглехидратни, а не са и високомазнинни. Откакто си започнала да се храниш ВМ-НВ , никакво ли подобрение нямаш, ако не по отношение на теглото, то поне здравословно? Нямаш ли някакво намаление на обиколки? Предполагам не си правила нови изследвания наскоро. Но то е и рано още, всьщност. Не зная кьде грешиш и дали изобщо грешиш. Нали не наблягаш основно на пилешко и сухи меса? Напиши пак ако искаш менюто ти за 2-3 дни с приблизителните грамажи на храните.
just.do.it! , завишените нива на кортизол не водят до горене на мазнини, а напротив, до натрупването им и то в опасни зони. А кортизольт , завишен за по-дьлго време води и до инсулинова резистнтност и сьответно завишени нива на инсулин, така че положението още повече се влошава. Завишеният инсулин пьк подтиска разграждането на мазнините. А ти ако се придьржаш кьм по-стриктно нисковьглехидратно хранене, няма да видиш никакьв зор.  Hug

# 501
  • Linz
  • Мнения: 11 630
На Добрев добро ли е маслото?
Аз веднъж бях купила Маркенбутер и Равдин и ми направи впечатление, че първото е почти бяло на фона на второто, което беше тъмно жълто... немското е прекалено бледо, но пък дали нашето е с естествен цвят или са му придали по-търговски вид допълнително Rolling Eyes Сега пък купих френско, прилича ми на немското.
И сметана все се чудя каква да купувам, много са различни цените, но дали по-скъпото значи по-добро качество newsm78

# 502
  • Мнения: 12 739
Домашното масло, което правим е бяло. Не знам на купешкото с какво му докарват този жълт цвят.

Да се оплача, че не е добре работата при мен. Съмнява ме, че много ми е скочило ТСХ-то и съм подута ужасно. Независимо какво от разрешените храни ям.
Чудя се, дали да не пускам по-рано контрола и да бягам на доктор. Иначе се чувствам много добре, но качих килца и се подух.
С нормално ТСХ и на НВ режим си свалях килограми по учебник, захарта ми се подобри и се чувствах енергична, а сега нещата не стоят май добре с това подуване и качване на килограми.

# 503
  • Бургас
  • Мнения: 255
 Merelenda и при мен се получава така,когато прекаля с количествата храна,количествата мазнини и когато смесвам в едно ядене млечни и месо,млечните ако прекаля най-ме подуват и от тях качвам с дни,моя съвет е да си записвам всеки ден какво ядеш и как ти влияе,аз съчетавам този режим и Зоната и ми действа добре

# 504
  • Мнения: 2 752
Баба ми правеше масло едно време - бяло беше и твърдо.

# 505
  • SA
  • Мнения: 3 349
Баба ми сьщо правеше страхотно масло от овче мляко - имаха с дядо няколко овце. Избиваше го в един дьрвен, висок, цилиндричен сьд. И сьщо беше бяло, доста твьрдо, с леко кисел вкус. Сигурно вече никога няма да опитам такова масло.
Merelenda, ако имаш и други симптоми на завишаване на ТСХ, може би не е лошо да отидеш на лекар и да ти направят нови изследвания. Все пак заболяването, което имаш не може да бьде контролирано само чрез диета, каквато и да е тя.

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 23:54 от kameloth

# 506
  • Мнения: 2 752
Да, в същото нещо - забравила съм вече как се казваше. А след избиването на маслото оставаше бърканица  Crazy

# 507
  • SA
  • Мнения: 3 349
Да, в същото нещо - забравила съм вече как се казваше. А след избиването на маслото оставаше бърканица  Crazy
Точно бьрканица й казваха и баба ми!  Simple SmileЕх...

# 508
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз купувам маслото на Милтекс, в бяла пергаментова хартия или в златиста опаковка с крава.
Немското нещо напоследък не ми харесва, има странен аромат – това, което е с крвичка на зелена трева.
На МАджаров маслото също е много хубаво.

# 509
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Значи е нормално да е бяло маслото. Аз не съм опитвала истинско домашно масло и си мислех, че е по-жълто.

Общи условия

Активация на акаунт