ВМ-НВХ, част 62

• 42 221
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Преди умишлено ли си се лишавала от мазнини и какво точно за тебе означава "много мазно"?

Не се лишавам умишлено, просто ако месото/пържолата и т.н. има повече мазно, преди го отделях - защото не го обичам, неприятно ми е, повдига ми се /защо не знам  Mr. Green/, а сега се опитвам да го ям, но не ми се получава много.

Ето това примерно е много мазно за мен. Изобщо "бялата част" в свинското примерно, ми е трудно да я ям, надявам се да съм била по-ясна сега. Не ми е вкусна просто. Мазна риба също ям, но трудно, не ми харесва. Но ще измисля накакъв компромисен вариант. Това ми е горе-долу добре. Това още повече. Последното например добре ли е за този режим или не е достатъчно мазно?

# 601
Върнах се и започвам да ви чета Hug

Много добре си прекарах в Гърция и си отядох на снежанка и морски дарове Sunglasses Без да искам, така излезе, че храненето ми беше още по-нисковъглехидратно и високомазнинно (и заради цеденото мляко, и заради щедрите количества зехтин, и заради хотелската закуска с бекон, яйца, масълце и сирена). Аз доволен Laughing

# 602
Ето това примерно е много мазно за мен.

А на мен това ми изглежда толкова вкусно.  eat Направо ми потекоха лигите.  Laughing

# 603
Ето това примерно е много мазно за мен.

А на мен това ми изглежда толкова вкусно.  eat Направо ми потекоха лигите.  Laughing

Да, вкусно е, но само ако сеприготви както трябва
Ако такава пържола са задуши, мазното по нея остава като една лигава маса
Но ако се изпече добре на тиган или скара, така че мазното да се разтопи и овкуси месото, тогава е съвсем друг вкус

Аз по същия начин не харесвах такова месо именно защото нашите го задушаваха, че било по-здравословно и по време на хранене чоплех месото да махна всички такива гнусни части

Едва в семейството на мъжа ми разбрах как се яде мазно месо
Те в началото ми се чудеха как така не ям мазно, ама ме научиха на правилния начин
Никога няма да забравя сланината на жар ... от слизесто нещо се получи нещо невероятно на вкус и толкова хрупкаво
Можех да изям всичката тогава  Embarassed

А месото, което било ОК за теб става сухо и жилаво независимо как се приготя именно защото няма мазнина да го държи крехко
Просто трябва да пробваш правилно приготвена вратна пържола и ще усетиш разликата

# 604

ooooooo, добре дошла на морската  Hug
помня нещо, за червен бански споменаваше преди няколко месеца  Sunglasses

# 605
  • Бургас
Момичета,все още чета по въпроса,но ако някой ми каже как да се справя с проблема с черния дроб и да остана режимна ,ще съм благодарна
Като цяло чета и мисля,защото все пак вчера открих най-накрая основния си проблем,но все пак,ако някой има инфо по въпроса ще се радвам   bouquet

# 606
# 607
# 608
Никога няма да забравя сланината на жар ..........
Когато ядях месо и правехме шишчета на барбекю, освен зеленчуците ядях само кубчетата запечена сланина.   Laughing Беше ми много по-вкусна от месото....
А докато бяха живи баба и дядо и гледаха прасе на село, най-обичах така наречените пръжки.По моя край това е запържена сланина, пак на кубчета, тук таме с месо по тях.
Странно, защото като цяло не обичах мазна храна.Но сланинка не отказвах.
А най-обичам пържени картофи в свинска мас.Баба ми знаеше и като й ходех на гости, вадеше тенекията с мас ....    Joy

# 609
Това още повече. Последното например добре ли е за този режим или не е достатъчно мазно?
Това е свинско филе и спокойно можеш да го ядеш, щом ти харесва. Не е задължително храната ти да плува в мазнина. Ето ти за две сериозни хранения продукти: свинското филе, което харесваш-150 гр. сурово+ 350 гр. краставици+15 гр. зехтин-първо и второто хранене 3 яйца+350 гр. краставица+15 гр. зехтин. Тези две менюта са приблизително 60% мазнини, 27% белтъчини и 13% въглехидрати. И пак се храниш по режима. Затова е добре да се разиграят няколко менюта в цифри, за да се ориентира човек какво яде. Това е по желание.

# 610
  • Бургас
ГАЛИ_ГЕ , мерси    bouquet
W'A'S'P' , права си, много зависи как е приготвено... ама пак не ми е от най-любимата храна, въпреки че задушено не мога да го преглътна, а иначе се яде.

# 611
Кам, мерси за книгата! Много е интересна. Попрегледах я и попаднах на нещо, което ме озадачи. На едно място авторът съветва да се приема калций, който подпомагал отслабването, но също пише, че:
"Supplemental Calcium May Help
There is evidence that dietary calcium and to a lesser degree calcium supplements (1,000-3,000 mgdaUy) may facilitate weight loss by inhibiting the accompanying slowdown in metabolism that may occur
when you lose weight. If used for this purpose, the supplement should not contain vitamin D, as it will counteract the effect on weight loss." (стр. 195)  newsm78 Аз нали пия високи дози витамин Д, та се чудя сега дали те могат да бъдат причина за застоя ми... Wink

Шоки, добре дошла.

mis_val, аз имах такива проблеми с жлъчката и получавах тъпа болка в дясното подребрие. Направих 3-месечен курс със силимарин (3х2) и артишок (3х1) след хранене, от който болката и неразположенията изчезнаха. Сега си го пия подържащо вечер 2 капсули силимарин и 1 артишок пак след хранене. Peace  При мъжа ми това не помогна, при него ефект даде курс с глухарче 2х2.  Wink Определено след нялолко месеца се вижда и подобрение на чернодробните показатели.  Peace

Поздрави и на всички останали, много пишете и не смогвам да се включа в дискусиите, но се опитвам да ви чета редовно! Hug

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 12:45 от Jana Ina

# 612
Ох, не съм успяла да изчета всичко, но по прочетеното до момента:

1. Доматите - не ги отхвърляйте като прекалено въглехидратни Hug Абсолютно не са. 1 кг домати съдържат 40 грама въглехидрати. За един ден ще изядете ли цял килограм? newsm78 Дори и да изядете (което според мен е трудно постижимо, но дори и да се справите с цял килограм домати за един ден), нямате повод за притеснения, ако останалата ви храна за деня е месо, яйца, сирене. Не се бойте от доматите.

2. За увеличаването на въглехидратите след свалянето на килограмите - зависи от индивидуалните особености. Може да се пробва докъде можеш да стигнеш, ако наистина държиш на по-честа консумация на картофи, ориз и т.н. Но искам да уточня, че проблемите, които много хора на НВ хранене или НВ палео имат и които отдават на липсата на въглехидрати, идват просто от липса на храна Peace Тези хора обикновено ядат прекалено малко, вкл. прекалено малко мазнини и като цяло прекалено малко хранителни вещества. Когато си нормализират хранителния прием, проблемите, вкл. с хипофункцията на щ. жлеза, изчезват.

И да споделя нещо от моята ваканция - една теория, която се оказа вярна. В компанията аз се хранех нисковъглехидратно, другите не особено Laughing Т.е. поръчваха общо взето моите храни (морски дарове и зеленчуци), но ядяха и доста хляб, защото в гръцките заведения, както и в чешките между другото, със сядането на масата ти носят хляб и по 1 л вода (това е куверт, който е включен в сметката и си е общо взето задължителен, макар че сигурно ще го пропуснат, ако им кажеш, че не искаш). Та става въпрос, че хората, които ядяха хляб, ставаха и обект на посегателства за комарите, докато аз на същата маса - не Sunglasses Така че предположих, че комарите търсят захарта в кръвта, която им служи за храна (а не просто кръв) и затова налитат повече на хората, които в момента са с повишена кръвна захар - точно това, което се случва, след като си хапнеш 2-3 филии хляб преди вечерята. И наистина прочетох, че било точно така - комарите използват глюкозата в кръвта за храна и явно се насочват към хората с повишена кръвна захар. Wink

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 13:10 от Cioccolata

# 613
1. Доматите - не ги отхвърляйте като прекалено въглехидратни Hug Абсолютно не са. 1 кг домати съдържат 40 грама въглехидрати. За един ден ще изядете ли цял килограм? newsm78 Дори и да изядете (което според мен е трудно постижимо, но дори и да се справите с цял килограм домати за един ден), нямате повод за притеснения, ако останалата ви храна за деня е месо, яйца, сирене. Не се бойте от доматите.

Да добавя за доматите, че съдържат нещо много важно - лептин. Simple Smile Ето малко информация. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%BD
http://pilladvised.com/2011/08/benefits-of-tomatoes-fight-inflammation/
http://pilladvised.com/2011/01/increase-metabolism-with-the-fat- … g-hormone-leptin/
В статията за фруктозата, която беше пусната тук, също е споменат.

# 614
  • SA
Сланина, кожа( имам предвид пилешка) и аз не обичам в сварено/ задушено сьстояние. Добре изпечени на скара обаче са ми любими. Аз от много малка си спомням, че обичах да ям доста от нещата, които другите изхвьрляха - например всички пилешки кости идваха в моята чиния, за да изям хрущялите и да изгризя крайната част на костта. Сготвени ребра - сьщо изяждам хрущяла, а и голяма част от костта.  Embarassed Краси, помня ги и аз тези прьжки ( с лук  Laughing), баба ми винаги приготвяха след заколването на прасе.Изобщо, правилното приготвяне на различни видове меса, от различни животни, за да станат вкусни, си е цяла наука, да ви кажа. И аз не сьм особено добре запозната, но уча се.  Simple Smile
Jana Ina, не зная доколко калция спомага за отслабването. То толкова много други фактори повлияват този процес, че едва ли може да се разграничи действието на всеки един.
mis_val, какви са проблемите ти с черния ти дроб? В смисьл - дали имаш повишени чернодробни ензими, признаци на мастна дистрофия, проблеми с жльчката, някакви симптоми като тежест, болки?
Шоки, добре се завьрнала!  Hug Сигурно си сьбрала много вит.Д от сльнцето и магнезий от морската вода! Simple Smile Ох, това с комарите изглежда логично, но истината е, че като няма човек с по-висока крьвна захар наоколо, налитат и на такива с нормална, гадините. Аз миналото лятото тук в чудо се видях с тях. За пьрви пьт през живота ми ме хапят толкова много комари, при това ми се образуваха едни огромни пьпки, сьрбящи до смьрт дни наред.  ooooh!
hot tea , доматите сьдьржат ликопен, не лептин.  Peace

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 13:24 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт