Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са примерите за хора, които са изпаднали в състояние на сома?
Какви са основните характеристики на кето диетата?
Какво трябва да яде човек с инсулинова резистентност, който следва ВМ-НВХ диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са примерите за хора, които са изпаднали в състояние на сома?
-
Какви са основните характеристики на кето диетата?
-
Какво трябва да яде човек с инсулинова резистентност, който следва ВМ-НВХ диета?
Храненето на човек с инсулинова резистентност, спазващ ВМ-НВХ диета, може да включва храни като яйца, масло, сирене, кисело мляко, филе от лефер, вратна пържола и тахан от сусам или бадеми. Той също така трябва да участва в кардио тренировки три пъти седмично. Въглехидратите могат да бъдат коригирани според индивидуалните нужди на организма.
-
Какви са основните характеристики на кетогенната диета?
-
Какви са препоръките за хранене при режим на ВМ-НВХ?
Не видях особен ефект. Може би, ако имаш някакви проблеми да се усети промяна, но аз пречистване не видях. Дори WC не беше нещо различно, т.е. знам за хора, които ги прокарва страшно, но не и при мен.
Напротив, най-важното правило е да се ограничат най-високовъглехидратните храни (тестено, картофи, ориз, сладко), като степента на ограничение зависи от нуждите на организма. Ориентировъчно може да се каже, че ако основният източник на въглехидрати са зеленчуците, по някой плод от време на време, а също и млечни храни (за някои повече като количество, за други по-малко - зависи от организма, а и от предпочитанията), това всъщност означава значително ограничаване на въглехидратите спрямо храненето на повечето хора в днешно време. По отношение на мазнините положението е такова, че и в месото, и в яйцата, и в млечните си има мазнини. Отделно храната се приготвя с мазнини (такова количество, каквото ни е необходимо, без да се страхуваме, че мазното е вредно). Ако не е достатъчно вкусно или засищащо, може да се добави масло, зехтин, сирене или кашкавал. Но не трябва да се смята, че храната трябва да плува в мазнина
И свинското (включително мазните меса
), и сметаната, и маслото напълно се вписват в този начин на хранене, но това не значи, че не се ядат зеленчуци например.
Ако започнеш да се храниш по този начин, ще направиш наистина най-доброто за здравето си, какъвто и метаболитен тип да си, но ако си от по-податливите към напълняване и здравословни проблеми от много въглехидрати, определено има смисъл да пробваш
Наистина малко ще ми е трудно да се престраша...Аз ям много зеленчуци, ако се хвана на хорото трябва ли да ги огранича? Отивам пак да чета и мисля...