Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 852
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,аз вчера бях на "отворените врати" в окръжна,тъй като съм решила да раждам там и надявам се с избор на доктор и екип- д-р Славчев. Той ме следи от началото и съм много доволна. Все още не сме обсъждали раждането,защото съм в 5-ти месец. Само не ми стана ясно и не попитах,защото едва днес започнах да се замислям за нормално раждане( ако не се наложи секцио) с епидурална упойка. Въпроса ми е,ако съм с избор на д-р и екип,той включва анестезиолог нали? И в цената,която ще платя за екипа включва ли тази упойка или ще трябва да я заплатя отделно?  newsm78

# 136
Здравейте,аз вчера бях на "отворените врати" в окръжна,тъй като съм решила да раждам там и надявам се с избор на доктор и екип- д-р Славчев. Той ме следи от началото и съм много доволна. Все още не сме обсъждали раждането,защото съм в 5-ти месец. Само не ми стана ясно и не попитах,защото едва днес започнах да се замислям за нормално раждане( ако не се наложи секцио) с епидурална упойка. Въпроса ми е,ако съм с избор на д-р и екип,той включва анестезиолог нали? И в цената,която ще платя за екипа включва ли тази упойка или ще трябва да я заплатя отделно?  newsm78

В темите са Окръжна болница се е споменавало, че не предлагат тази упойка. Имаше само пълна, ако не се лъжа? Да ме поправи някое майче, раждало секцио, в случай, че греша.
Знам, че в Майчин Дом има такава услуга и струва над 100 лв. Поне така беше, когато наближаваше моето раждане и търсих информация.

# 137
  • Варна
Потвърждавам думите на Just a Dreamer

# 138
  • varna
Just a Dreamer e права, ако ще раждаш нормално, няма такава упойка, а секциото е задължително с избор на екип, включващ анестезиолог, който прави пълна.

# 139
Аз  наскоро родих в окръжна болница, много съм доволна. По принцип според мен няма никакъв смисъл от тази епидурална упойка но все пак всеки има право на избор... Болките изобщо не са толкова страшни. По принцип ако желаеш може да се ангажира анестизиолог и да ти сложат епидурална. Най-добре говори с д-р Славчев Simple Smile

# 140
  • Варна
redfox88, от къде ти е инфото че може да си ангажираш анестезиолог за епидурална? Аз февруари като ходих на отворените врати д-р Папазов тогава каза, че се прави само пълна упойка при секцио и обезболяване при нормално раждане, но не и епидурална

А относно това, дали боли или не чак толкова при нормално раждане, всичко е строго индивидуално. Зависи много и от прага на търпимост на болка, физиката на родилката и т.н. така че не е уместно такова генерално заключение  Wink

# 141
Ако можеше да не боли..щеше да е най-добре  Laughing едно време жените не са се страхували толкова,както е сега...те дори не са знаели какво ги чака и е липсвал точно този страх,който причинява силната болка

# 142
  • Варна
А, да бе, де ще са знаели Joy Тогава хич не се е говорило за родилните болки сякаш и хич не е боляло. Абсолютно не съм съгласна, че ме е боляло от страх. Много се преекспонира нагласата, с която отиваш, страха и т.н. Много често се настройваш за едно, а излиза съвсем друго, нямам предвид само раждането.
По другия въпрос - моя приятелка роди в ОБ и наистина си беше ангажирала анестезиолог, който и сложи епидурална. Майка и обаче работи в ОБ (не в родилното), не знам дали в противен случай биха и позволили тази екстра.

# 143
Всички ме плашат,че много боли,затова започнах да си мисля за епидуралната упойка  Rolling Eyes
Май ще е най-добре да го обсъдя с моя доктор.  Thinking

# 144
Всички ме плашат,че много боли,затова започнах да си мисля за епидуралната упойка  Rolling Eyes
Май ще е най-добре да го обсъдя с моя доктор.  Thinking

Ами да ти кажа при всеки е различно, по принцип болките са търпими и после като видиш резултата забравяш всичко  Two Hearts и мен много ме беше страх, но страховете ми са били напълно напразни  Hug

# 145
  • Варна
Спокойно, преживява се Simple Smile А и да ти кажа като си помисля за първите мигове след това - щастието, задоволството, удовлетворението са неописуеми, много ми се иска пак да го изживея, с все болките, само да изпитам пак това щастие - да го видя фъстъка за първи път.

# 146
Даааа и аз давам всичко за да върна този ден и пак да изживея всичко на ново ....   newsm10 даже не мога да опиша с думи колко беше невероятно   bouquet

# 147
Супер сте момичета  Hug  Благодаря Ви за куража. Вашите думи ме върнаха в първоначалното ми желание,да родя напълно естествено и да усетя най-хубавото чувство в света,а след това да гушна малкия бебок  Heart Eyes

# 148
Kакто казва моя лекар...все някак трябва да излезне,дали ще е по нормален път или със секцио-все ще боли Simple Smile Важното е детенцето да е добре,а всяка от нас в този момент да се почувства най-щастливата жена и майка на света! Heart Eyes И мен ме е страх,знам как протича нормалното раждане и знам колко много ме болеше преди като ми идваше цикъла...плакала съм от болки.Нали повечето го оприличават точно на тези боли,само че много по-силни...представям си какво ще е при мен  newsm17

# 149
Момичета, имам нужда от съвет.
Терминът ми е в края на септември. Лекарят, който следи бременността ми и бях избрала за раждането излиза в отпуск. Без разкритие съм, засега.
Имам два варианта: Или да родя предизвикано 10 дни преди термин (вероятно с хапче) или да изчакам бебо сам да реши кога е моментът и да вляза без избор на екип в ОБ.

Притесненията ми са следните : При предизвиканото раждане се страхувам, че може да доведе до секцио (което по никакъв начин не желая), ако бебето все още не е готово.

За раждането без избор...знам ли...предполагам, че ще е голям стрес да се доверя на хора, които никога не съм виждала, а и не знам какво ще е отношението..

Общи условия

Активация на акаунт