Окръжна Болница - Варна - тема 6

• 55 887
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, имам нужда от съвет.
Терминът ми е в края на септември. Лекарят, който следи бременността ми и бях избрала за раждането излиза в отпуск. Без разкритие съм, засега.
Имам два варианта: Или да родя предизвикано 10 дни преди термин (вероятно с хапче) или да изчакам бебо сам да реши кога е моментът и да вляза без избор на екип в ОБ.

Притесненията ми са следните : При предизвиканото раждане се страхувам, че може да доведе до секцио (което по никакъв начин не желая), ако бебето все още не е готово.

За раждането без избор...знам ли...предполагам, че ще е голям стрес да се доверя на хора, които никога не съм виждала, а и не знам какво ще е отношението..
аз съм в същото положение...мисля да си раждам когато бебчо реши и без избор на екип в 0Б.Много майки са доволни. Simple Smile

# 151
  • Варна
Категорично не бих родила предизвикано, без индикации за необходимост от такова нещо.

# 152
Бих изчакала бебока сам да прецени, кога да излиза.

# 153
  • Варна
lovely baby и аз като тебе бях с ужасно болезнен цикъл преди да родя. Ама много болезнен! Та още като ми изтекоха водите и започнаха болките, аз все чаках да започне да ме боли истински, защото все ми се струваше, че не боли толкова силно ( имала съм моменти през цикъла си с много по-силно болки). Накрая отидох в болницата с 5 см разкритие  Simple Smile След това продължиха болките, вече по-силно, но... аз все си мислех че не може да е това, очаквах много по-силни  Crazy Така че, може и при теб така да се получи, болезнения цикъл явно има и хубави страни Hug А, освен това след раждането вече не ми е толкова кошмарен цикъла, дано и при теб така да стане!
zvezdi4ka* не бих предизвиквала раждане на твое място! Ако все пак ще си по-спокойна, попитай твоя лекар да ти каже към кого от докторите от ОБ да се обърнеш, когато дойде момента и се срещни с него. Ако ли не, и без избор на лекар има много момичета, които са доволни  Simple Smile

# 154
lovely baby и аз като тебе бях с ужасно болезнен цикъл преди да родя. Ама много болезнен! Та още като ми изтекоха водите и започнаха болките, аз все чаках да започне да ме боли истински, защото все ми се струваше, че не боли толкова силно ( имала съм моменти през цикъла си с много по-силно болки). Накрая отидох в болницата с 5 см разкритие  Simple Smile След това продължиха болките, вече по-силно, но... аз все си мислех че не може да е това, очаквах много по-силни  Crazy Така че, може и при теб така да се получи, болезнения цикъл явно има и хубави страни Hug А, освен това след раждането вече не ми е толкова кошмарен цикъла, дано и при теб така да стане!
Peace абсолютно едно към едно, докато си чаках големите болки взех, че родих  Laughing А преди това, една приятелка ми обясняваше, че нямало как да объркам болките - е имаше и се случи, така че споко. За първи път се радвах на болезнения цикъл  Laughing

# 155
Peace абсолютно едно към едно, докато си чаках големите болки взех, че родих  Laughing А преди това, една приятелка ми обясняваше, че нямало как да объркам болките - е имаше и се случи, така че споко. За първи път се радвах на болезнения цикъл  Laughing
  Ах...дано и при мен да е така Simple SmileБлагодаря ви,определено ми вдъхнахте кураж...то зависи и от прага на болката,но все пак аз очаквам много силни болки...не знам какво е,но ми предстои да разбера скоро..много скоро Simple Smile))

# 156
  • Варна
Тъкмо това щях да пиша и аз - при положение, че си свикнала с много болезнен цикъл може и да не усетиш много разликата Laughing

# 157
 и аз бях по същия начин, докато се чудих да звъня ли на доктора да не звъня ли понеже болките не бяха толкова силни вече бях с 6 см и като ме приеха след 1 час родих ... въобще не боля толкова силно, всичко беше в рамките на нормалното и изобщо не съжалявам, че не си направих секцио и че не си сложих епидурална  Laughing сега след 2 месеца като се сетя за раждането се сещам с усмивка и изобщо не го свързвам с някакви брутални болки. Успех на всички майчета, които им предстои раждане в ОБ  stork-girl stork-boy

# 158
Звездичка, и аз не бих родила предизвикано, без индикации. В момента точно съм се ориентирала да раждам в ОБ без избор на екип. И понеже два пъти лежах за задържане, юли месец, и до вчера също, мога да споделя съвсем пресни впечатления. Всички от ОБ се държат изключително мило, няма грубости, можеш да бъдеш напълно спокойна в ръцете им, няма да те оставят без внимание. Всички са страхотни, само неонатологията им куца малко, но напоследък забелязах раздвижване и там. Вчера влязоха и обясниха на една майка как точно е протекъл прегледа на новороденото и бяха много учтиви. С две думи, не се притеснявай изобщо да раждаш без избор на екип. Може да се засечем с теб  Hug

# 159
Здравейте Simple Smile Незнам дали въпроса ми е за тук - При нормално раждане някоя от вас да е ползвала свещички, вместо да и правят клизма в болницата ? По- интересното ми е когато е нормално  раждането, как да разбера кога да "взема" свещичката ? Четох, че действието и е до 30мин. и например ако си секцио сутринта- взимаш 1 вечертта преди да легнеш и една сутринта рано. При нормалното- като ти истекат водите ли, ами ако си с болки, без да истекат водите ? Като усетиш болките ли ? Ако има някой запознат, моля да пише Simple Smile

# 160
Аз раждах секцио и не са ми правили клизма, нито съм използвала свещички. За останалите въпроси, нямам информация. Леко раждане!

# 161
  • varna
Звездичке, права е Лигла, на когото и да попаднеш, все ще си в добри ръце  Peace Предизвиканото раждане е абсолютно противопоказателно, ако нямаш мнооого добра медицинска причина за него, а ти нямаш реално.

# 162
Много отдавна си мисля да напиша своето мнение за ОБ Варна и по-специално за доктор Нешев и акушерките Роси и Грета. Нямам думи да благодаря достатъчно на тези трима души за раждането на малкото ми момче. Да поясня - раждах без избор, тъй като смятам, че на всеки трябва да бъде оказана необходимата лекарска помощ без да бъде принуждавам да дава пари едва ли не "от страх". След престоя си в болницата смело мога да кажа, че взех възможно най-правилното решение за себе си и детето си. Приеха ме в 21:30 с 4 см разкритие, родих в 3:00 с мъъъъничка епизиотомия бебе 3,500 Wink За клизма попитах почти веднага след като ме приеха. Акушерките казаха, че за тях не е проблем да не ми правят, освен ако не настоявам. Е, не настоявах, понеже моето тяло си работеше като добре смазан механизъм - бях ходила по голяма нужда у дома малко след като започнаха контракциите в 19:30 вечерта, а после ходих и към 22:30 в отделението (явно ми е било нужно да се прочистя Grinning ). Не знам дали някой е писал, но споделям, за да няма шокирани - тоалетната на етажа, която се ползва от момичетата, на които предстои да раждат, е "клек". Това не е за да се измъчваме да клякаме и ставаме, а така просто по-хубаво си се празнят тазовите резервоари Wink Та след като ме приеха в 21:30 ме сложиха да легна за запис на тонове, после д-р Нешев погледна бебо и на видеозон - всичко беше нормално. Оставиха ме в т.нар стая за облекчаване на болката, където си се въргалях по пода и по леглото колкото ми душа иска и в каквито пози ми беше най-облекчаващо. НЕ ми сложиха система с окситоцин! Simple Smile Към 22:30 ми биха една ампулка Лидол за обезболяване (леко) и ме оставиха на спокойствие. В 23:30 разкритеито ми беше 5 см. и отново ме оставиха на спокойствие. В 2:00 дойде Роси, провери ме и каза, че разкритието ми вече е към 8 см. и трябва да се преместя в родилна зала. Там ме пое Грета, а д-р Нешев през цялото време стоя вместо на бюрото си, до мен, държа ме за коляното, помага ми с напътствия, побутна ми корема, когато се наложи (не болезнено, разбира се) и така след малък разрез, който отдавна вече не личи, в 3:00 се роди Сами. Неонатолозите се държаха перфектно в следващите 5 дни (Самуил беше на фототерапия заради по-тежичка жълтеница) и всичко беше чудесно Simple Smile Ако имате някакви конкретни въпроси, питайте, момичета. Знам колко е важно да има кой да те успокои и да ти вдъхне увереност, че всичко ще бъде ОК. Наистина бих искала да съм ви полезна, така че Simple Smile И още веднъж, не знам дали тримата от екипа четат какво се пише по форумите за тях, но аз им правя огромен поклон и им благодаря   bouquet

# 163
Много отдавна си мисля да напиша своето мнение за ОБ Варна и по-специално за доктор Нешев и акушерките Роси и Грета. Нямам думи да благодаря достатъчно на тези трима души за раждането на малкото ми момче.

Останалите не ги познавам, но Грета бе и моята акушерка - невероятна е. Спокойна, мила, съпричастна и най-важното, определено си разбира от работата!   bouquet

# 164
Някой има ли мнения за сестра Нели Колева?

Общи условия

Активация на акаунт