Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 308
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 795
  • Linz
Държиш детето си в течение на сексуалния си живот ли?!

# 796
Како, спирам! И презервативите ще крия, за да не заподозрат, че правим секс извън семейното планиране на поколението.

# 797
Айде видни потребителки съвсем изтрещяхте......
Аз пия, пуша и личния пример го нямам за нищо, но детето ми, милото то, всичко му е забранено.
Поне докато стане на 18,  пък после кучета го яли.............
Искрено се забавлявам с такъв провинциализъм от Стара Загора. Ееееееееееех друго си е да си е си как Сийка от Загорето, последна истанция у Форумаааааа..............

# 798
  • sofia
От сегашната ми позиция: ако майка ми знаеше какви ги върша в периода 15-18, можеше да не оцелее психически. А аз как съм се измъквала между капките, идея си нямам!
Тя и сестра ми (по-малка е от мен) се отчете прилично с тийн бунт. Само дето беше от тихите и дълбоки води и ги изненада всички, ама сериозна изненада.

Изобщо не знам какво и как ще осигурявам, дали ще се налага и пр. Ще се действа според ситуацията и конкретните хора.

# 799
На много от съучениците й (тя е с една година по-голяма), родителите им купуват цигарите.

То това е горе-долу същото като 'родителите им осигуряват терен с гаджето'.

Динчо - да посрещаш гаджето на 17 е мноооооого по-различно от на 15г.
Нищо подобно. Цигарите вредят при всяко положение. За теренът съм преценила, че мога да й вярвам, че ще го ползва разумно. Тя знае категорично, че това изключва секс. Запозната е с всички последствия, което носи нейното решение. Нямам съмнения, че е разумна и отговорна.

Защо тогава й нямаш доверие, че ще постъпва разумно и отговорно, та се налага да ти е пред очите и да я контролираш?    Laughing

На моите синове им беше забранено да пият и пушат, докато бяха ученици.Сексът у дома също, дали извън дома са правили, не са ми се изповядвали.Сега, само малкият живее още с нас, на 19 е, и все още няма шанс да доведе момиче с преспиване.А все така споделя къде ходи, с кого се събира, какво са правили.....Е, ако е имало нещо по-лично и интимно, та дори и секс с някое момиче, не държа да знам.Баща им също.
Има зони и територии, които са си изцяло лични.И престъпването им граничи, поне за мен, леко с нездравословното.
Т.е., нямам желание синовете ми да ми се изповядват в стил:"Мамо, тази седмица правих секс три пъти-в понеделник, четвъртък и днес!", както явно очаква  palemoonlight .
Ако едно дете е възпитано правилно, то е научено какво е правилно и какво не, и съвсем не е нужно нито да се контролира ежедневно и ежечасно, нито да се изповядва за всяка своя стъпка извън дома.

[/quote]

# 800
  • София
Айде видни потребителки съвсем изтрещяхте......
Аз пия, пуша и личния пример го нямам за нищо, но детето ми, милото то, всичко му е забранено.
Поне докато стане на 18,  пък после кучета го яли.............
Искрено се забавлявам с такъв провинциализъм.
Аз все още чакам отговора на въпроса аз като не пуша и не пия дали мога да го забранявам. За секса разбрах, че нямам това право, защото правя от време на време.
Вие, гражданята, как сте го решили този въпрос?

# 801
Не знам за вас, но у нас си има йерархия, според която родителите определят отговорностите, свободите и задълженията на децата си. И всяко нещо си има време. Аз и на работа ходя сама, но малкия ми син го водим на училище за ръчичка, просто защото още не е дошло времето да му се позволи да излиза сам, малък е. А батко му е малък за ром и пури, когато порасне и си изкара пари, може да си купи ако иска.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 15:09 от Янeчeк

# 802
Разбира се, че е така.
Но за всеки родител "нормалното" време за съответното свобода е различно.
За един е нормално детето му да пие от време на време чаша бира на 16, за друг - на 18. Но и за двамата не е нормално на 5. Произволен пример.

# 803
  • Linz
Краси, много ти е на сърце лензещия се емотикон... Обяснявам:
1. Проверката е висша форма на доверие. Даже имам един грях пред дъщеря ми- онзи ден си позволих да им прегледам чата (за първи път се ровя в чужда кореспонденция). Реших, че имам право след като го допускам в дома си. И не от любопитство какво си говорят, а да преценя лично кой стои насреща. Тя е умна, но човекът с опит съм аз.
2. Сексът не ми е единственото притеснение. Дали този или друг- ако е решила да го прави, ще го доведе докато съм на работа. Напр. донесоха една торба с кОла, ред бул и чипс- да си имали за филмите, дето гледат вечер. Обясних, че това не е добре и им връчих купа с боровинки.

Вече казах какво очаквам. Не и да ме осведомява за всяка своя стъпка.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 15:16 от palemoonlight

# 804
Ох, боровинки  Laughing Все по-странно ми звучи вашата история. Пускаш ги да спят в една стая, но им взимаш чипса. То става като в онзи виц - днес убил негър, утре цигара ще запали.

# 805
  • Linz
Не съм им взела чипса, не ми туряй думи.
Просто не съм съгласна да се изхранват с джънк.

# 806
Има разлика м/у това да се изхранват с джънк и инцидентно като са си организирали кино да изядат един чипс.

# 807
  • Linz
Киното е ежедневно, мин. по два филма.

# 808
  • София
Като гледам повечето предпочитате да си зариете главата в пясъка, отколкото да се запознаете/преборите с пороците, през които децата ви минават в момента или пък им предстои да го направят. Аз искам да знам какво прави детето и да съм човекът с когото то може да сподели без страх, на когото може да разчита, а не човекът от който на всяка цена трябва да скрие.

# 809
Киното е ежедневно, мин. по два часа.
Ясно. Според мен обаче щом до тази възраст не са се научили сами какво и по колко да ядат вече е късно.

Общи условия

Активация на акаунт