Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 294
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Абе, недей ти така - на 15-годиишните просто не им е работа да се срещат с пълнолетни под зоркото око на мама под покрива на мама, и изобщо където и да е. Тук акцентът е върху мама - тя всъщност на кого има доверие? на някакъв мъж, който не е никакъв? Да кажем, че младежът е непълнолетен, да кажеш, че е детска работа, ама пълнолетните младежи очевадно се срещат с момичета с крайна цел секс, а не гледане на филми през цялото време и чатене в интернет.  Айде, сега, не ги ядем доматите с колците, тук сме все зрели жени!

# 826
  • София
Предполагам, че татко няма в картинката?

# 827
  • sofia
palemoonlight, каза че сама се грижи за дъщеря си.

Реакцията на човек в подобна е следствие личния опит.
Аз 17 годишна имах връзка с 26 годишен. Много ясно, че целта е била секс. За мен това не е нещо страшно и опасно.
Много по-добре е родителят да познава гаджето - това ми е мнението от сегашната ми позиция.
Повече простотии се творят, когато човек се крие и се страхува от родителската реакция - пак от лични преживявания ми е извода.

# 828
     Темата е сериозна, въпреки, че едвам си сдържам устата да не се разхиля, много цветни коментари има тук.
      Прави ми впечатление,че когато се говори за"редно-нередно" разговорът се обръща на изтъкване на две алтернативи- "разрешение- забрана".А не е така. Освен със забрани,по-разумно е да се действа като се внушава на детето неприемливост на дадено поведение. Изразявам мнението си, коментирам с детето, то много добре знае кое е редно и кое не е.Не е нужно да издавам декрети, че да припознае определено поведение като недопустимо.
      Аз имах много строго, дори прекалено строго възпитание. И нищо не съм загубила от това, нито пък съм отърчала при първа възможност да вкусвам "забранените плодове".

palemoonlight може би съжали,че сподели, но наистина, не е съвсем в реда на нещата непознато момче да спи в дома ви. И не мога наистина да си представя "връзка от години"на 15 годишно дете. И изобщо цялата тази работа със свободата .

Едно е да си влюбен, съвсем друго е родителите да ти осигурят целия комфорт и да създават условия за интимност.

За чипса и др. всеки си решава сам. У нас не се допуска такава храна, още повече детето ми имаше и проблеми със здравето в по-ранна възраст, кусур са му и боклуци.И обратно на твърдението, че в мое отсъствие ще яде като невидял, ами не се е случвало, а деца , на които се разрешава уж по малко са свикнали и "си го търсят".

Веднъж присъствах на една супергрозна гледка- пред училище бяха докарали чували с кубети,раздаваха и децата се изпребиваха за безплатни пакетчета.Оставих детето и то да си вземе, не исках да го навиквам отдалече, но после такъв коментар направих за просташките изпълнения и как те изглеждат отстрани, че едва и скоро ще помисли да се вре за "нещо безплатно"

# 829
  • волно калдъръмче
Цитат

Аз 17 годишна имах връзка с 26 годишен. Много ясно, че целта е била секс. За мен това не е нещо страшно и опасно.

И за двамата ви ли беше водещ секса?

# 830
  • София
друго си е на 15 мама да е ок с тези неща, нали така! работата с по-големите гаджета е, че като по-опитни житейски са и по-добри манипулатори, а колко й трябва на една тийнеджърка да се поведе и да изключи онова зад челото. Същото е и с момчетата на тази възраст, ако се хванат с по-голямо моммиче, вече опитно.

# 831
  • София
Аз пак да кажа, че между 15 и 17 има една вселена разстояние.
Бас държа, че ако историята беше за 17-год момиче, съвсем нямаше така да се развие темата.

# 832
Andariel, що за провинциален манталитет демонстрираш в темата? Засрами се, ти поне живееш в София.  Laughing
Бързо да прибереш у вас гаджетата на децата си, за да не те изкарат и теб провинциална тьотка.
Може и ново легло да им купиш, по-широчко и удобно, каквито примери сме чели в по-предишни теми.
Така де, на мама принцесата трябва да я ... обслужват на мекичко.

Очевидно няма. Поне аз не познавам баща, който спокойно ще си легне, докато някой оправя в съседната стая непълнолетната му дъщеря.

# 833
  • София
ама, аз съм си от прованса, Софето не можа да го изтръгнее от мен, колкото и да искаше!  Laughing
Сещам се за Остап Бендер и неговата реплика "а можна и ключи из квартиры дать!".

# 834
  • Linz
Светкавица, аз разказах историята с въпроса как е редно да се постъпи в случая, но сред всички коментари отговор така не получих.
Знам, че приятелките й си имат гаджета, някои са сменили и по няколко. Не знам родителите им дали знаят.
Харесвам момчето и една от причините за това е именно, че поне на този етап не иска секс.

# 835
Харесвам момчето и една от причините за това е именно, че поне на този етап не иска секс.
Може би пропускам нещо или съм прочела погрешно, но останах с впечатлението, че 15-годишната ти дъщеря от 12-13-годишна има интернет връзка с младеж, който вече е пълнолетен, но не иска секс. Или греша?

# 836
  • волно калдъръмче
Е, то пък биваше направо да си каже, че я е хванал за секс  Laughing

# 837
А, чакай той пък ще си каже, че иска секс Simple Smile

По принцип съм много либерална и намирам за нормално 16+ да правят секс. Обаче това със секса в съседната стая не си го представям и след 18. Странно ми е - минава 18 рожден ден и от следващия им постилат пътеката към стаята, нещо хич не си го представям  Laughing
Не само за тях, винаги съм се чудила на двойките, които живеят с родителите си, ако ще и на 40+ да са  Simple Smile

# 838
  • Linz
Може би пропускам нещо или съм прочела погрешно, но останах с впечатлението, че 15-годишната ти дъщеря от 12-13-годишна има интернет връзка с младеж, който вече е пълнолетен, но не иска секс. Или греша?

Точно така.
Връзката им прерастна в романтична през последната година.

# 839
  • София
откъде знаеш,че не иска секс? Ти ли го пита или той сам ти го каза? Ако е пълнолетен, хващайки се виртуано от години с 15-годишно момиче, и да не иска секс, направо не ми го побира акълът, пък нека съм от прованса! Направо на патология ми избива тая работа. Така или иначе, ти си постъпила вече както си преценила, имаш и поддържащи аргументи как приятелките й са  сменили по няколко гаджета. Първо на малко момиче не му е работа да си "поддържа връзка" от години с незнайно кого, но явно по-голям от него, а когато момичето е на 15, въпросният избраник да цъфне вкъщи на гости с преспиване. Второ, хич не ги харесвам такива работи. Все ми е тая приятелките колко гаджета са сменили, ако искат всяка вечер да ги сменят - мен ме интересува моето дете.

Общи условия

Активация на акаунт