Родителите, купоните, алкохолът и свободата на 14-15+ годишните

• 114 238
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 990
  • Най-красивата страна
Според мен не е нормално деца на 13-15 години да правят секс,нито да  скитат цяла нощ или да се наливат с алкохол.
На тази възраст би трябвало да имат други интереси-уроци,спорт,....да имат някакви амбиции.
А също така да имат и някакви задължения вкъщи.
Но това зависи от родителите и от средата.

# 991
Според мен не е нормално деца на 13-15 години да правят секс,нито да  скитат цяла нощ или да се наливат с алкохол.
На тази възраст би трябвало да имат други интереси-уроци,спорт,....да имат някакви амбиции.

+1000. На 10-годишната ми дъщеря понякога казвам:"Не бързай. Възрастна, живот и здраве, ще станеш, но няма как пак да станеш дете. После цял живот ще си възрастна." Дано ме чуе и разбере.

# 992

ВСИЧКО зависи от родителите и средата. В този ред - родители, семейна среда, обкръжаваща среда. Ако правилно си подреждате приоритетите ,  поемате отговорностите и не забравяте че сте родители дори докато спите теми като тази нямаше да съществуват.  

# 993
Темата е за 15+, за надолу е ясно.

Много съм съгласна с написаното от Янeчeк. Няма да кажа - отивай да пробвай, но не си правя илюзии, че няма да го направи на 15+. Наясно съм обаче, че със забрани няма да й помогна. Затова гледам да давам примери от заобикалящата ни реалност, дали ще е документален филм, дали ще е са реалити шоута, дали преживяно от познато дете, да види какви са последиците и къде е мярката. По мое време доста теми бяха табу, е, налагаше се сами да разучаваме какво и как и да си чупим главите.

Мен ме е страх от друго - дори да откаже алкохол или да изпие чаша бира, не се знае кой какво ще му сложи в чашата, пък нека е била само със сок. Затова и подбора на приятелите е нещо, на което натъртвам...

# 994
Като каза филми - гледах един за марихуаната, който е много хубав. "Cannabis: the evil weed?" - в замунда го има. Смятам, че е подходящ за деца на 12+, възникват въпроси и може спокойно да се говори.

# 995
  • Beyond the stars

Аз не разбирам идеята,че всичко е или черно или бяло.  Peace
На 16  правехме секс, излизахме уикенда, пиехме алкохол.. същевременно ходехме на училище, четяхме, спортувахме и имахме амбиции.Защо винаги едното трябва да изключва другото ?  newsm78

# 996
На мен редовен полов живот със сериозно гадже не ми се връзва с учене и интереси, да не говорим с амбиции за нещо повече. На тази възраст сериозното гадже повече би ме притеснило, отколкото успокоило.

# 997
  • Най-красивата страна
Подкрепям Янечек.

# 998
  • София
Няма трева от времето на Удсток, освен в някой изследователски институт,  в който се пазят образци от различни сортове. Това си е бизнес - по същия начин, по който днешните домати не са онези  домати, така и днешната марихуана не е оназзи марихуана. Колкото до ефектите, все още не е съвсем ясно какви са дългосрочните послествия за поколунието на Удсток и неговото пряко поколение.
Andariel, не знаех че си спец по тревата Simple Smile Оставам с впечатлението, че си опитвала различни сортове от времето на Уудсток, че до сега Simple Smile
Всъщност има много добра трева, човек обаче трябва да се потруди да я получи.

# 999
  • Beyond the stars
На мен редовен полов живот със сериозно гадже не ми се връзва с учене и интереси, да не говорим с амбиции за нещо повече. На тази възраст сериозното гадже повече би ме притеснило, отколкото успокоило.
Не знам каква е дефиницията за сериозно гадже и редовен полов живот на 16  Mr. Green Може би трябва да подчертая,че все пак нищо от гореизброеното не е афиширано пред родители или одобрено съответно.  Peace Вечерният час и задължителното му спазване, липсата на осигурен от родителите терен и т.н. силно ограничават редовността на т.нар. полов живот.  Laughing
 Идеята ми беше,че не винаги нещата са в двете крайности  Wink

# 1 000
Всъщност има много добра трева, човек обаче трябва да се потруди да я получи.

Да, но тя не се продава от дилърите пред училищата, така че Андариел излиза права в случая, а и няма ученик, който да има толкова джобни, че да си я позволи. Децата си купуват коз с невероятна смеска и после четем новини от токсикологията, силно пречупени през тесногръдото мислене на конкретен журналист. Опасността идва от законовата забрана, защото нямаме регулация на разпространението, в крайна сметка кой може да контролира какво съдържа един нелегален продукт като коз, купен за 5 лева от гнусен помияр?

# 1 001
  • София
Мда, ето в този случай един родител може да спаси детето си, ако е по-либерален от общоприетото.

Абе има случаи, в които да осигуриш качествена дрога, терен, добър алкохол, може да спаси човешки живот или пък бъдещето на детето. Но това е, когато нещата са стигнали вече твърде далеч...

# 1 002
Как да го спаси? Като счупи ръцете на дълъра ли? Обществото трябва да спре борбата с наркотиците и да помисли за превенция, т.е. - да се легализират голяма част от забранените вещества и да се следи строго разпространението им на черния пазар. Няма никаква полза от филми за хероинови наркомани отпреди 1000 години, защото вече никой не се боде с хероин. Нито има полза от посещението на някаква смешна полицайка в часа на класа, която да обясни на децата как ще попаднат в затвора ако тя и колегите ѝ ги спипат с коз.

# 1 003
  • София
Как да го спаси? Като счупи ръцете на дълъра ли? Обществото трябва да спре борбата с наркотиците и да помисли за превенция, т.е. - да се легализират голяма част от забранените вещества и да се следи строго разпространението им на черния пазар. Няма никаква полза от филми за хероинови наркомани отпреди 1000 години, защото вече никой не се боде с хероин. Нито има полза от посещението на някаква смешна полицайка в часа на класа, която да обясни на децата как ще попаднат в затвора ако тя и колегите ѝ ги спипат с коз.
Това болднатото как го измисли?
Ясно съм написала как - като осигури желаните неща на младежите, след като правителството няма да легализира нито проституцията, нито леките наркотици.
Иначе съм съгласна с всичко, което си написала, но у нас няма да стане за съжаление

# 1 004
  • София
Ооо, не, Елл всъщност има предвид мама и тати да го играят снабдители на детето с качествена дрога

Общи условия

Активация на акаунт