ЯНУАРСКАТА дружина в 5-ти месец вече влиза :-) Тема 8

• 26 860
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Момичета от 2-3 дена  имам запушен нос и сухота в носа  Sad   много е неприятно .  Четох ,че лигавиците по време на бременност набъбват и за това се запушва . Знаете ли лек?

С миналата бременност бях така, но не ми мина от нищо.
Ти нали си с разнояйчни близнаци?
  Леле ужас ще трябва да си го търпя чак да като родя  Sad  
Да разнояйчни са това има ли нещо общо със носа?

# 616

За имената - аз не мисля, че ще отдам почит на някой като кръстя детето си на него. Това се прави и показва по много други начини.

Кой казва, че не се показва по други начини ..

Кайлис,      202uu   Напълно съм съгласна с всичко. Сега ме подсети нещо и ми стана много смешно. Едните ми баба и дядо бяха Иван и Мария. Аз имам момиченце и сега чакам момченце. Без да обиждам никой ама сега какво да ги бях кръстила Иванчо и Марийка ли...айде нЕма нужда.  hahaha

Къде е смешната част  Rolling Eyes

Цитат Малчо: "То такива хора заслужават да не си кръстиш детето на никой от тях,че и една тяхна буква даже да не присъства в името,че да им е за урок!
Батко ми така й заяви на майка ми-Няма да си кръстя децата на никого от родителите,че да не вземат характера! и тогава майка ми увеси нос до земята,ама сега иска и от мен да го получи същото,че да й гледам тогава сеира! "

Да й гледаш сеира Shocked  Shocked

# 617
Момичета от 2-3 дена  имам запушен нос и сухота в носа  Sad   много е неприятно .  Четох ,че лигавиците по време на бременност набъбват и за това се запушва . Знаете ли лек?

Аз съм от първия месец така и нищо не помага да се отпуши, оттам и гърлото ме дразни и каквото и да смуча, не помага и съм си постоянно така. При специалист от Исул бях ходила и той каза, че може през цялата бременност да съм в това положение, било нормално. Слагам вода със сол, отпушва се за половин-един час и после пак така. Вариш 300 мл. вода в една тенджерка, след което слагаш 1 кафена лъжица сол и слагаш капака и след като изстине почваш да слагаш по 3-4 капки и така може през половин час, ако е много запушен.

# 618
Vebo, явно не си слушала 101 вица за Иванчо и Марийка. Аз съм и тези две имена в комбинация с това ги свързвам. На мен лично ми е смешно и не бих си кръстила така децата.

# 619

Аз съм от първия месец така и нищо не помага да се отпуши, оттам и гърлото ме дразни и каквото и да смуча, не помага и съм си постоянно така. При специалист от Исул бях ходила и той каза, че може през цялата бременност да съм в това положение, било нормално. Слагам вода със сол, отпушва се за половин-един час и после пак така. Вариш 300 мл. вода в една тенджерка, след което слагаш 1 кафена лъжица сол и слагаш капака и след като изстине почваш да слагаш по 3-4 капки и така може през половин час, ако е много запушен.
Емито ще го пробвам и това. Купих си Стеримар морска вода на спрей отпушва за кратко  Sad  четох ,че може и мед да се слага. Намазват се ноздрите с мед пробвах го и това пак за кратко отпушва.

# 620
Vebo, явно не си слушала 101 вица за Иванчо и Марийка.
Не никога не съм слушала...

# 621

Емито ще го пробвам и това. Купих си Стеримар морска вода на спрей отпушва за кратко  Sad  четох ,че може и мед да се слага. Намазват се ноздрите с мед пробвах го и това пак за кратко отпушва.

За съжаление, каквото и да слагаш действието е за кратко. Много е неприятно особено, ако се будиш от това, тъй като аз през устата  не мога да дишам, но след 5 месеца със запушен нос, гледам да не го мисля и не му обръщам внимание. Видяло се е, че няма да се оправи до последно  Confused

# 622
Здравейте! Току що се връщам от лабораторията - пускаха ми изследвания заради болки в  бъбреците. Като си гледам резултатите всичко е в норма с изключение на :
 - Alb 32.g/L при реф. ст/сти 35.0-50.0;
 - СУЕ 30 мм/ч като за него нямам реф. стойности. Някой може ли да ми каже какво означават, че докато дойде време да ида да ми ги разчетат другата седмица, ще полудея. Благодаря предварително!

# 623
Здравейте! Току що се връщам от лабораторията - пускаха ми изследвания заради болки в  бъбреците. Като си гледам резултатите всичко е в норма с изключение на :
 - Alb 32.g/L при реф. ст/сти 35.0-50.0;
 - СУЕ 30 мм/ч като за него нямам реф. стойности. Някой може ли да ми каже какво означават, че докато дойде време да ида да ми ги разчетат другата седмица, ще полудея. Благодаря предварително!

Малко са ти ниски белтъците - дали е нормално следствие от бременността (дефицит), който не компенсираш достатъчно с храната, или "изтичат" през бъбреците, трябва да се установи с допълнителни изследвания.
Отоци ли имаш?

СУЕ-то (утайката) ти е окей, на горна граница за бременността.

# 624
Нямам отоци. Не зная, може и да е от храната, аз напоследък хапвам доста малко от животинските храни сякаш. А за бъбреците - откриха ми камък в единия бъбрек, лекарката каза, че болките ми най-вероятно са от бременността и увеличаването на матката, тъй като не бил тръгнал да излиза още. Но все пак реши да ми пусне изследвания. Изписа ми и Неоренал.

# 625
Момичета, аз предлагам да не си правим живота по-сложен от необходимото. Нека този път срещата да бъде в събота 17.00 в Добро в Парка Заимов, пък другия път ако искате може до Хепи Младост да се вдигнем.

Деска, моята кума ми украси най-обикновено шише шампанско, тя ми направи и букета. Така или иначе и двете по традиция се подготвяли от кумата, стана страхотно. Чашите и кошничката с подаръчета за гостите и бонбонките си купихме, но пък цялата украса в ресторанта - от вазите, до свещите и цветята си го набавихме и приготвихме сами и с помощта на близките ни. Имахме и художник от родата, която направи чудеса с букетите на колата ни и на нашата младоженска маса.  Heart Eyes

Мимозке, пръскай си Стеримарче и дано се чувстваш по-добре. Hug

Оф, аз снощи забравих да си изпия магнезия (така както писах за него баш преди да си легна хаха) и сега съм с едни стягания на корема...  Shocked На всичкото отгоре ми е много зле на стомаха. Като си тръгвах от работа щях да умра.  ooooh! После се поуспокои, сега пак съм с болки. Чудя се може ли да е от едно китайско, което ядох снощи? Не е ли минало прекалено много време, за да ме боли от него? Не се сещам от какво друго може да е.  newsm78

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 17:36 от ♥Пандичка♥

# 626
Момичета здравейте. Аз само ви чета редовно, но не съм се решавала да пиша.  Погледнах днес брошурата на Лидъл и видях, че от четвъртък ще има дънки за бременни по 20лв в бяло и синьо. Надявам се да са хубави, защото сената е много ниска.

# 627
  • София
Мили момичета, много ви благодаря за отговорите. Малко ми става по-леко, че не съм единствената с роднини, които се опитват да се бъркат. Аз с мъжката част от родата нямам проблеми, но с женската е много трудно. Относно имената, засега не са се бъркали. Но днес пак спорихме за вярата и майка ми ми излиза с теорията как САМО моето дете щяло да е различно, ако не го кръстя и като порасне щяло да ме пита ЗАЩО.   ruporuu Как пък не... Няма да изляза на глава по тази тема.
~Elg~, аз също смятам, че бабите (болшинството) не гледат децата правилно. Аз съм отгледана от баба ми и честно казано, доста ми беше трудно. Личеше си липсата на едно поколение между нас. Не че не съм била причързана към нея, напротив, но като поотраснах малко имах доста трудни моментио с нея. С нашите всичко беше много по-лесно. Докато баба ми трепереше над мен, защото смяташе, че поема голяма отговорност, в резултат на което аз винаги бях ужасно навлечена, за да ненастина, вечно ме тъпчеше, да не би да умра от глад и прекалено много ме натоварваше - научи ме да чета, пиша и смятам още на 2-3 години. Смята го за голямо постижение, но в крайна сметка за всичко си има време, нали? А това с кого да си играя също го имаше. Не ми позволяваше да дружа с всяко дете, а до 4 годишна възраст не ме беше събирала с други деца, за да не ми развалят възпитанието и аз си играех само с възрастни.
Кайлис,  Hug. Разбирам те, на теб също не ти е лесно. Това за пишлето не го разбрах. Нали по принцип се забелва кожичката на момченцата, за да не се възпалява? Или ми говориш за друго?
Перо, аз също по собствено желание се кръстих на 15 години. И дълго време ходех на църква. Но с течение на годините се разочаровах от много неща и най-вече от църковните ни служители. Една случка на Цветница преди 3-4 години много ме разочарова. Бяхме завели 2 малки дечица и баба им им беше дала по 2 лева в ръката да дадат на попа, като целуват кръста и той им дава клонки. Пуснахме ги пред нас, а попа като ги видя и почна да мърмори нещо от рода: "Къде бе деца къде се бутате, махнете се от тук!." След като видя обаче, че държат пари и..... "Оооо, милите дечица" и почна да ги гали по главите. #Cussing out
__Malcho__, ами кръсти го ако е момиче Маратонка на баба Мара и баба Тонка Simple Smile)))  Hug Шегувам се де:) Иначе и аз мисля да не се казва на никой.
Emitooooo, Hug
Деси, наистина са много пари чашите, дори и 38 лева е много. Пробвай като Ив сама да си ги украсиш, не си струва наистина.
Ив  Joy ТМ е опасен:)
Яни, аз пък познавам Кръстин и също му викат Крис, но името ми харесва лично на мен, може би защото човекът е голям симпатяга.
Който не е чел вицове за Иванчо и Марийка, сега се сетих един много свеж:
Скрит текст:
Иванчо среща бременна жена на улицата.
- Какво има в корема ти? - пита Иванчо.
- Дете.
- Обичаш ли го?
- Да, разбира се!
- Ами тогава защо си го изяла???
Панди, аз съм ЗА за срещичката.
skrubi, добре дошла. Някой по-нагоре вече спомена за тези дънки.
Момичета, аз имам проблем със ставите на пръстите на ръцете - подуват се и имам лека болка. Има ли някоя от вас в това положение и какво взимате? Аз звънях на док, но той каза да не ям солено. Питах за добавки, нищо не каза. И аз на своя глава си взех калций+магнезий+цинк. Пише, че е ок за бременни. Нали бебето сега черпело калции за костите и затова прецених.

# 628
И аз спестих доста неща за сватбата като се лиших от сватбена агенция за уреждането й. Най-малкото ми се изправиха косите като ми казаха, че най-евтината и долнопробна покана, представляваща прегънато листче с изрисувано цвете отгоре, струва минимум 3,50 лева, пък какво да кажем за нещо по-така!!! Та седнахме с кумата ми и с най-добрата ми приятелка и за 2 седмици наистина нечовешки труд направихме всичко - и украсата /от събрани от мен през годините миди и камъчета, с които исках да си украся стената на балкона/, и цветята, и поканите. Направиха ми само булчинския букет /който ме сащиса като цена - цели 50 лева!!!!/, бяха и купешки чашите /пак 50 лева, но от истински кристал поне/.
Мъжот ми скъса нервите защото и той направи всичко, което беше по неговата част, само 2 дни преди сватбата - а то беше костюм и пръстени. Поне се справи с пръстените - след като му дадох указания какви НЕ трябва да бъдат  Joy

За отглеждането от баба до скоро нямах никакви възражения. Моята отгледа четирима внуци на една и съща възраст, като едновременно с това ходеше на работа и гледаше къща на два етажа! Сигурно и заради това не бяхме на строг намордник. По цяло лято бяхме при нея и се развявахме по улицата - никакъв контрол. Това са най-хубавите ми мигове от детството. Но тогава по улиците нямаше и толкова коли, нямаше и толкова опасности. Сега обаче като гледам моята майка как се справя с племенницата ми - май май няма да я ползвам често  Joy

За кръщаването - винаги съм приемала този процес едва ли не като нещо нормално и естествено. Кръщавана съм, както и всички около мен, като бебета. Едва когато се ожених за атеист /поради което нямаме и църковен брак/ се замислих, че всъщност не е точно така. Наистина е по-добре този избор да се прави от осъзнат човек. А относно отчетата - аз се погнусих от тях когато на едно погребение гледах един как дебне по алеите за "клиенти" с лаптоп и куфарче в ръце.... А колко пияни съм гледала да водят обиколките на църквите по празниците....

За калция реших да не пия хапчета, а да ям сусамов тахан когато мога.

# 629

Момичета, аз имам проблем със ставите на пръстите на ръцете - подуват се и имам лека болка. Има ли някоя от вас в това положение и какво взимате? Аз звънях на док, но той каза да не ям солено. Питах за добавки, нищо не каза. И аз на своя глава си взех калций+магнезий+цинк. Пише, че е ок за бременни. Нали бебето сега черпело калции за костите и затова прецених.
С пръстите на ръцете съм така от няколко дни, а сега започнаха да ме сърбят и гъделичкат пръсите на краката .. егати.. Не съм питала докторката, ще изчакам, ако не се влоши, а и към момента се търпи. Магнезий си пия когато се сетя, а за калция разчитам на киселото мляко и сиренето - по 1 кофичка на ден минимум си ям и по стотина гр сирене.

Общи условия

Активация на акаунт