АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 342
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
И аз започнах да го храня легнала преди 2 месеца някъде.  И оттогава си го взехме да спи при нас. Много сме доволни всички. А преди да родя си мислех, че няма начин това да стане... да си знае леглото... #Crazy

Качил е пак килограм  newsm78. Все си мисля, че трябваше да намали качването, ама..
Правите ли гимнастика и по-точно упражнението което е като коремни преси - вдигате го за ръчички да сяда?

За неписането си мисля, че е достатъчно няколко пъти да станат дразги. Аз влизам по навик иначе, ако имах компания - други майки около мен, сигурно щеше да е по-малко, не знам..

Еовин, аз го храня, но на лакът облегната. Не в стандартната поза - не в тази, която е по картинките.
lindichka, честита ви третинка!
ani27, и моето мъниче спи горе долу така. Но ми е интересно къде спи мъжът ти (не знам колко е удачно да те питам - извини ме, ако е прекалено лично)? Аз като гледам как се разполага дребко, ще гони татко си, че не му остава място  Laughing

Аз фейсбук не го харесвам много. Самото качване на снимки и т.н. Тук ми е ок - анонимно.

# 76
Честито на четири месечните бебоци Simple Smile

Въпросът със спането сме го разрешили по следния начин - леглото на малкия е залепено за нашето, като нашият матрак е с 2-3 см по-висок. До скоро спеше при нас на леглото, защото се будеше и сърдеше като го преместим. Първоначално на всяко кърмене (защото ядеше по 5-6 пъти през нощта) му сменях страната. Бях го сложила на една постелка и с нея го влачих Simple Smile Кърмих легнала настрани. После се научих легнала настрани да го  кърмя и с двете гърди, та спрях да го местя и го слагах откъм леглото му. Откакто почнаха големите жеги обаче започна да ме дразни нощем като се залепи за мен, защото зверски се потих така. Пробвахме да го слагаме в неговото легло и се оказа, че вече няма нищо против. Даже нощем като го кърмя го взимам при мен на леглото и после той сам се търкулва обратно в неговото  Mr. Green
Иначе отдавна сме се сработили за нощното кърмене, и двамата не се будим май, само в полусън го взимам и му осигурявам достъп Simple Smile

Упражнението като сядане не правим, защото той не показва готовност - не се набира сам. Друга гимнастика също не правим, защото той сам се върти и маха толкова, че не виждам аз какво повече бих могла да направя Simple Smile Вече го държа на олекотена завивка на земята, защото последното му местообитание - матрак на земята - му отесня и започна да пада от него, а в леглото ми се струва прекалено ограничен. 

# 77
  • Пловдив
на мен не ми пречи да чета и тук, и във фейса Twisted Evil Когато имам да кажа нещо - казвам го и толкова hahaha

Упражнения правим всяка вечер, след масажа и преди банята Simple Smile Цялата "процедура" ни отнема около час, но бебка е много щастлива и с нетърпение чака да я съблека Mr. Green
Това с набирането до седнало положение го правим предпоследно от упражненията - давам и палци, зада се хване за тях и тя се набира до седнало. Стои така 2-3 секунди и я отпускам бавно назад. Повтаряме го 3*8 пъти Peace

Кърмя си я легнала от самото начало - свикнах така с баткото и ми е много лесно Mr. Green Не се въртя - и двете гърди си ги давам като за "горната" се навеждам малко повече Simple Smile Нощно време даже и не разбирам кога яде - дълбок ми е съня и в просъница я местя от креватчето на спалнята (долепени са). Като се наяде, тя се търкулва обратно в кошарата и и така Mr. Green
Мислим след 2-3 месеца да я местим в стята при батко и, но като се замисля, че така ще си разваля "рахата", може и да поотложим с още 7-8 месеца hahaha Joy

# 78
И аз не му правя вече гимнастики, по същата причина като Ада. Даже и масажи почти никога не съм му правила.
Вече се върти постоянно насам-натам, направи го за първи път преди 1 месец, врътна се 3-4 пъти и повече не щя. От 3-4 дни обаче се върти нон-стоп  Crazy Най-смешен е когато суче легнал настрани, реши да се обърне, изпусне гърдата и почне да се сърди  Joy Затова днес като направи така и го сложиш в биологичната поза, голям кеф му беше  Grinning

# 79
  • София
За новата група нека да ми пишат момичетата на лични. Аз ще я направя.

# 80
И аз кърмя моята бебка легнала. Така ми е най-удобно. Обаче оставям една малка лампа светната за да мога да виждам нещо все пак, иначе не ми се получава и двете се будим.
Относно фейсбук групата и мен ме махнаха - стана ми много неприятно, защото точно се върнах от болницата и ми беше напрегнато как ще бъде всичко - надявах се на подкрепа от другите мами, а се оказа, че нито някой ме помни там, нито има от кого да почерпиш опит. Нормално е някои от момичетата да станат по-близки, трябваше да си направят нова, ако държат да споделят нещо много лично. Не беше коректно да отнемат групата на всички априлки. Жалко е, че вместо да се обединим около децата, това се превърна в поредния повод за отрицателни емоции.

# 81
А моята бебка яде последно след като я изкъпем към 23-24 часа  Whistling и после чак към 5-6 ч., но оставям телевизора да работи, ако се пробуди вечер да не се стресне, а да оставя лампа цяла вечер малко ме е страх  Rolling Eyes

# 82
От какво да се стресне?
На мен телевизорът много ми пречи, абсурд е да заспя на пуснат.

# 83
е той е на без звук, само картина  Laughing ами знам ли от тъмното  Thinking

# 84
Ааа, на мен ми пречат и сменящите се картинки, светлината от тях, абе гадно ми е.  Crazy
Не съм си и помисляла, че може да се стряска от тъмното, макар че мен още ме е страх да ходя в тъмното  Laughing Но аз съм лудичка малко.

# 85
Аз ползвам от онези лампи, мисля че се водят детски, много слаби, в контакта, свети много слабо, колкото да се вижда нещо.

# 86
Точно сменящите се картини мисля, че са една добра причина да не се оставя пуснат телевизорът. Бързо сменящите се картини доста хипнотизират малките и ги претоварват. Аз смятам поне до 2-3 годишна възраст да не го сблъсквам особено с тази вещ. У дома е лесно, защото нямаме, компютрите също внимавам, доколкото е възможно да не ги гледа. У бабите моля учтиво да спрат телевизора. Но и аз като Ео съм малко луда  Joy

Иначе, доколкото съм чела, светлината пречи на синтеза на мелатонина (хормона на съня), та аз не бих оставяла умишлено нещо светнато. Бебетата не виждам как ще имат страх от тъмното, предвид, че в корема са били 9 месеца без осветление Simple Smile Аз поне си мисля, че този страх се насажда в една малко по-късна възраст.

# 87
Масаж и гимнастика правим, упражнението с набиране се до седнал го правим 2-3 пъти, но от известно време направо се изправя Simple Smile

Нощно време нищо не светвам, виждам горе-долу. Саши спи при нас, силно казано спи. По цяла нощ се мята като риба на сухо, не се издържа вече.. Искам вече да минават тези колики Twisted Evil

# 88
  • Калифорния
barbaletka, на 4 месеца май вече бебетата нямат колики  newsm78. Сигурно е нещо друго. Нашата, примерно, има запек и все се мъчи да се изака щом се събуди, ама не става и тя почва да се ядосва и се разбужда напълно.

# 89
по принцип би трябвало да са минали, да, но Сашо си има Rolling Eyes Доста неприятно, но факт. Може да не са колики, а просто корема го боли, като не знам всъщност дали има разлика newsm78

Общи условия

Активация на акаунт