АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 347
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Баткото имаше колики до 5 месец, бебетата са различни.
В момента сме в провинцията при родителите ми, таткото го няма, за това спя сама с децата, когато се приберем в Сф ще видим как ще се случат нещата. Принципно спим таткото, баткото и аз, като малката е приходяща, но тя вече се научи да спи при нас и дълбоко се съмнявам, че ще иска да се върне в креватчето си. Ще го мислим.
Не съм голям почитател на ТВ, гледам, но рядко, т.е. мога спокойно да живея без ТВ, но без нет ми е по-трудно. Баткото гледа само определени детски филмчета-Колите, Мики маус, Франклин, Мечо Пух....не му разрешавам да гледа всичко, особено агресивни филмчета.
Не мога да спя на пуснат телевизор. Спим на нощна лампа, но на най-слабата светлина. Не мисля, че по това се ориентира малката, тя просто усети ли гърдата и няма нужда от светлина.
В новата група във фейса се съмнявам, че ще се включа, не обичам показността, дори в профила си имам ограничение кой може да вижда снимките.

# 91
Аз преди няколко дни за пръв път взех малкия да спи при нас и ми беше супер притеснено.Едва дочаках да се поуспокои и отново си го върнах в креватчето.Не ме притеснява толкова факта,че може да свикне да се гуши при нас,колкото това да не го притиснем аз или баща му докато спим.

Ние вече се захранихме с пюренце eat (морков и картоф на Hipp).Прие го много добре и явно много му харесва ,защото мрънка когато свърши.Сега давам по около 4-5 лъжички и дохранвам с АМ.Не мисля,че му е рано,а и все пак е изцяло на АМ,а за такива бебета се препоръчва по-ранното захранване.Сокчета не съм дала,скоро няма и да дам.

Следващата седмица  сме на моренце  Laughing ммммм...

# 92
Ние на 29-ти сме на консултация и да видим кога ще започнем да се захранваме, по принцип бих искала аз да правя пюренцата, но да видим... и ние другата седмица след консултацията заминаваме на моренце   grinning039

# 93
barbaletka, и аз съм на същото мнение, аз следя и Март-енската тема, за да зная какво ни предстои  Simple Smile и там освен, че хората са дружелюбни и отзивчиви, определено много хора пишат коментари, за разлика от нашата тема. Нямам идея защо така се получи, след като родихме.... ако мога бих направила групичка във фейса, но нямам идея как става. така че ако някой знае и има желание и аз бих се присъединила.  Blush

Мами, ако направите нова група във фейсбук, искам да се присъединя към нея. От старата и аз бях изтрита след като родих Simple Smile

# 94
# 95
Аз ще захранвам чак октомври при навършени 6 месеца, само като си помисля и хич не ми се започва, толкова ми е по-лесно сега.
Мисля да приготвям храната. На пътуващите на море, по-добре се върнете и тогава захранвайте.
И аз съм в очакване на морето, или от 27.08 или от 01.09 се надявам да заминаваме, дано са здрави децата.

# 96
  • София
barbaletka, и аз съм на същото мнение, аз следя и Март-енската тема, за да зная какво ни предстои  Simple Smile и там освен, че хората са дружелюбни и отзивчиви, определено много хора пишат коментари, за разлика от нашата тема. Нямам идея защо така се получи, след като родихме.... ако мога бих направила групичка във фейса, но нямам идея как става. така че ако някой знае и има желание и аз бих се присъединила.  Blush

Мами, ако направите нова група във фейсбук, искам да се присъединя към нея. От старата и аз бях изтрита след като родих Simple Smile

Пиши ми на лични и ще те добавя.

# 97
И на мен не ми се мисли за захранване. Таткото само му се кани, че ще го почне, че вече ядем доста над нормата.
Вече прави опити да се обръща, но дупето тежи. Затова пък когато го държа в мен полулегнал, се изправя сам до седнало положение и даже се навежда напред, ако иска да захапе нещо- масата например.
И аз не мисля, че бих се включила във Фейсбук група. Тук ми е добре. Какво като сме по- малко. Мисля, че пак можем да споделяме и да си помагаме. Пък и сега е лято- повече разходки, почивки. Зимата като се заседим, може да се присетят някои мами.
Ние в петък сме на консултация и тръгваме- малко море и после Велинград. Само не знам как ще се возим- това столче страшно боде.

# 98
Да, непременно захранването ще е след морето, даже няколко седмици след това.
Вие къде ще ходите на море?

# 99
barbaletka, какво направи ти с диетата? ефект?

на мен ми се вижда голяма философия захранването, искам и аз да го поотложа, но и ми е интересно...

# 100
Е, има си разни тънкости, принципи и последователност, но като хванеш същността не е сложно. Захранва се с едно нещо от 3-5 дни, ако е с пюрета, започваш с една лъжичка 1 ден, вторият две и т.н. ако бързаш да заместиш хранене, започваш с пюрето, после млякото, ако не бързаш първо млякото, после пюре. Когато захраниш с първият зеленчук, плод и т.н. правиш почивка 2-3 дни и тогава започваш следващият, като към 1 може да прибавяш от новият, но на същият принцип 1 ден 1 лъжичка, вторият две и т.н. Ако детето е със запек може да се започне с тиква, тя разхлабва, а не морков и картоф те имат затягащо действие и т.н. Зависи кой колко бърза със захранването....аз глутена го въвеждах цял месец, различните зърна, на вид по седмица.......

# 101
Основните неща съм ги чела. Но имам май още да чета доста. Силно се надявам да си понаправи някакъв режим дребко. Сега примерно не знам кога му е обедното хранене. Но има време. За месец и половина ще се промени много. Като не го боли зъбчето си ми прави вече 3 часа... Иначе имаме препоръка за бавно захранване...

# 102
Здравейте мами!
Леле  колко е топло в града, днес се прибрахме и хора няма по улиците.
ютака темите:
За фейсбук и теми и дискриминация, хич не ми дреме, нямам нужда да показвам бебчо на някакви непознати хора или познати по нета. не съм такъв тип. На 23 години съм и нямам фейсбук.  Party
Дискриминация усещам навсякъде, защото всички го използват като основно средство за комуникация. Ама се справя,  Peace

Ние имахме голям проблем с акането- нямаше такова, та захраних, знам, че ни е рано, но цяла седмица вече малчо ака.  Crazy  Захраних с круша.  другата седмица сме на круша и слива.Пасирам я сама-сега е раят на пресните плодове и зеленчуци-през ум не ми минава да му давам купешки пюрета. Той яде 2 лъжички при това, хич не е изгодно. Даже мисля аз да си направя малко бурканчета.  Thinking

Аз  оставях нощна лампа до скоро,за да ми е по-удобно на мен. Вече я гася. Малчо ляга в 22ч. и става в 4 да яде, после пак заспива до 7. Изкуството на легналото кърмене не успях да го усвоя, та си ставам в 4, ама вече ми е рутина. Станала съм обаче доста сънлива, сутрин едвам отлепям, а той вече беснее.
Телевизори не бях гледала с години, обаче свекър ми им е голям фен и сега имаме в 3 от 6-те стаи.  #2gunfire Аз почти не гледам, ама те се работят, аз все ги гася.  Tired  забелязах, че малчо се заглежда от сега, ама избягвам-загасям го. пеем песнички играем по цял ден, не искам да го правя зомби. бях го оставила на сестрата на мъжа ми за няколко часа, а тя му пуснала  baby Tv, е вече избягвам тя да го гледа, ако ми се налага. ooooh!

Упражнения и масажи правим, ама кратички. Набирането-коремна преса му викам аз ни е любимо. постоянно иска да го правим по цял ден.  Crazy Crazy
Ама аз лягам на земята  сгъвам си краката и го слагам срещу мен, той се набира и аз също правя половинка коремна.  Mr. Green Чудя се какво да измисля. hahaha

Мами как се справяте с домашните задължения, на мен нещо ми тежи. И като се задържам сега повече в нас съм станала супер дребнава, на всяко влизане в банята лъскам батерията на чешмата, че е хромирана и става на капки, изнервям се за някакви супер глупости. #Crazy

# 103
Току-що ни сложиха двете ваксини и Яна спи. Педиатърът каза, ако сама правя пюретата (както му казах), че мога да започна след две седмици с картоф и морков, ю-ху!

Иначе наскоро пробва парче краставица (че много настървено ни гледаше на масата) и диня.

Мноооого й харесаха, и мрънкаше като ги извадих от устата.

Иначе тя вече се обръща сама и от гръб на корем, и от корем на гръб. Голямо връткане пада. Слагам я вечер в средата на леглото, като ставам да я кърмя винаги се намира поне на 180 градуса завъртяна Simple Smile

Иначе иска да стои седнала, полу-легнала хич не й е интересно. Горе-долу стабилна е, като ми седи в скута, придържам с една ръка.

Шаварче и аз нещо, не че не ми стига времето за домашните задачки, но и аз съм познала лекинко да се озъбвам на любимия, че не ми помага. Не се харесвам такава, леко кисела, но понякога не успявам да се "озаптя"...

# 104
barbaletka, какво направи ти с диетата? ефект?
Махнах всички млечни за 2 седмици - никакъв положителен ефект нямаше, започна да ака през ден. След това реших пак да започна да ям и след 3 дни се изака 4 пъти, като единия беше само слуз и пак спрях млечните. Сега мисля пак по малко да си хапвам, да видим.

Имаме нова група във ФБ, който иска да се присъедини, да пише ЛС на мен или на prada_87 Peace

Общи условия

Активация на акаунт