АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 622
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Захраних Алекс малко  преди да стане на 5м. и започнахме с оризова каша, после зеленчукови пюрета, плодови и т.н. Сокове не мисля да давам скоро, след 1г ще да е и то от чаша, на Никол и падна емайла на зъбите от пиене на сок с биберон и сега не искам да преживявам същото.

# 346
Добро утро момичета Simple Smile
аз отдавна не съм писала Embarassed ама все не остава време.Да се отчетем последния месец бяхме 15 дена на балкан и 10 дена на море.На малчо му се отрази прекрасно - качил е 1 кг  Grinning Бяхме в Гърция на море, беше прекрасно, малкия спеше толкова много  Grinning,че и аз си починах  Simple Smile а толова много се радваше на водата , голям рев като го изкарвахме  Wink
Гледам че вече ги захранвате малките , и аз ще почвам от другата седмица, мисля да е с карт. пюре че чакам да минат 10 дена от ваксината
Иначе и нас ни мъчат зъби, когато положението е зле го мажа с Дентинокс, но съм купила и дентокинд да имам.
И ние трябва да пазаруваме есенни дрешки и вчера минах през waikiki но няма нищо, и взех само пижамки от hm. иначе  до сега съм пазарувала само от  mothercare ,tesco.Излиза ми супер евтино - например бодитата с къс и дълъг ракав ми излезнаха по 3 лв едното Grinning клинчетата между 6-10 лв .
Дълъг пост стана ooooh! лек ден

# 347
И аз пазарувам от  Н&М някои от дрехите, бебешките им са хубави и много често са органичен памук.     Но тъй като с бебка се затруднявам да обикалям по магазините, съм си набелязала 1-2 бебешки магазина и само от тях купувам и не подбирам толкова много. Затова пък бабите са по-големи интусиасти  и от мен в покупките за детето - редовно обикалят и купуват дрехи. От интернет магазини не съм купувала, тъй като искам да видя самата дрешка, някой не си отговарят на размера и могат да се окажат малки.
Вие ползвате ли спални чували за бебета? От тази седмица почнах да я слагам в такъв, че постоянно е отвита, а вече захладня.

# 348
Тъкмо му подариха спален чувал, ама сигурно по-нататък ще го сложа в него.
Засега може би ще почна да го обличам вече за сън.   Thinking
Дрехи почти не купувам, почти всички му подаряват, а и имаме много останали от племенницата на мъжа ми. Даже и обувки има вече.  Laughing

# 349
Здравейте момичета да се отчетем и ние днеска отидохме на доктор да ни прегледа че ми се стори че кашля пак малката ни имитирала и нищо и няма та взеха че ни биха ваксините по рано с 5 дена щото предния път пропуснахме  вече тежим 6200кг и сме 61 см финна мадама ще става още от малка голям зор това ядене

# 350
Много и харесва във водата, въобще не пиши, като брат си.
Защо са ви пижамки за бебетата, помня че баткото спеше по боди и ританки?
Спалното чувалче ми остана така неизползвано от баткото.
Мисля да прочета за захранване , според детето ли се водеше.......с бебето Оливер, щя пробвам нещо комбинирано. Иначе последователността на храните я помня от баткото, аз тогава и записки си водих, още ги пазя.
И аз съм без цикъл, с баткото ми дойде август, сега ще видим..........
Ех, jos, защо ни изостави и отиде при майските мами, нали е с априлче?

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 21:30 от ani27

# 351
Моето даже още спи голо.  Crazy

# 352
ani27 в началото и Иво спеше с боди и ританки, но с пижама - цяло гащеризонче - ми е по лесно на мен а и му е удобно,нищо не го стяга на коремчето.И ние до вчера спяхме по боди потник,но много студено става през нощта и сме постоянно отвити, затова пижама  Laughing

# 353
  • Велико Търново
И Калоян от снощи спи с пижама Simple Smile Пригодих едно по-тънко гащеризонче. До сега спеше по боди потник, но вратата на терасата е денонощно отворена и към 3-4 ми става доста хладно и реших от снощи да си има пижама Simple Smile Не че спи, не все пак ooooh!

# 354
и ние минахме на цяла пижама на Х§М и даже вече мисля да я завивам с одеало а не с чаршафче, че нощно време си е  хладно вече...

Днес е 5-ти ден картоф+кърма, скоро ще добавя морков към менюто. Яна е доволна - не връща храната, ама е голяма омазня  Crazy това хранене. Представям си като дойдат по-шарените храни  Mr. Green

# 355
Момичета, вчера с гадния косопад се хванахме за гушите. Освен ампулите на Дюкре и отварата от коприва, с които третирам, извадих тежката артилерия - мазах корените на косата си със скилидки чесън, клепах се с жълтък и едни индийски масла + ракия. Sick Ноооо - днес косата е видимо освежена, по-обемна и падащият брой косми са доста по-малко. Винаги съм имала огромна коса и съм я приемала за даденост. Не съм вярвала, че косопадът може да ми стане върл противник, ама - на.

Относно захранването - мисля да започнем да опитваме с бебка твърда храна в края на другия месец. По този повод съм решила да изпека червени чушки (свекърва ми даде цяла чанта - страхотни са на вкус и сладнеят за разлика от зеления пипер), но се чудя как да съхраня. В кесийки във фризера или има и друг начин? Ще се радвам ако споделите мнения.

# 356
  • Варна
Здравейте, мами Simple Smile Имам едно питане към тези който са почнали захранването с оризова каша...  До колко дена продължи първото ви захранване и как дозирахте в началото, когато бебчето не изяжда тази доза която е дадена за пример на опаковката (150 мл. вода и 9 суп. л. каша) , правехте цялото количество и после хвърляте или регулирахте някак водата и грамажа. Мерсии Simple Smile

# 357
Despina^_^ аз например като я захраних с каша първо правих по много малко слагам малко от сместа и доливам вода докато стане гъстичко като кашичка и го давах защото в началото се дават по няколко лъжички

# 358
Никой нищо не пише.. Confused Групата във фейсбук ли се прехвърли? Или всички сме уморени от почивните дни? Ние бяхме за 3 дни на планина, правихме пикник и дишахме чист въздух и хапвахме вкусна пъстърва. На бебка и се отрази много  добре - само усмивки раздаваше по цял ден Grinning
Да ви питам в кой месец може да се изправят бебетата до седнало положение,  че бебка вече се набира да сяда, ама не може горката... А педи ни беше казала,  че сядане преди 6 м. е нежелателно, т.е. не трябва да и позволявам да сяда и да я подпирам с възглавници.  Thinking
А какви  памперси ползвате? Аз купувам Pufies и доскоро бях доволна, но на няколко пъти пропуснаха отстрани (особено нощем) и сега мисля да пробвам други, евентуално molfix или памперс.

# 359
Ние също бяхме 3 дни на планина.  Simple Smile
Не го подпирам с възглавници, но не съм и забелязала особен ищах да седи.
Виж, да пълзи - да, много му се ще  Crazy
Ползвам многократни пелени.

Общи условия

Активация на акаунт