АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 374
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Не е ли рано за жълтък, баткото прояде такъв на 1г.?

# 571
  • Пловдив
Според мен си е рано, за всичко различно от кърма/АМ, но разни хора - разни идеали Mr. Green
...имам позната, на която бебето на 6 месеца си хапваше от детската кухня на съседчето #Crazy

# 572
и аз мисля, че е рано за каквото и да е, но все по-често започват да ме тормозят с въпроси "ама не трябва ли вече да му даваш сокчета, пюренца...вода"...  Crazy направо ми иде да  #2gunfire и като им кажа, че сокчета смятам да давам след годинка ме гледат  Shocked
иначе наистина разни хора...понякога чак се чудя аз ли не съм на ред нещо?! на скоро се заговорих с една баба, която казваше как дъщеря и повивала бебето, за да спи спокойно (под повиване имам предвид както ги повиват едно време - да са им прави краката) и на месец и нещо започнала да му дава сок от ябълки...  #Crazy една друга пък ми разправяше как снаха и си спряла кърмата и хранела с АМ, защото не искала да си развали бюста?!?!?!  #Crazy  newsm78
в крайна сметка всеки си решава Wink  Peace

# 573
Според мен си е рано, за всичко различно от кърма/АМ, но разни хора - разни идеали Mr. Green
...имам позната, на която бебето на 6 месеца си хапваше от детската кухня на съседчето #Crazy

На приятелка на майка ми, внучето на 7 месеца меткаше кебабчета от пазара Mr. Green
Родата на ММ за баткото се шегуваха, че съм отглеждала Крали Марко щом на 8-9 месеца още се кърмехме........
Снощи куклата ме подлуди, не пусна гърдите цяла нощ, ползва ме за биберон и чесане на венците, проблемът е, че се схващам когато спя в една поза, която да е удобна за нея.

# 574
Аз почнах да му давам пюренца, въпреки, че изяжда само 2-3 лъжички малки, но ме е страх да не ми спре кърмата заради новата бременност и да не съм успяла да почна захранването..не че има кой знае какъв напредъл, но вече пробва различни плодове (от готови пюрета) Даже ми казаха от болницата, че би трябвало да спра кърмене към 5-6 месец от бременността защото имало опасност от спонтанен аборт... Thinking

# 575
  • София/Варна
Bovi, промяната в кърмата се случва след 16-18г.с., но вероятността да се отбие е много малка Simple Smile. Може да се посърди на намалелите количества, но в комбинация с твърдите храни ням да имате проблеми Simple Smile

# 576
  • София
Благодаря за информацията относно телешкото! Simple Smile Аз ако трябва да се водя по детето, значи трябва да минем на обща кухня. Тя иска да яде от всичко което ям аз. И като ме види почва да пуска лиги, да се облизва и да протяга ръка... така че гледам да не ям пред нея. Смятам да поизчакам малко преди да въведа пуешкото и заешкото... Освен това доки каза да започнем и с жълтък. Първо по няколко трохички през ден докато постепенно не достигнем четвърт.
Лека нощ! Simple Smile

Нели а не трябва ли да изчакаш и да го даваш малко по бавно. До колкото имам спомен - детенце имаше проблеми и се беше родило много рано от дата на термин и т.н.
Не трябва ли този случай да изчакаш и да забавиш малко темпото със захранването. Защото то така като гледам след някой и друг месец вече и пържоли ще може да яде и да яде на кухня.

# 577
  • Пловдив
Аз почнах да му давам пюренца, въпреки, че изяжда само 2-3 лъжички малки, но ме е страх да не ми спре кърмата заради новата бременност и да не съм успяла да почна захранването..не че има кой знае какъв напредъл, но вече пробва различни плодове (от готови пюрета) Даже ми казаха от болницата, че би трябвало да спра кърмене към 5-6 месец от бременността защото имало опасност от спонтанен аборт... Thinking
Аз кърмих баткото 2 месеца преди да родя малката Mr. Green И АГ-то ми беше много доволна, че имала такава пациентка Mr. Green

# 578

Снощи куклата ме подлуди, не пусна гърдите цяла нощ, ползва ме за биберон и чесане на венците, проблемът е, че се схващам когато спя в една поза, която да е удобна за нея.
Това все едно аз съм го писала. Сутринта станах недоспала и схваната, а като пробвах да си наваксам със сутрешната дрямка на бебка, тя пак ме взе за биберон и си поспа 1 час, докато аз будувах до нея. #Shocked
А за захранването и аз си мисля, че по-бавно темпо е щадящо за коремчето на бебето. Дори и да хапват добре всякакви храни, храносмилателната им система е незряла и по-късно може да имат проблеми от ранното захранване.

# 579
И аз кърмих до 8мия месец, но пък само вечер. Иначе кърмата наистина почти ми беше спряла, дори имах чувството, че няма нищо, обаче Никола не се отказваше да суче newsm78

И двамата са ми хремави, затова ще отложим още захранването. Към 10ти сигурно ще започнем с оризова каша.

# 580
Аз принципно искам да кърмя колкото може повече, просто ме е страх да не навредя на бебето в корема, но не искам да ощетявам малкия......
И едно е да се кърми 1-2 дневно, а друго през 3 часа както сега...за това искам да понамалявам постепенно за да свикне с друга храна, знам, че има рискове, но все пак не е на 3 месеца, а аз давам по малко.

# 581
  • София/Варна
Ако няма противопоказания (контракции и кървене), няма проблем да си се кърмите и начесто Simple Smile.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5600
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4103

# 582
Привет, дружинка  Hug Hug Hug

Да се включа по темите от последните няколко страници  Peace

За захранването ви чета с интерес  Peace Ние ще сме последни  в темичката, но има време  ...   Whistling Сок има в хладилника, когато си вземе тогава ще пие  Mr. Green Въобще не ми пречи че ме гледа с гладен поглед ...  Joy аз и кафе като пия ме гледа  hahaha
Колкото хора толкова и мнения  Whistling Информация има достатъчно...  Peace

За сядането - не помагам по никакъв начин така че няма шанс скоро да седне.

За хранене на голямо дете с кърма доста мнения  Shocked чух с баткото  Joy Първите месеци всички ми/ни се радваха, но около втората годинка и след това ... ooooh! Tired За него имах отговор че ще е на кърма докато си хване гадже  Mr. Green

Госпожичката още няма зъби, така че сме в очакване  Thinking

# 583
  • насън...
danon, Еовин, благодаря ви, момичета!  bouquet....със сигурност и аз ще поръчам и ще пробвам...

# 584
  • Пловдив
хаха, Yuliya2013, кефиш ме Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз за баткото казвах, че ще го кърмя, докато си намери някоя по-млада от мен кърмачка hahaha

Общи условия

Активация на акаунт