АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 393
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Bovi не искам да те плаша но съм чувала че поради големите хормонални промени който настъпват и следствие на раждането и кърменето възможноста да забремеш с близнаци скача с 12 % но това е само статистика може да се чувстваш по различно защото е от другия пол а не защото са близнаци

# 631
Бови, тя си знаеше, че е бременна, дотогава не се е виждало второто бебе  Simple Smile

# 632
само да вметна нещо интересно по повод храненето на бебето - зачетох се в една книжка, която ми бяха подарили преди време "Моето първо бебе" на Ан Бакюс - по повод отбиването се казва "още с раждането приучете бебето да пие от шише с биберон. Давайте от време на време вода и портокалов сок."...  Crazy
сега започвам още повече да разбирам колко трябва да се внимава Какво и Как се чете (особено за гледане на бебето)... като знам колко подобни книги има  кой знае какво пише в останалите... и хората им вярват (понякога на 100%)

sweet_maniche, за какво сте спорили с педи?

# 633
Ами това не ме плаши, нямам нищо против да са близнаци, винаги съм мечтала за тях, но нямаме никой в родата с близнаци, нито от страна на бащата, не знам обаче дали има значение това...
Иначе се чудя дали може да има и други признаци, например да се увелича по-рано, т.е. да ми проличи корема по-рано и разни други такива..... Но за сега се видя само плоден сак...
Извинявам се за спама, понеже изобщо не е по темата  Peace

# 634
Bovi, мисля, че на ФМ в 12 седмица би трябвало да се види със сигурност; но съм чувала и за случаи, в които  доста късно се разбира Simple Smile

# 635
Ако отидеш на добър лекар трябва още 1-2 месец да ти каже - вижда се.

# 636
  • София
Ами това не ме плаши, нямам нищо против да са близнаци, винаги съм мечтала за тях, но нямаме никой в родата с близнаци, нито от страна на бащата, не знам обаче дали има значение това...
Иначе се чудя дали може да има и други признаци, например да се увелича по-рано, т.е. да ми проличи корема по-рано и разни други такива..... Но за сега се видя само плоден сак...
Извинявам се за спама, понеже изобщо не е по темата  Peace

По принцип знам, че с 2-ра бременност много по от рано си проличава корема, а и при теб е съвсем нормално да приличи дори още от сега тъй като организма не се възстановил още и корема със сигурност не се е прибрал напълно. Така, че няма от какво да се притесняваш. А за близнаци по принцип знам, че ако само в твоята рода е имало близнаци тогава може да имаш....няма значение за мъжа дали има или няма.

А за момичета от нашата отчетна - ами тя разбра в 4 или 5 месец, че са близнаци. Просто никой лекар до тогава не беше обърнал внимание, че са две, а и явно много добре се криеше 2-рото.

# 637
  • Пловдив
sweet_maniche, за какво сте спорили с педи?
за това, че упорито отказвам да захраня преди малката да е готова; за това, че не исках да се поставят ваксини, при положение, че нослето и тече; за това, че и казах, че ще захранвам пак чрез ЗВБ и няма да заместя хранене за 15 дни... ей такива неща hahaha hahaha hahaha

# 638
Здравейте момичета,веднъж да успея да надникна и тук и гледам точно за мен станало въпрос Simple Smile
Та по темата - в 7 или 8 г.с. отидох на преглед за потвърждаване на бременността и защото получих зацапващо кървене... нещо не ми вдъхна доверие лекарката ,защото не ми каза нищо конкретно,а че можело от всичко да е това кървене...все пак се реши да ме прегледа ! с вагинален ехограф - каза,че бебенЦЕТО е добре,развива се нормално и ми пусна сърчицето....аз изпитвах такива емоции в този момент,пък и няма как да разпозная едно ли ,две ли са....но тя би трябвало да го отбележи в този момент ,ако го беше видяла.Същата ми изписа утрогестан и нош - па и ми каза ,че за женска консултация да се запиша чак в 4ти месец,нямало смисъл по-рано.Кървенето ми спря почти веднага и всичко си ми беше нормално,така точно влизайки в 4ти месец на случаен принцип си избрах доктор в МЦ Майчин дом и отидох да се запиша и да ме прегледа Simple Smile И той ме сюрпризира с новината ,че бебенцата са две.Голям шок беше,добре че бях легнала ...нямам в рода близнаци,или поне не знам за такива.За по-различно нещо относно бременността не знам дали има,защото друга не съм имала и нямам критерии.Аз като цяло карах доста леко ,без повръщане.Само дето корема ми в 6-7мия месец беше като на другите мами в 9тия...тежичко е Simple Smile Това от мен...поолях се малко в поста,ама като не съм писала от месеци тук и сега ми дойде муза  Rolling Eyes

# 639
  • София
Здравейте момичета,веднъж да успея да надникна и тук и гледам точно за мен станало въпрос Simple Smile
Та по темата - в 7 или 8 г.с. отидох на преглед за потвърждаване на бременността и защото получих зацапващо кървене... нещо не ми вдъхна доверие лекарката ,защото не ми каза нищо конкретно,а че можело от всичко да е това кървене...все пак се реши да ме прегледа ! с вагинален ехограф - каза,че бебенЦЕТО е добре,развива се нормално и ми пусна сърчицето....аз изпитвах такива емоции в този момент,пък и няма как да разпозная едно ли ,две ли са....но тя би трябвало да го отбележи в този момент ,ако го беше видяла.Същата ми изписа утрогестан и нош - па и ми каза ,че за женска консултация да се запиша чак в 4ти месец,нямало смисъл по-рано.Кървенето ми спря почти веднага и всичко си ми беше нормално,така точно влизайки в 4ти месец на случаен принцип си избрах доктор в МЦ Майчин дом и отидох да се запиша и да ме прегледа Simple Smile И той ме сюрпризира с новината ,че бебенцата са две.Голям шок беше,добре че бях легнала ...нямам в рода близнаци,или поне не знам за такива.За по-различно нещо относно бременността не знам дали има,защото друга не съм имала и нямам критерии.Аз като цяло карах доста леко ,без повръщане.Само дето корема ми в 6-7мия месец беше като на другите мами в 9тия...тежичко е Simple Smile Това от мен...поолях се малко в поста,ама като не съм писала от месеци тук и сега ми дойде муза  Rolling Eyes

smile3534 smile3534 smile3534 newsm51 newsm51 newsm51 twin_neutral twin_neutral

# 640
Бови чувала съм (незнам колко е вярно) когато е различна бременността значи, че ще е пак същия пол, ако са еднакви ще е от другия. Леле много ти се радвам, скоро и аз си правих тестче, отначало се бях гипсирала, но в минутките които чаках така ми се прииска и бях мн разочарована на една чертичка. А за близнаци, понякога много се крият.  newsm51

# 641
Благодаря на всички за отзивчивостта и отговорите   bouquet
Днес ще ходя да видя дали ще чуят сърце/сърца и какво ще кажат Simple Smile
Иначе моят бебок уж се оправи вчера през нощта дишаше добре, а днес сутрина пак почна хрема, много странно Thinking

# 642
  Здравейте момичета! Не съм от редовно пишещите,но съм от редовно четящите, ние се научихме да спим на "ръчички" и съм през по голямата част от деня с една ръка ooooh! ooooh!
 Вчера ,при поредното посещение на педито вкъщи - надала е 300гр само за месец, Thinking изцяло сме на кърма, сложи ни две ваксини и изписа желязо да давам на малката по 10 капки на ден. Спомням си като пих аз по време на бременноста колко отвратително беше и как ми се гадеше от него,болеше ме корем и т.н, та си викам сега и на бебчето ще е така Cry,но педито държи да го пие за да не развие анемия, при положение,че почвам и да захранвам ми се струва излишно newsm78
 Мами , които кърмите давате ли допълнително желязо на бебчетата?

# 643
Давах до 5 месец, защото имаше много нисък хемоглобин. Но 10 капки ми се виждат много, аз давах 2 месеца по 6 (3 пъти по 2) и 1 7 (веднъж 3 и 2 пъти по 2), разтворени във вода. Признавам си и че съм ги пропускала. Бебето нямаше проблем с тях - нито корем, нито изхождане (освен, че беше черно). Аз също пих накрая на бременността и нямах проблем с него.   Thinking

# 644
Аз пих желязо в последния месец от бременността и не съм имала проблем; на бебето не съм давала  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт