Бремелинки от ВАРНА №3

• 37 900
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
За лекции, специално за момичетата, които мислят да кърмят, ако всичко е наред де, бих препоръчала лекциите на ЛЛЛ. Аз не можах да се порадвам на бременността си, не ходих по лекции, училища за родители и т.н., успях веднъж да ида в МД на лекция на ЛЛЛ - Първи дни с бебето, мисля такава беше. Много полезна информация за кърменето получих, в последствие консултантките на ЛЛЛ във форума много ми помогнаха. Честно казано, за всичко, бебето ме учи. А за нещата, които си казваме, че не знаем, те идват отръки Simple Smile Много е хубаво!
Радвайте се на всеки един миг от бременността!
За количките - за мен по-удобни са с 4 колелета. Видях татко с триколка, качваше бордюр, едва не изсипа детето, не слагам всички под общ знаменател!
Моите критерии бяха:
- 4 колела;
- комбинирана - моето е лятно бебе, бебешки кош ми се стори излишен. Комбинирания вариант с пълно легнало до седнало положение.
- гумите да не са помпащи, няма кой да ми ги носи на вулканизатор при повреда и идеята, да нямам количка на разположение поради тази причина, не ми хареса.
- голям гюрук и кош отдолу - и двете са ми много полезни;
- килограми и стабилност - сама си я вдигам, но пак не избрах най-леката;
- цена - имах лимит;
- цяла дръжка;
- исках да се върти дръжката, но ме разубедиха, че при едното положение, задните гуми стават водещи, а те не се въртят на 360 градуса и се управлява по-трудно;
-задните гуми да са големи;
За амортисьори не мислех като купувах, защото сега, за да го приспя, карам по черно, за да му друса! Grinning
Това беше важно за мен! Дано намерите вашите модели колички и да са удобни за вас и децата! Simple Smile
А как така "бебето се свива"? Моя си се чекнеше и си показваше документа до последно! Simple Smile На мен ми казваха, че от момиче - момче може да стане, но от момче момиче - трудно! Разбира се, чух за случай на момченце изписано в розово Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 01:30 от girlinblue182

# 511
  • Варна
girlinblue182 може ли да споделиш коя е количката, която си избрала Simple Smile

# 512
За д-р Славчев мога само хубави неща да кажа. Преди няколко дни родих дъщеричката си при него, а съм му пациентка от около 3 години. Още в 15-та г.с. ми каза, че вероятно ще имам момиче, а в 19-та вече беше категоричен.  Mr. Green

# 513
И на мен критериите за количка са същите Simple Smile Аз ходя на тези лекции на 9 месеца, другия четвъртък ще има извънредна лекция  на ЛЛЛ на тема Кърмене Wink, не им е обявена в програмата. Може и в сряда да посетя тази за която дадохте инфо която е в Левски Simple Smile
 На мен и Георгиев и Балев ми казаха момиче Simple Smile

# 514
Зузи, да ви е живо и здрави момиченцето! Вече има и тема Варненски бебчета в Родени.
Ами, количката не е кой знае каква, но аз си я харесвам, има кусур, но му намерих решение и на него - Чиполино Перфекта. Кусура е, че на коша към главатана бебето има мрежа с капак. Лятото е супер, но зимата слагам бархетна пелена със секретни игли, за да не му духа, но сега е с чувал и няма проблем с това. Като се вдигне гърба на коша, тази мрежа идва под главата на малкия. Понамествам я малко, за да не му обива. За сега още седи изхлузен, но като позаякне още малко, смятам, че няма да е проблем с това. Така или иначе имам подложка за количката, не е направо в него сложен.
Съотношението цена:качество е супер. Аз я взех промо за 450лв + кош за кола, който пасва на рамата на количката. Не го ползвам често, защото нямам кола, но го имам за извънредни ситуации. Количката няма и чанта, купиха ми я отделно, като подарък, но на Чиполино повечето са раници, а на мен ми трябваше нещо по-голямо. Сегашната много я харесвам! Simple Smile
Дано не се разчете като реклама, тъй като пиша и за кусурите за мен.

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 12:11 от girlinblue182

# 515
Да се включа и аз по темата за количките нашата е ABC 3 tec тя е с 3 колелца и има 1 голям амортисьор много съм доволна единствения недостатък е ,че е по голяма иначе се сгъва супер бързо и се сглобява бързо

# 516
За лекции, специално за момичетата, които мислят да кърмят, ако всичко е наред де, бих препоръчала лекциите на ЛЛЛ. Аз не можах да се порадвам на бременността си, не ходих по лекции, училища за родители и т.н., успях веднъж да ида в МД на лекция на ЛЛЛ - Първи дни с бебето, мисля такава беше. Много полезна информация за кърменето получих, в последствие консултантките на ЛЛЛ във форума много ми помогнаха. Честно казано, за всичко, бебето ме учи. А за нещата, които си казваме, че не знаем, те идват отръки Simple Smile Много е хубаво!
Радвайте се на всеки един миг от бременността!
За количките - за мен по-удобни са с 4 колелета. Видях татко с триколка, качваше бордюр, едва не изсипа детето, не слагам всички под общ знаменател!
Моите критерии бяха:
- 4 колела;
- комбинирана - моето е лятно бебе, бебешки кош ми се стори излишен. Комбинирания вариант с пълно легнало до седнало положение.
- гумите да не са помпащи, няма кой да ми ги носи на вулканизатор при повреда и идеята, да нямам количка на разположение поради тази причина, не ми хареса.
- голям гюрук и кош отдолу - и двете са ми много полезни;
- килограми и стабилност - сама си я вдигам, но пак не избрах най-леката;
- цена - имах лимит;
- цяла дръжка;
- исках да се върти дръжката, но ме разубедиха, че при едното положение, задните гуми стават водещи, а те не се въртят на 360 градуса и се управлява по-трудно;
-задните гуми да са големи;
За амортисьори не мислех като купувах, защото сега, за да го приспя, карам по черно, за да му друса! Grinning
Това беше важно за мен! Дано намерите вашите модели колички и да са удобни за вас и децата! Simple Smile
А как така "бебето се свива"? Моя си се чекнеше и си показваше документа до последно! Simple Smile На мен ми казваха, че от момиче - момче може да стане, но от момче момиче - трудно! Разбира се, чух за случай на момченце изписано в розово Simple Smile
как се казва количката
аз много се двуомоя-триколка ли,или пък със 4колела ама задните да са по големи,да се помпат ли

# 517
мамита какво мислите за климатика  в стаята при бебо лято и зима?аз мисля че не е много хубаво,лично на мен климатика през зимата  ми изсушава носната лигавица,лятото пък не ми е комфортно....предпочитам да ме лъхне ветрец от прозореца но пък лятото понеже бебока е за юни юли незнам със температурата как да стане,с южна тераса сме пече по цял ден,някой път нощите са мъчение,оправяхме се със вентилатор ама със бебо как ше го докараме незнам newsm78...

# 518
мамита какво мислите за климатика  в стаята при бебо лято и зима?аз мисля че не е много хубаво,лично на мен климатика през зимата  ми изсушава носната лигавица,лятото пък не ми е комфортно....предпочитам да ме лъхне ветрец от прозореца но пък лятото понеже бебока е за юни юли незнам със температурата как да стане,с южна тераса сме пече по цял ден,някой път нощите са мъчение,оправяхме се със вентилатор ама със бебо как ше го докараме незнам newsm78...
Ние сме с два климатика и нищо му няма на бебо.Само трябва да се чистят често филтрите и бебо да не седи под климатика.

# 519
Ние сме с два климатика и нищо му няма на бебо.Само трябва да се чистят често филтрите и бебо да не седи под климатика.
ох незнам много различни мнения има....и май ще се откажа от климатика,първо заради мен и второ заради бебо......за мен мнението че климатика е най-доброто за едно новородено не ми се нрави

# 520
Ние сме с климатик, още повече сме на квартира и го местим с нас. Аз съм много доволна, особено през лятото. През зимата съществуват и други алтернативи за да е топло, но лятото не, вентилатора прави течение и не охлажда. Щерката не търпи жега изобщо. Въпроса е правилното позициониране на климатика, и да се насочва струята да не духа на някой директно.

# 521
Ние сме с климатик, още повече сме на квартира и го местим с нас. Аз съм много доволна, особено през лятото. През зимата съществуват и други алтернативи за да е топло, но лятото не, вентилатора прави течение и не охлажда. Щерката не търпи жега изобщо. Въпроса е правилното позициониране на климатика, и да се насочва струята да не духа на някой директно.

[/quote
ами ако вентилатора е насочен към стената и далеч от кошарата? newsm78

# 522
Стиляната, Чиполино Перфекта. Писах малко по-нагоре. Не са помпащи, защото няма кой да ми ги носи на вулканизарор, ако стане проблем, но това е за мен, иначе, ако има кой, няма проблем. Лумината е с помпащи, за това е по-тежка, така ми казаха в ХипоЛенд. Тязи няма и амортисьори, вози по-твърдо, но за моите изисквания си е ок Simple Smile
Климатик имам в дневната, в спалнята взех конвектор АДАКС, топли, не изсушава много - на фона на климатик и печка духалка е супер, чакам сметката за ток, не знам как ще е, мога да споделя като я видя.
Лятото охлаждахме с климатика и отворени врати между стаите, но не директно в стаята с бебето.
Но пък почти всички мои познати с бебета са с климатик или маслен радиатор (опасен е за прохождащи, обаче).
Валъри, на АВС дизайн са супер, но за моя джоб бяха твърде скъпи Sad

# 523
Ако позволите да се вмъкна по темата.Относно количките и аз мисля,че е по-добре не помпащи се гуми.За мен водещо беше да е с голям кош,да  е висока(че таткото е доста висок),а и заради комфорта,да има голям багажник(много необходим за пазар),лесно и компактно сгъване и за себе си избрах Сам Comby family и до момента нямам забележки.А аз доста обикалям и дупките по улиците не са ни проблем.
Относно отоплението и охлаждането-и ние сме с лятно бебче и карахме само на проветряване ,но беше на моменти адска жега и затова за зимата се снабдихме с климатик в дневната и конвекторен радиатор в спалнята и температурата е чудесна за детето.Климатикът не пречи,ако е в другата стая или детето не е непрекъснато в стаята с климатик.Дано съм била полезна на някого!

# 524
стиляната [/quote
ами ако вентилатора е насочен към стената и далеч от кошарата? newsm78
[/quote]

Вентилатора раздвижва въздуха, не охлажда! Летата последните години са горещи, и ако преди сте били на работа и/или в движение не сте го усещали толкова. Въздуха във Варна е влажен, аз по скоро съм пускала климатика на режим да изсушава въздуха. При избор на добър инверторен климатик, ще сте доволни и при сметките.
Успешна седмица!

Общи условия

Активация на акаунт