Бремелинки от ВАРНА №3

• 37 884
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
 И аз съм се запътила към АГ и то заради специалистите.Мисля да посетя отворените врати,та да си задам въпросите.
кога са те,знаеш ли

В сайта им има телефон на старшата акушерка и си записваш кой ден да посетиш.
"Два пъти в месеца / сряда / в СБАГАЛ „ПРОФ. Д-Р Д. СТАМАТОВ ВАРНА” – ЕООД се провежда ден на отворените врати. Всеки петък от 16.00 ч. се провежда курс по кърмене.
Телефон за връзка : 052/613792 - Й. Стефанова – старша акушерка в родилно отделение."
 Връзката е тук:      http://www.agvarna.com/

# 556
Аз лично съм много доволна от болницата и екипа. На страница 18 съм описала как протече цялото раждане. Simple Smile
Погледнах, много благодаря за информацията  Peace

PISSSanka, аз знам, че я има, но не ми е ясно защо не я прилагат тогава  Thinking

mimi_jobnoto , имам позната, която ражда в окръжна без избор на екип или лекар. Кажа, че е много доволна и от отношението и от свършената работа. Аз също не знам коя да избера. За АГ съм чувала, че доста често ти изписват бебето с някаква инфекция хваната от тях. В повечето случаи даже не ти казват, а го виждаш от картона после!  #Cussing out
Дали е вярно могат да кажат мамите с опит Simple Smile

# 557
Az rajdah v AG i bqh s ne6to podobno kato izbor na ekip, bqh nastanena na5 et.,sled kato rodih tam aku6erkite bqha neveroqtni, super mili irazbrani i otgovarqha navsi4ki vaprosi dajeima6e edna po vazrastna tq sede6e po 1 4as staqta da obqsnqva za karmeto higienata na bebeto.

# 558
  • Варна
Привет, дами!   bouquet  bouquet  bouquet

Да се запиша и аз тук, благодарение на Lidkata открих тази тема. Също като нея съм с термин месец юни, втора бременност. Първото си дете следях и родих в МД при доктор Станева, всичко мина по мед и масло, бях секцио заради висок диоптър.
Тази бременност започна малко проблемно в началото, със сериозно прокървяване, но за щастие всичко отшумя, и естествено вече забравих неприятните чувства и емоции от този тежък месец. Сега съм добре, само дето последните дни се оплаквам от световъртежи, причернявания  newsm78 newsm78 newsm78, което не ми харесва, та ще видим - кръвното и хемоглобина ми са добри, та не от това  Sad
Този път засега пак мисля да раждам в МД, нещо ми се върти нормално раждане, но не съм питала лекарката дали би се наела за такова след секцио, защото знам че много рядко и малко лекари се съгласяват. Обаче си мисля и следния вариант - ако случайно, недай си боже, родилния процес тръгне по-рано от нормалното със сигурност ще се насоча към АГ, но нали да отида въобще на преглед при някой лекар там, и въобще да се уговарям много ми е мътно... То гледам и от тримата лекари всички са доволни, все един ще е на смяна ако отида там  Wink Две мои познати /едната секцио, другата нормално/ родиха скоро при Танев, доволни са. Едната дори отиде без никаква уговорка, та случи сутринта че и той, и Николов мисля, и нейния лекар - всички били на смяна.

# 559
 И аз съм се запътила към АГ и то заради специалистите.Мисля да посетя отворените врати,та да си задам въпросите.
кога са те,знаеш ли

В сайта им има телефон на старшата акушерка и си записваш кой ден да посетиш.
"Два пъти в месеца / сряда / в СБАГАЛ „ПРОФ. Д-Р Д. СТАМАТОВ ВАРНА” – ЕООД се провежда ден на отворените врати. Всеки петък от 16.00 ч. се провежда курс по кърмене.
Телефон за връзка : 052/613792 - Й. Стефанова – старша акушерка в родилно отделение."
 Връзката е тук:      http://www.agvarna.com/

мерси ще звънна да се запиша

# 560
Вчера ходих до АГ за да се уговоря за екип и въобще да с задам въпросите за който се сещам. Видях се с д-р Танев / и на мен ми го похвалиха/. Наистина останах удоволетворена от отговорите , макар че сега се сещам и за още въпроси. Тъй като термина ми е на 18 май, ще изтеглят секциото 10 дни по рано. Обясни ми че до 6 май ще отсъства и ако тръгна да раждам до тогава ще се наложи спешно секцио и при който се падна. Другото ми важно нещо за което го питах е възможно ли е да не е пълна упойка. Каза ми, че не всички анестезиолози могат да  поставят спринална упойка и ако съм си избрала дата например 8.05. и се окаже че анестезиолога не е на смяна трябва да променим датата. Но забравих да питам дали се плаща упойката или влиза в цената. Отделно трябва да си купя конци, но по късно щял да ми каже какви.
Приятен ден майчета!

# 561
Здравейте!
Предварително се извинявам, че няма да се обърна поименно, защото от телефона ми е трудно да пиша, а и да не се объркам.
Стискам палци за епидурална в АГ, ама на дали. Аз съм голям шубел и си исках, макар, че бях с избор на екип, пак ми отказаха. Мисля само в МД я слагат.
Исках избор на лекар, ама не, трябваше екип да е. Вярно, акушерката беше нон-стоп до мен, доволна съм, следи всичко от-до. Поисках и да няма стажанти, пак не ме огря, а накрая не ми и пукаше особено Grinning
За секцио, аз бих си платила, една от нашите юлки я "заплашиха", че на стажантите ще я оставят. :/ Плати си!
Консумативите излизат около 60лв., във Валя Дечева може да си попълните целия списък, мисля.
Стерилизатор ползвах, до около 5-ти месец. Дадоха ми електрически, но ако нямаше кой да ми даде, щях да си купя за микровълнова, защото ми идваха скъпи другите.
За избор между АГ и ОБ, ако няма конкретен лекар, бих избрала АГ, заради неонатологията. Момичетата са писали, че, ако стане нещо с бебче, го водят в АГ. Дано не се налага на никого!
Вътрешно-болнични инфекции може да прихванат навсякъде. Моят син беше с контактен дерматит, навярно от щипката на пъпа, но мина.
Друго не се сещам, имаше лиии? Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 19:08 от girlinblue182

# 562
[quote author=eva_bor link=topic=732716.msg27274446#msg27274446 date=1390566871
Обясни ми че до 6 май ще отсъства и ако тръгна да раждам до тогава ще се наложи спешно секцио и при който се падна.

[/quote]

От коя дата ще отсъства?И на мен ми го похвалиха,но ми се струваше рано да го търся от сега,но щом няма да е тук ще трябва да побързам и да се срещнем newsm78

# 563
Az mislq da rajdam v okrujna. D-r Dimitrova mi prosledqva cqlata bremennost i se nadqvam da e tam.Moje da se ogovorq ne6to no ne mislq da pla6tam za ekip.Imam o6te vreme termina mi e 11 april.Ima li nqkoi koito 6te rajda tam po tova vreme Simple Smile

# 564
Дан, д-р Танев ще отсъства от 01.05 до 06.05 т.е по празниците, но ако термина ти е май месец, мисля че трябва още през месец април да се срещнете. На мен ми каза, ако искам да идвам един път месечно а ако не - да отида месец април за преглед , да видим графика на анестезиолозите какъв е и той да може да си оправи графика. А можете ли да ми кажете /раждалите мами в АГ/, кога и къде  се плаща избора на екип. Зная, че не е под "масата". Питам защото таткото има вероятност да пропусне събитието  Rolling Eyes, ако ме напъне да раждам по рано и най вероятно аз трябва да се погрижа за плащането. Е, имам си роднини ама предпочитам да съм информирана Laughing

# 565
  • Варна
eva_bor,  и аз съм с термин 18 май, ти пишеш ли в темата за майски мами Simple Smile
иначе така като казвате, че не слагат епидурална, май няма да раждам нормално. задължително ще съм при Георгиев, пред мен не стои въпроса АГ или Майчин дом, а дали да си избера секцио. упойката ме успокоява, но щом няма  Sick Sick Sick не знам... има време да помисля и да взема решение.  #Crazy

# 566

Да отскоро почнах да се "обаждам" в темата за майските мамчета, досега само четях, ама колкото повече наближава събитието, толкова повече въпроси възникват в главата ми newsm78

# 567
eva_bor,  и аз съм с термин 18 май, ти пишеш ли в темата за майски мами Simple Smile
иначе така като казвате, че не слагат епидурална, май няма да раждам нормално. задължително ще съм при Георгиев, пред мен не стои въпроса АГ или Майчин дом, а дали да си избера секцио. упойката ме успокоява, но щом няма  Sick Sick Sick не знам... има време да помисля и да взема решение.  #Crazy
И мен много ме притеснява този факт. Мислех, че предимството на нормалното раждане е по-бърото възтановяване, но честно казано вече и за това не съм убедена. Всяка е различна, но има много тежки случаи и подвата начина. Голям страх ей...

# 568
Момичета, преди 2 седмици родих нормално в Окръжна болница. Не съм ползвала никакви упойки, а силните ми болки бяха точно час и половина, преди да изплаче момичето ми. При самото раждане тя се позаклещи в раменете и излезе доста трудно, но от цялата работа кой знае какъв зор не съм видяла. Имах 2 мънички шевчета, и то на две различни места. Малката се роди в 7ч сутринта, а в 12 и нещо аз вече бродих из коридорите като нова. След седмица вече коремът ми се прибра почти нацяло. Това, което е важно, за да не се страхувате, е да имате доверие на доктора си. В случаят моя беше "виновникът" за това да родя по този начин, и то без шевове и епизиотомия. Не се страхувайте, няма нищо по-естествено от естественото раждане..възстановяването няма да го коментирам изобщо, то е ясно Mr. Green

# 569
Много благодаря за окуражаващия пост  Hug
Хубаво е, че теб не са те резнали, дано и ние да имаме този късмет!
Искам да попитам сложигха ли ти упойка за шевовете? Не разбирам как може да си я спестяват и след всичко преживяно да те карат да изживееш шиене на живо! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт