ДЕКЕМВРИйски бебета 2013

• 28 648
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Вилхем Тел, обидно си е това отношение наистина. И при мен на работа с първата бременност се получи нещо такова. Не беше за повишение, а от страна на колегите. До преди това след всяка заплата ходихме да се черпим, в обедните почивки също излизахме. В момента, в който надух корема и всичко спря Sad Гледай си учението, здравето, пък на другите им тегли една майна.
kadrova4kata, по моя календар, който си следя в книжката, все още съм си в 5-тия месец. Чак на 26-ти август влизам в 6-тия. Ха, ха, сигурно доста смешно е прозвучало  Laughing

# 256
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро утро!  Hug

Ей ама друго си е като се наспи човек  newsm68 
Благодаря ви момичета за подкрепата  Hug

Вилхелм Тел, това за мен си е чиста дискриминация, още повече, че доклада е бил пуснат, и не знам към кого да се обърнеш, пък да не стане по-зле ако потърсиш някоя институция и като се върнеш от майчинство да ти направят живота тежък  Rolling Eyes  Или не искат на някой нов и необучен да плащат твоят заплата, въпреки, че това се решава с допълнително възнаграждение за стаж в съответната компания, която ако новия човек няма, съответно ще взима по-малко  Rolling Eyes
Аз ако съм на теб ще си взема отпуск или болничен и няма да се върна повече на работа, в крайна сметка щом нещо те натоварва в момента, по-добре го елиминирай от живота си и се наслаждавай на други неща...не може да те разплакват и да търпиш такова отношение  Rolling Eyes Пък и като се държат така сякаш могат да се справят и без теб, ами да го направят!

Пък за колегите...хич не ми дреме какво мислят или говорят и кой ме кани на обяд и кой не. Имам си приятелки сред колежките, с които обаче сме се сприятелили в извънработно време, понякога на работа сме нямали време да се видим, но след работа се уговаряме да излезем. Вярно, че в службата сме се запознали, но искам да кажа, че по време на работа кой ме търси лично или не хич не ми дреме. При нас е такъв змиярник, всеки за някой говори, някой обсъжда, на някой се присмива...преди и аз си го слагах и ми ставаше много криво, сега вървя с вдигната глава и изобщо не ми пука, защото те колежките както се събират заедно да обсъждат мен зад гърба ми, така после се събират по отделно и се обсъждат една друга, та като знам и за тях какво се говори  Laughing   Аз честно казано по време на работа нарочно избягвах някои контакти, защото хич не ме кефят тези клюкарски истории и дори и да знам за кой какво се говори не бих му казала, за да не ставам част от цялата интрига  Peace

Ох какво ще правя днес, малкия е при дядо си, аз се наспах и ми се играе  Crazy Mr. Green

# 257
Добро утро момичета! TDI, след почивката ще ти е 100% по-леко.
Какво да ви кажа, мен вчера доста ме обидиха на работата (няма да влизам в подробности), но аз го преживявам доста тежко и вечерта много плаках и не спах добре и сега съм на крак от 6 ч. Всъщност може да ми олекне като споделя. На тази работа съм от 7 години и точно дойде момент за повишението (и парично и в длъжност) и аз взех че излезнах в болничен за 30 дена, докладът беше пуснат вече, чакаше си подписа. Като се завърнах - не ме повишиха, защото съм бременна. Повишили са други хора, така било по-честно сега. Мен и без това щяло да ме няма след няколко месеца.
Почна да ги е срам, избягват ме, не ми дават работа, не ме викат на срещи. Вчера ги попитах защо, а те ми измислиха, че нали щяли да ми търсят заместничка и нея не искали да я назначават на по-висока длъжност. Та сега съм решила от октомври да си се захвана с университета. И без това аз бременна явно не струвам, колкото аз небременна.
 oх мила- толкова да ми е познато това с повишението.......от 2 г. ми говорят как ще ме повишат, последния случаи беше януари , когато ми казаха ,че ще съм на 3месечен изпитателен срок и след това ще ме повишат- дадоха ми повече отговорности, работа -също като на тези колеги ,които са на по-високата длъжност.В края на февруари дори колата ми смениха - която уж да отговаря на по-високата позиция и така изпитателния срок вече е 8 месеца. А от 10 дни като видях ,че и обява са пуснали и то за 2 позиции за тази, на която съм в момента и за тази ,която уж са ми обещали- има ли смисъл да се ядосваме. Нищо не им пречи на работодателите да ни повишат и да си излезем в майчинство -1лев отгоре няма да ми струва- нали така или иначе ще си търсят хора по заместване....... А иначе искат да се върнем след година- да бе да ...и 3 г. са им малко Simple Smile
Да са ни живи и здрави бебоците , работа явно ще си търсим повечето след няколко години Simple Smile

# 258
  • UK
Офффффффф  newsm78 само аз ли още нищо не съм купила? Направо не ми остава време за нищо, покрай работата, сагата с жилището, баткото и мъжо.....ужас. Ще родя и няма да разбера от ангажименти  #Crazy

Добро утроооо Hug
ааа не си само ти и аз не съм пазарила, все още нищичко, ноооо имам вече някои дрешки от приятелки добри Crazy

kleopatra8 отивай на лекар не стой така с това кървене и в тези седмици Ох стискам палци всичко да  е наред, чакаме те, да ни информираш
Praynig Hug

# 259
Олеле, момичета, напълно Ви влизам в положение  Hug Това с работата си е направо дискриминация, аз нали съм безработна и си търся работа, бях на интервю, но като разбраха, че съм в трети месец бременна и нали се сещате какво стана - не ме взеха... Разбира се, че е "по-добре" да си гледам детето със социални помощи или с тези пари заради следването, но да не те вземат на работа дори и за няколко месеца... ох... нищо, че после трябва пак да излезе по майчинство, това не го разбирам  newsm78

Клеопатра8, какво стана, отиде ли на лекар?

ТДИ, тия хормони не прощват, и мен ме дразни, ако вкъщи нещо не ми е наред, дори да е най-малкото.

# 260

Защо да ходя на лекар?

# 261
  • София
Момичета, аз бях за лекаря, не клеопатра8  Rolling Eyes

Таааа......... снощи след като ви прочетох коментарите за евентуално отлепване на плацента, меко казано се паникьосах и истерясах. Отидох към 12 посреднощ в Майчин дом. Прегледаха ме и казаха, че нямало за какво да се притеснявам. Казаха ми да си пия магнезия и ношпа и да си почивам повече.  
Течението с цвят "венге" не трябвало да ме притеснява, защото нямало никакви ранички или каквито и да било нарушения на целостта. Каза, че трябвало да отмине за ден-два, но ако ме заболи или усетя контракции да отида пак.

# 262

Защо да ходя на лекар?

ООооххх обърках се!  Hug Извинявай, имах предвид 7нощи Простете на моят бременен мозък  Crazy

# 263
Ааа, няма нищо. Дано да пише скоро какво се случва с нея! Simple Smile

# 264
Тя писа над моят пост, че е по-добре. Много се радвам, че няма усложнения.

# 265
  • София
Абе още си има течение, но поне съм спокойна, че на бебо нищо му няма  Rolling Eyes
А в понеделник съм "първа писта" при мойта лекарка. По-добре да ми обясни, че съм паника, но да види от какво е това течение.

PS:  Момичета, какво мислите за коланите за бременни?

# 266
Да, чак сега видях, че е писала. Радвам се, че няма нищо тревожно!

За коланите нищо не мисля, тоест не съм чула отзиви или някоя позната да е ползвала, мисля, че и аз няма да ползвам на този етап.

Нека си изкажа мъката, че днес ми е много кофти, гади ми се, а за сега не мога да повърна да ми олекне, вие ми се свят направо ужас. Sad

# 267
kleopatra8, вчера точно така се чувствах, е повърнах най-накрая и бях като гейзерче. Пий вода, ако можеш мери едно кръвно, тази сутрин бях замяна изпих две чаши на екс една след друга, легнах малко и се свестих, после пих кафенце с мляко, ядох и сега съм по-добре.  Hug

7no6ti, и на мен ми е любопитно от какво може да е това течение. Разпитай си докторката и ще чакам да споделиш. Най-важното е, че на детето нищо му няма!   baby_neutral Hug

# 268
  • София
Ще споделя, разбира се, само и аз да знам какво е  Sunglasses

Клеопатра8, защо не си направиш един фреш, ако не друго, поне са си чисти витамини и ще те свест малко и наистина хапни - или ще се почувстваш по-добре, или ще повърнеш и ще се свърши  Sick

За коланите, за момнета съм си ОК, не ме боли кръста, но знам ли натам какво ще стане. Унас си имам Космодиск и колкото и да ми се смеете, да знаете, че помага  Hug

PS: Момичета, какво правите за подуването на краката, моите са като на някой слон, едва си виждам глезените  newsm78

# 269
7no6ti newsm78 С тия подути крака не е лесно да се справи човек, да ги покажеш на лекарката в понеделник, тя ще ти даде най-добър съвет. На мен ми се случва чат-пат левият глезен да се подуе, защото е кълчен два или три пъти, единственото, което правя е да държа краката вдигнати, дори, когато седя, а като лежа да ги държа на възглавничка, друго нещо, което помага поне в моят случай е да ги топна в леген с хладка да не кажа направо студена вода (с повишени внимание да не изстина).

По принцип оттоците, подуване на ръце, крака и лицето по време на бременност се дължат на задържането на течности в тъканите и са по-засилени в краката и ходилата при по-продължително стоене права. За облекчение на симптомите, избягвай да стоиш изправена, вдигай краката нависоко. Прави повече разходки, пий повече течности (нищо, че организма ти задържа такива), не слагай много сол в храната, след раждането те ще изчезнат съвсем напълно.

Обърни специално внимание, ако подуването е внезапно, придружено с главоболие, повишено кръвно, проблем със зрението - само тогава се налага спешно да се потърси лекарска помощ, но трябва всички тези симптоми да ги имаш накуп, ако имаш само един от тези симптоми НЯМА НУЖДА ДА СЕ ШАШКАШ Wink  Hug

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 14:04 от Chatte Noire

Общи условия

Активация на акаунт