За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 307
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
  • София
mimsi111, прекалено рано си започнала, изчакай поне до 6 месеца  Peace По всичко личи, че детето изобщо не е готово. Такива педиатри изобщо не ги слушай, ориентирай се по детето. Плодови пюрета не давай преди зеленчуковите, защото съвсем ще ти откаже после. Спри всичко освен млякото и изчакай. Моето дете е само на АМ и го захраних на 5 месеца и 3 седмици и то само защото бъркаше в устите ни, не откъсваше поглед от храната, преглъщаше слюнки докато ядяхме, искаше лъжицата - с всичко показваше, че иска да яде и друго, освен мляко + седеше стабилно.

# 121
mimsi111 не знам дали е добра идея, но ще ти кажа какво правеше една майка от друг под форум при захранването. Детето не искаше лъжица, за това тя правеше пюрето малко по рядко и в шишето. Режеше по голяма дупка на биберона и така му даваше в началото докато свикне с вкуса. Щом преглъща като пише мляко от шишето, може би и пюрето ще го преглъща. Иначе изчакай още малко по добре. Моята я захраних преди около месец, тъкмо беше направила 5 месеца. Докторката настояваше от 4-тия да почна, заради изследванията които се правят на 6 месеца. Хемоглобина нямало да е добър. Освен това както каза и Деси - тя постоянно ме гледаше в устата какво ям и не отделяше поглед. А и защото ми спря кърмата и вече беше само на АМ, иначе щях да изчакам до 6-тия месец, защото още не може да сяда. От скоро я слагам за малко седнала.

# 122
Това за хемоглобина е голяма глупост.  Ние бяхме на смесено хранене до пети навършен месвц. Принудително спрях кърменето поради здраавоалояи проблеми и захраних с зеленчуково и после плодово пюре... А много добре знаете е че това не му влие.
Хемоглобина е идеален,
Винаги съм давал пюре и каша с лъжица, в началото разредено с мляко като свикна без...не съм и настоявала като изяде две лъжици екстра и дохранвам сммляко... Сега имам заместено едно хранене и работим с кашата, трудно бавно и напоително, но не се отказвам. Предлагам и ако иска ако не яде мляко

# 123
  • София
600 гр наддаване си е перфектно  Peace, хич не и се връзвай на тая лекарка
Аз лично бих изчакала поне още 2-3 седмици, преди да опитам пак да дам пюре

# 124
  • Варна
mimsi111, можеш да изчакаш още малко, явно детенцето не е готово. Слагай го с близо до вас когато се храните, ще си проличи дали има интерес към храната.
Второ - 600 гр. наддаване за 5 месечно бебе си е напълно в нормите  Peace Педиатърът какво иска?!
Не препоръчвам пюрета и каши да се дават с  биберон  Peace Има опасност детето да свикне така и после приучаването към лъжица е много трудно.

Разбирам, че даваш АМ преди пюрето. Може да пробваш обратното, защото иначе бебчето се е заситило от млякото и вече не изпитва интерес към новата храна. Пък така няма да повърне млякото.

Пробвай с домашно приготвени пюрета, може да не му харесват купените. В началото ги разреждай с АМ, за да е познат вкуса, консистенцията да бъде като рядка.

И последно - храненето не бива да става насила. Всяко нещо правено насила води до отвращение. Основната роля на твърдите храни през този период е бебето да се запознае с различни вкусове и консистенции, а не с цел наяждане.
Успех Simple Smile

# 125
Да ви питам, четох някъде, че ако детето не яде плодове, е хубаво да се дават много ядки.

Освен фъстъци, орехи и семки, какво давате?

# 126
  • Berlin
Ядки не давам, за фъстъци пък даже не помислям преди 3г.

Какво от 1ва необходимост ще ми трябва за малкия за морето като лекарства? Да мога да отреагирам, ако стане нещо. Също така ми е интересно дали сте носили с вас гърнето, че сега сме в период на свикване без памперс. С голямата работа ми е чуденката как ще става. Simple Smile

# 127
abs аз обикновено като ходим някъде нося - Нурофен, Панадол, Коризалия, Осцилококцинум, риванол,стерилна марля, памук, лепенки, Фенистил гел май няма друго  Thinking. А за гърнето мисля, че ако сте почнали вече махането на памперса е хубаво да го носите, че да не стане крачка назад без него. Приятна почивка  Hug

# 128
  • Berlin
Благодаря, имам тези неща, ще си ги сложа. А нещо при разстройство? Смекта става ли за 2год.? Не си спомням миналото лято какво давах.
А гърнето ще го вземем, ама имах предвид на плажа дали някой е носил.  Laughing

# 129
Ооо да Смектата забравих  smile3555 иначе става за 2 годишно, първото ни разстойство беше на година и половина  Crazy, аз и Ентерол давам. А за плажа незнам, ама може да го носиш точно за голямата нужда ако се наложи Laughing.

# 130
  • Варна

Аз бих добавила витамин C и термометър. Може би и някакъв пробиотик. Simple Smile

Да ви питам, четох някъде, че ако детето не яде плодове, е хубаво да се дават много ядки.

Аз също не бих дала фъстъци на толкова малко дете. Първо не са ядки, а са бобово растение, второ са един от най-силните алергени, трето има голяма вероятност детето да се задави  Peace

# 131
Благодаря, имам тези неща, ще си ги сложа. А нещо при разстройство? Смекта става ли за 2год.? Не си спомням миналото лято какво давах.
А гърнето ще го вземем, ама имах предвид на плажа дали някой е носил.  Laughing
Ако не ти пречи носи го.Аз като отказахме пампа беше и дневния и нощния от раз.Като излизахме обаче и каже "акам" то беше сваляне на гащи веднага.Да ама на центъра до дърво или където и да било да сее "ако" не върви.Бях измислила следното носех сгънати вестници и найлонови торбички.Слагам вестника на земята държа го като е готов събирам вестника в найлоновата торбичка и в коша.За месеците в който почна да стиска докато намерим тоалетна ми се е налагало само 5-6 пъти да ползвам това.

# 132
  • София
Задължително пробиотик за морето. И е хубаво да започне да го пие преди да стъпи на плажа, като профилактика за чревните вируси. Най-добре целогодишно, но всеки си преценява.

Иначе фъстъци със сигурност не бих давала на толкова малко дете  Rolling Eyes А и докато не съм сигурна, че може да ги сдъвче добре...Най-много в смлян вариант.

# 133
  • в огледалото на живота

Ядки в суров или печен вариант ако детето дъвче добре и възрастта позволява.
Можеш филийка с фъстъчено масло да предлагаш или сусамов тахан с мед и масло.

# 134
  • София
abs - аз нося от всичко по малко - за Т - ниска и висока, за гърло, за хрема, за корем, за уши, за рани за промивки, за слънце, за комари, противоалергични + нося за кожа ако има раздразване нещо като тридерм, трипъл антибиотик или каквото там имам под ръка и марлички, бинт, лепенки...термометър.
За р-во понеже питаш специално винаги нося ентерол, смекта и хидратин алфа + натриев цитрат за повръщане. Другите според зависи принципно какво си ползвате, съобразени с възрастта и детето.
Гърне на плажа не съм носила.

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 14:36 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт