За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 312
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • в огледалото на живота
devi4ca по норми дневната доза за 4-6г е 40-50мг витамин С, но аз когато давам при болест например си давам цяла таблетка т.е. от 100мг защото нали специално при С-то излишното се изхвърля от организма.

mibobo,благодаря  Hug
Дъщеря ми е с някакъв вирус явно;повръщане и Т.И аз ще дам цяла таблетка.

Ако някой се включи и за температуропонижаващите които писах по горе .....

# 151
  • София
Зависи от това колко е Т и за колко време предпочиташ да е свалена, а и какво по принцип по-добре влияе на твоето дете. Аз обикновенно давам калпол. Той се дава на 4 часа, нурофена на 6ч. Аз лично миналата година за първи път давах, при някакви 39 градуса, за да избегна хексалгин. Или него давам нощем, за да действа по-дълго, като цяло мисля, за обезболяване е по-добър нурофена, ако например има болки в ушите. Иначе са ми общо взето еднакви.

# 152
  • в огледалото на живота
Ейнджъл,на 3,9г./16кг.
От снощи е в това състояние с Т;дига до 38,3.Сега включих Нурофен 7,5мл.
Два пъти е повърнала,но бщо взето е в добро състояние.
Питам за Калпол,тъй като не съм давала никога и не знам ефекта дали е така траен като при горния.

# 153
И аз Калпол не съм давала, давам Нурофен и ако се наложи редувам с Панадол - Нурофена е на 8ч , а Панадол е на 4ч. А с това повръщане ако ти повърне сиропчето, може да сложиш свещичка ако ти позволи моят син не дава. Иначе Т не е много висока, дано минава бързо  Hug

# 154
  • София
Ами парацетамола(какъвто е калпол) е с 4 часа горе-долу ефект, нурофена принципно към 6 часа. За 38,3 често и нищо не давам.

# 155
  • в огледалото на живота
Благодаря ви момичета  Hug
Доволна съм от действието на Нурофен,но ще включа към дом.аптечка и Калпол.
Ейнджъл,сега дадох за понижаване на Т,че много взе да отпада,явно защото не е спала.
Иначе до 38гр.и аз избягвам да смъквам Т.

# 156
  • София
Помня, че момичетата тук писаха, че към "Нурофен" често се прави алергична реакция, май "Калпол" е по-безопасният вариант.

# 157
  • Burgas, Bulgaria
оф ,хора ,как изглеждат кървавите жилки в памперса ???? Малката има проблем от няколко дни ,и сега памперса беше все едно е изяла половин диня ,а днес е само на малко рогче и попара .....Ходих го рових тоя памперс ,тия неща са все едно точно от диня жилки .... Sick

# 158
  • София
Помня, че момичетата тук писаха, че към "Нурофен" често се прави алергична реакция, май "Калпол" е по-безопасният вариант.
Нашата лекарка така беше казала, че ибупрофена по-често дава алергични реакции и за по-малки деца  препоръчваше калпол(уж по-добър от панадол, не знам каква е разликата активната съставка все е парацетамол). Но пък и към парацетамол има достатъчно алергични деца, та е до човек. Има специфични състояния, когато едното е по-добре да се дава от другото, но тогава лекаря  би предупредил да не се дава конкретното лекарство.

мадам тиква - за съжаление никакъв опит нямам, ако те притеснява най-добре с памперса на някой лекар дежурен. Или поне се свърши с вашия и му обясни, да каже да тичаш ли спешно на лекар.

# 159
Здравейте!
Днес след обяд излязохме на разходка като облякох малката с дълъг ръкав и ританки. От тогава акото е зелено. Тази вечер си поплака повече преди да заспи. Преди два дена ни биха ваксина. Чета и доколкото разбирам сам по себе си цвета нищо не означава, а се наблюдава общото състояние на детето. Възможно ли е да се дължи на ваксината? Малката е на 2 месеца и 10 дена.

# 160
  • София
мадам тиква, виж тук как изглежда кръв в изпржненията. Задължително се консултирай с лекар.

дива77, може да е реакция от ваксината.

# 161
  • София
оф ,хора ,как изглеждат кървавите жилки в памперса ???? Малката има проблем от няколко дни ,и сега памперса беше все едно е изяла половин диня ,а днес е само на малко рогче и попара .....Ходих го рових тоя памперс ,тия неща са все едно точно от диня жилки .... Sick

Точно така изглеждат, само че обикновено са 5-6 на брой и около тях стои леко слузесто. Количеството, което описваш, е притеснително, затова задължително отидете на лекар.  

# 162
Момичета, малкият е с някакъв обрив по ръцете и малко по гърдите - хем има няколко големи пъпки, хем около тях по-ситнички като от претопляне. Преди няколко дни го нахапа комар и в началото имаше само няколко пъпки по-големи, ама сега с тези малките се попритесних newsm78 Възможно ли е ако е алергия към комари, да се прояви дни след ухапването newsm78 Пуснаха ми и мухата за шарка, ама те шарките не протичат ли с температура newsm78 Утре ще го водя при педито, ама до тогава голямо гадаене ooooh!

# 163
  • Berlin
Момичета, може ли да препоръчате педиатър за Бургас или поне в коя болница да ходим по спешност ?? Дано някой се включи бързо!  Praynig Hug

# 164
  • София
цветна палитра, доколкото знам пъпките от шарка са доста специфични, няма как да ги объркаш.
Алергия към комари, ще се прояви на мястото на ухапването, като се подуе и стои като бучка известно време, т.е. контактна алергия, няма да се разпростре по останалата кожа. МОже да е реагирал на храна, нов прах за пране...

Общи условия

Активация на акаунт