За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 318
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Здравейте, искам да ви попитам за зъбки каква хомеопатия давате или сте давали и по каква схема?

# 166
  • в огледалото на живота
Здравейте, искам да ви попитам за зъбки каква хомеопатия давате или сте давали и по каква схема?
Дентокинд съм давала.В листовката пише по каква схема се дава.
Но чак голям ефект не видях... Rolling Eyes
Имай в предвид,че трябва време тъй като действа с натрупване в организма.
Стривах с лъжичка и предлагах във вода таблетката.
За мазане Дентол гел,но пак за мое си успокоение.

# 167
  • Пловдив
Как трябва да са облечени бебетата когато имат температура и кашлица? По потниче  и памперс твърде леко ли е?

# 168
  • Шумен
На теб така хладно ли ти е? Ако не значи е добре. Аз по начало не съм ги навличала никога, не променям броя и вида дрехи само защото са болни. Реагирам веднага при изпотяване преобличам  Peace

# 169
Hope♥ аз съм давала Дентокинд и бях много доволна, даже синът ми като по-голям като го заболеше и сам идваше да си иска хапче Simple Smile.

mimsi111 когато има температура е хубаво да е с по-леки дрехи за да се охлажда тялото, логично е когато гориш да не си навлечен. Но както и desitoo каза ти как ще се чувстваш ако си така облечена, в смисъл ориентирай се долу-горе по теб защото не мога да ти кажа дали му е добре на бебето по потник като незнам каква е температурата у вас. В нашия град тази сутрин беше 13 градуса и ако моето дете беше по потник щеше да му е студено.

# 170
Как трябва да са облечени бебетата когато имат температура и кашлица? По потниче  и памперс твърде леко ли е?
За мен е относително когато е с температура.Защото по мен си съдя че като имам Т 38 градуса ме втриса  сякаш навън -15 градуса.А като почне да ми пада Т започвам да се потя и ми е адски топло.
До първата годинка децата не треперят от студ.Те просто забавят реакции стоят неподвижно...Та ако на бебчето му настръхва кожичката и му са замръзнали пръстчетата на ръцете и краката и нослето може би му е студено.А за топлото едва ли ще го навлечеш толкова че да се обрине.То духа и е хладно.

# 171
Като има детето температура първото, което ме кара лекарят да правя е да го събличам.
По боди е идеално.

# 172
Днес мина педиатъра за първия преглед на бебето. Каза че има жълтеница и да давам подсладена със захар вода докато бялото на окото се избистри. Не се ли даваше глюкоза или и подсладена вода може?

# 173
  • София
Днес мина педиатъра за първия преглед на бебето. Каза че има жълтеница и да давам подсладена със захар вода докато бялото на окото се избистри. Не се ли даваше глюкоза или и подсладена вода може?

Изобщо не давай, май вече не се прилага, поне нашата педиатърка категорично беше забранила (макар че моето дете не я изкара така или иначе).

Цитат
А схващането, че през първия месец на кърмачето водата трябва да е подсладена заради жълтеницата?

– Това също не е правилно. Дори жълтеницата не е индикация да се подслажда водата или бебето да пие вода с глюкоза. Жълтеницата е физиологична. Дори при нея е по-важно детето да се храни достатъчно, да приема достатъчно белтъчини – енергия, която помага по-бързо да се елиминира жълтеницата, отколкото вноса на вода.
Това е от тук http://www.namama.bg/article-ima-li-kurmacheto-nuzhda-ot-voda-i-koga/128

Прочети и тук
Цитат
Проучванията доказват, че даването на вода със захар не понижава нивото на билирубин. Това дори може да забави оздравяването, тъй като стомахчето на бебето ще е пълно с вода, то ще суче по-рядко, ще се изхожда по-рядко и билирубинът ще бъде изхвърлен от организма по-бавно.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=670

Ако все пак решиш да даваш - глюкозата е по-безобидна  Hug

# 174
то глюкозата не е ли сладка вода? Не е ли едно и също. На нас ни каза докторката да си изберем, но на мен не ми се правеше всеки ден вода със захар, за това и казах че глюкоза предпочитам, както и даваха в болницата и тя ми написа рецепта, но я дават и без рецепта.

# 175
  • София
то глюкозата не е ли сладка вода? Не е ли едно и също. На нас ни каза докторката да си изберем, но на мен не ми се правеше всеки ден вода със захар, за това и казах че глюкоза предпочитам, както и даваха в болницата и тя ми написа рецепта, но я дават и без рецепта.

Пак е сладка вода, само че глюкозата е гроздова захар, а обикновената захар се прави от цвекло или захарна тръстика. И действат по различен начин върху организма (в полза на глюкозата, разбира се)  Peace

# 176
Аз също давах глюкоза по предписание на педиатъра. В болницата също й даваха глюкоза. Искам само да вметна, че ако бебето е родено с по-ниски килограми жълтеницата преминава за по-дълго време. Поне при нас това беше обяснението за жълтеница до 40-тия ден

# 177
  • Варна
Добре де, тези лекари възможно ли е да не са в час с толкова елементарни неща като влиянието (по-точно липсата на такова) на глюкозата върху жълтеницата? Почвам вече да се чудя ние ли не сме наред, всички тези статии в нета ли лъжат или просто бг педиатрите са толкова закостеняло племе, че няма накъде повече? Това е абсурд просто.

# 178
А да я събуждам ли да я накърмя ако спи повече от три часа?

# 179
А да я събуждам ли да я накърмя ако спи повече от три часа?
Много препоръчват да не се буди.
Аз първите седмици будих бебка на три часа за да яде, нощно време тя ни будеше

Общи условия

Активация на акаунт