За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 327
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Добре де, тези лекари възможно ли е да не са в час с толкова елементарни неща като влиянието (по-точно липсата на такова) на глюкозата върху жълтеницата? Почвам вече да се чудя ние ли не сме наред, всички тези статии в нета ли лъжат или просто бг педиатрите са толкова закостеняло племе, че няма накъде повече? Това е абсурд просто.

Щом продължават да настояват да се дава ябълков сок на 20-дневни бебета, водата със захар няма какво да се коментира  ooooh! Лошото е, че много майки слушат и изпълняват, и то в ерата на Интернет, консултанти, организации и какво ли не  ooooh!

# 181
За дете над годинка мога ли да смесвам плодова (безмлечна) каша с кисело мляко?

Предварително благодаря!

# 182
Да можеш.

# 183
А да я събуждам ли да я накърмя ако спи повече от три часа?
Зависи колко повече от три часа спи. Моят си го будех, защото иначе откарваше по над 5 часа(само толкова издържах да го изчакам аз). Иначе на 3 часа така и не се будеше Tired И той беше с жълтеница, но не са ме карали да му давам ни вода със захар, ни глюкоза Naughty

# 184
Аз раждах със секцио и там в болницата са им давали вода.Откакто се прибрах си пие вода ,НО без захар.При нас жълтеницата беше над 40 дена.Не се изчистоло бебето бързо защото не съм давала вода със захар каза ЛЛ.Аз не съм привърженик на на захарта въобще и затова и после не му дадох.Следихме чернодробни показатели и общо състояние.Но бебо със захар или не пак щеше да си изкара по тежка жълтеница.

# 185
Бебето ми е на 7 мес и 10 дни, вече въведох оризовата каша и каша от елда,въпроса ми е с какво мога да заместя кашата в следобедното хранене с кисел или с готов десерт на Ганчев или и с двете

# 186
  • Варна
Бебето ми е на 7 мес и 10 дни, вече въведох оризовата каша и каша от елда,въпроса ми е с какво мога да заместя кашата в следобедното хранене с кисел или с готов десерт на Ганчев или и с двете

Да, можете да вкарате в менюто както кисел, така и готов десерт, като съобразявате с плодовете, които сте въвели до момента. Малко по-късно (около 8-ми месец) съм давала и овесена каша, а също и бебешки бисквитки с плодове Simple Smile

# 187
Може ли във водата на бебето да сложа няколко капки стевия, а не захар, как мислите? Благодаря предварително за отговора.  Hug

# 188
Не знам за стевията дали става за бебета, но защо въобще трябва да подслаждаш  Rolling Eyes.

# 189
Защото иначе бебето не иска да пие водата, а когато капнах 2 капки на 100мл, я изпи почти цялата. Аз лично я опитах - ами приятна е наистина, съвсем леко сладни. С времето ще спра и да подслаждам, но до сега не бях давала изобщо вода и бебето не я прие добре първия път неподсладена.

# 190
  • София
Защото иначе бебето не иска да пие водата, а когато капнах 2 капки на 100мл, я изпи почти цялата. Аз лично я опитах - ами приятна е наистина, съвсем леко сладни. С времето ще спра и да подслаждам, но до сега не бях давала изобщо вода и бебето не я прие добре първия път неподсладена.

Ако е изцяло на кърма - разбира се, че няма да пие вода  Hug На твое място не бих рискувала да давам билки на толкова малко дете.

# 191
  • Варна

Ако е изцяло на кърма - разбира се, че няма да пие вода  Hug На твое място не бих рискувала да давам билки на толкова малко дете.

Моето дете беше изцяло на АМ след 40-тия ден и въпреки това не искаше вода. Пропи малко вода/чай, когато започнах въвеждането на твърди храни и сега вече пие около 150 мл/ден.
Аз също не бих давала билки на толкова малко бебенце. Пробвай бебешки чай, също имат вкус и може да и хареса Simple Smile

# 192
  • Варна
Моят син още не харесва водата, по-точно пие я, когато е много горещо. На бебе на 11 дни да държиш да даваш вода... че и да я подслаждаш, за да го прилъжеш да пие за мен е безумно.

# 193
  • София
И моето дете е изцяло на АМ, вода пропи на 5 месеца и то по малко, сега в жегите за цял ден изпиваше около 30 мл, а вечер преди лягане - 120-150 наведнъж  Simple Smile

# 194
Не сме само на кърма естествено. Аз ако беше така, нямаше да искам да ѝ давам вода. А имам 3 причини да мисля, че има нужда от вода. Първо, дохранваме я с АМ, основно вечер. Второ, буди се понякога на час и половина и иска да яде-пие. При условие, че е яла толкова много, колкото ѝ се яде и като количество храната отговаря на 1 хранене, не мога друго да си мисля, освен, че е жадна. И трето - много хълца, особено след като се нахрани и тогава няма как да я успокоя, освен да ѝ предложа вода.
Като цяло аз не виждам нищо лошо в това едно бебе да пие вода, ако има нужда. По-скоро смятам, че обратното не е особено здравословно. Но всеки си има виждане по въпроса. Другото, което ме озадъчава е с какво една билка като стевията може да е по-вредна от чая и още повече от кристалната бяла захар. Както и да е ... Доколкото успях да намеря информация в интернет, стевията не е достатъчно проучена и затова има такова "страхливо" отношение относно нейното ползване, особено в България. Ще трябва да прочета още по въпроса. Мерси за споделените мнения. Peace

Общи условия

Активация на акаунт