За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 329
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз обикновено чета внимателно за нещата, които не са ми познати. За стевията пише, че е 30 пъти по-сладка от захарта - дори само това ме накара да застана нащрек.
Използва се за лечение на диабет, тонизиращо средство, стимулиращо умствената и физическата активност. 

Не знам доколко е удачно за бебе.

Иначе благодаря, че се спомена тази билка, изглежда изключително полезна като цяло  Peace

# 196
  • София
Използвам стевия, ежедневно, в своето меню. Вместо захар. Но у дома децата не консумират нищо сладко, освен плодове. Не мисля, че бебе на 11 дни има нужда от подслаждане на водата  Rolling Eyes Всички бебета харесват сладко и това няма нищо общо с диетата на майката по време на бременността. Но предлагането на подсладени храни и напитки в бебешка възраст може да доведе до развиване на предпочитание към сладки храни в бъдеще.

Предлагай вода, щом искаш, но не я подслаждай. Бебето ако е жадно, ще пие и така.

# 197
  • Варна
Ами ако наистина е жадна ще пие водата и неподсладена, не мислиш ли Rolling Eyes Както и да е, спирам по темата.

# 198
  • Варна
Второ, буди се понякога на час и половина и иска да яде-пие. При условие, че е яла толкова много, колкото ѝ се яде и като количество храната отговаря на 1 хранене, не мога друго да си мисля, освен, че е жадна.

Доколкото разбрах предимно кърмиш. Не съм аз човека, който може да дава адекватни съвети относно кърменето, но все пак имай предвид, че кърмата се усвоява от организма в пъти по-бързо отколкото АМ. Така, че е съвсем възможно да е гладна.
Но тя е толкова мъничка само на 11 дни, все още не се е адаптирала към този свят, може просто да търси твоята топлина.

Другото, което ме озадъчава е с какво една билка като стевията може да е по-вредна от чая и още повече от кристалната бяла захар.
Бебешките чайове са бебешки именно затова, че билките са подбрани и съобразени с организма на толкова малки дечица  - не са алергизиращи, не натоварват стомахчето, дестват успокояващо и т.н Ти сигурна ли си и познаваш ли добре тази билка, че да я предложиш на бебето? Peace

# 199
  • София
Децата, които имат нужда от вода и са  жадни, пият без проблем чиста вода. Аз не бих подслаждала нищо. Бих давала да суче, щом се кърми, пък дори да е час и половина след хранене, няма проблеми, има такива моменти в началото. Коремчетата са малки, поемат малко количество, може и да огладнява детето. Още повече при толкова малко дете, поетата вода е за сметка на приетото после мляко.... А и ще стимулираш лактацията като даваш по-често, може и добавката да махнеш.

# 200
толкова малко бебе изобщо няма нужда от вода (дори на АМ), пък камо ли на кърма.
а да се подслажда е много лоша идея.
Бебето има нужда от мляко, със сладката вода го заблуждаваш, че му даваш мляко, затова я пие.

# 201
Всеки жив организъм има нужда от вода, без значение какво яде и на каква възраст е. Давах вода или чай и когато беше само на кърма в началото, когато беше на смесено хранене и сега когато е само на АМ. Млякото си е мляко, водата си е вода. Айде вие пийте само прясно мляко и никаква вода... Не съм я подслаждала. Тя си я пие и така, същото важи и за чая.

# 202
Здравейте,
Искам да попитам възможно ли е от АМ Аптамил АР бебето да се превъзбужда и трудно да заспива? До преди няколко дена малката беше на кърма, но сама се отби и от 2 дена сме на Аптамил АР. Все по- трудно взе да заспива и като че ли е превъзбудена. Някой да е имал подобен проблем? Благодаря предварително  Hug

# 203
Всеки жив организъм има нужда от вода, без значение какво яде и на каква възраст е. Давах вода или чай и когато беше само на кърма в началото, когато беше на смесено хранене и сега когато е само на АМ. Млякото си е мляко, водата си е вода. Айде вие пийте само прясно мляко и никаква вода... Не съм я подслаждала. Тя си я пие и така, същото важи и за чая.

Аз също съм давала вода и чай от самото начало.
Тя сама си я искаше и търсеше. Дори в момента ни помага за акането

# 204
Да и за акането помага.

# 205
Кърмата и АМ са с доста голямо съдържание на вода Peace Моето дете докато беше само, а после предимно на мляко, вода не близваше, макар да съм предлагала. Чак сега в жегите пропи, ама и млякото вече не е толкова, колкото преди. И все пак, в някои дни като пийне повечко АМ, шишето с водата не го поглежда....или ако хапне повечко плодове Laughing

# 206
С голямо съдържание са да, но все пак не е чиста вода. Иначе аз имах предвид, че трябва да се дава, а вече дали и колко ще пие бебето е друг въпрос. Но да каже някой, че бебе няма нужда от вода е много глупаво.

# 207
  • София
Здравейте,
Искам да попитам възможно ли е от АМ Аптамил АР бебето да се превъзбужда и трудно да заспива? До преди няколко дена малката беше на кърма, но сама се отби и от 2 дена сме на Аптамил АР. Все по- трудно взе да заспива и като че ли е превъзбудена. Някой да е имал подобен проблем? Благодаря предварително  Hug
Едва ли е от АМ.

# 208
  • Варна
Здравейте,
Искам да попитам възможно ли е от АМ Аптамил АР бебето да се превъзбужда и трудно да заспива? До преди няколко дена малката беше на кърма, но сама се отби и от 2 дена сме на Аптамил АР. Все по- трудно взе да заспива и като че ли е превъзбудена. Някой да е имал подобен проблем? Благодаря предварително  Hug

Защо и давате АР, някакъв проблем ли има?Нали знаете, че е мляко с по-гъста формула, което намалява повръщанията.  Peace

# 209
Аптамил АР давам по предписание на педиатърката, защото малката от самото начало повръщаше много, ама много. Дори и сега, когато е на пюрета вече от време на време повръща малко пюре. Даже в началото много се бях изплашила, защото тя наистина повръщаше много. Държа я на рамо за да се оригне и тя повръща през рамото ми и ............ аз цялата в кърма, а на пода - 2 плочки теракот и те целите в кърма.  ConfusedКакво ли не ми мина през главата- рефлукс, алергии... Накрая се оказа, че има много кърма, а тя е много лакома. Иначе си наддаваше добре и пълнеше памперсите както трябва, но пак се притеснявах много..........майчини тревоги  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт