За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 38

• 24 338
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
С голямо съдържание са да, но все пак не е чиста вода. Иначе аз имах предвид, че трябва да се дава, а вече дали и колко ще пие бебето е друг въпрос. Но да каже някой, че бебе няма нужда от вода е много глупаво.

Толкова е глупаво, че е мнението на водещите здравни организации в света.
Световната здравна организация препоръчва изключително кърмене (без вода  - линк) до 6 месеца.
Заблудени хора явно.
 Peace

# 211
С голямо съдържание са да, но все пак не е чиста вода. Иначе аз имах предвид, че трябва да се дава, а вече дали и колко ще пие бебето е друг въпрос. Но да каже някой, че бебе няма нужда от вода е много глупаво.

Толкова е глупаво, че е мнението на водещите здравни организации в света.
Световната здравна организация препоръчва изключително кърмене (без вода  - линк) до 6 месеца.
Заблудени хора явно.
 Peace

Майките кърмили изключително децата си шест месеца аа малко. Повечето оъкарват  2-3 месеца

# 212
Да попитам, малкия не иска да пие марсианците и имуностимулант герисан с пипета, дърпа се, реве, и с лъжичка предполагам няма да иска.

Как да му го давам?Ако ги слагам в шишето с вода, удачно ли е?

# 213
Неприятно ли е на вкус или просто го е страх, че нещо ще му правиш в смисъл защо не иска детето? Иначе аз слагам в лъжичка и казвам че е сок, ако е неприятно на вкус наистина слагам и сок в лъжичката, слагала съм и в храна, в смисъл трябва да се намери подходящ щадящ начин за детето защото все пак даването не е ден-два. Другия вариант е да смениш лекарствата, аз когато избирам лекарство винаги преценявам ще мога ли да го давам. Зимата давам по принцип Имунокинд, детето си ги смуче без проблем.

# 214
  • София
Майките кърмили изключително децата си шест месеца аа малко. Повечето оъкарват  2-3 месеца

Повечето майки, които познавам, са кърмили изключително децата си даже и повече от шест месеца.  Peace Включително и аз.

# 215
  • Варна
Според мен опитай с лъжица, може пипетата да го плаши. Моят също реве, ако се опитам да му дам нещо с пипета, но ако не е гадно на вкус с лъжицата си го изпива.

# 216
Ами не, сладки са на вкус, и не ми е ясно защо се инати толкова.Та затова мислих да ги слагам в шишето с вода, не с пипета.

# 217
  • в огледалото на живота
Ами не, сладки са на вкус, и не ми е ясно защо се инати толкова.Та затова мислих да ги слагам в шишето с вода, не с пипета.
А дали ще изпие всичката вода  Rolling Eyes
Според мен  лъжица е най-удачно  Peace

# 218
Ами ако ги сложа в 50-60 мл. вода, ще ги изпие.

# 219
  • Варна
А защо все пак не опиташ просто да му го дадеш с лъжица?

# 220
  • София
Със спринцовка в бузата или под езика, за да не може да изплюе, така се дават и гадните АБ.

# 221
Със спринцовка в бузата или под езика, за да не може да изплюе, така се дават и гадните АБ.

Да, но моя син пък при такова даване насила направо повръща Rolling Eyes . Отделно то не е 5 дена АБ ами това са витамини/имуностимуланти които се дават дълго време и за мен това не е вариант.

# 222
  • София
То не пречи тя да пробва, твоя може да повръща, друго дете може да не повръща.
Иначе аз насила витамини и стимуланти не бих давала и без това съм много на кантар точно каква работа вършат, та просто бих сменила, докато намеря вариант, който детето приема добре.
Иначе ако му се сгадни на детето водтаа от витамина, няма да я изпие, ако във вкуса е проблема.

# 223
Е разбира се, че може да пробва Peace. Иначе аз също това казах по-напред, че винаги гледам да преценявам лекарството под каква форма е и с какъв вкус и дали детето ще го приема, ако не избирам друго. Но си мисля, че щом е сладко ще стане с лъжица, най-вероятно се плаши от пипетата.

# 224
  • София
Ами те не всички деца налитат на сладко, може да не се кефи например на портокаловия вкус просто, примерно, не знам съответните с какъв са. Може и от пипетата да е, пробват се раианти, да прочете и как се приемат, някои лекарства може с храна, сок и т.н., други не е така добре например да се разреждат.

Общи условия

Активация на акаунт