Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 16

• 65 429
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Ох, ей сега се сетих първото нещо, което ми казаха в болницата след като вдигнах скандал да ми донесат детето да го закърмя. Дойде акушерката и ми каза " не оставяй детето да заспива, докато суче, защото така ще свикне и после няма отърване" тази реплика ми се е забила в главата и още не мога да проумея какво лошо има детето да заспива на гърда.

На мен ми е много по приятно да я приспивам на гърдата. Явно и на нея й е приятно. После без проблем я оставям в кошарата да си доспи  Heart Eyes

# 31
Тази дама нямало да кърми следващото си дете, защото кърменето създавало неравенство между родителите, карайки детето да предпочита майката пред бащата: http://www.press-citizen.com/article/20130812/OPINION02/30812000 … ed?nclick_check=1

# 32
Има толкова случаи на кърмили бащи, защо не научи мъжа си?

Иначе ние отначало бяхме разделили работата - аз кърмя, тати сменя пелени...

Извинете за офф-а!

# 33
Шегуваш ли се? Shocked

# 34
Шегуваш ли се? Shocked

Хмммм аз знам за подобен случай  Crazy На майката и  беше писнало, че таткото омаловажава гледането на дете и си вдигнала чукалата за 2 дни, а когато се прибрала, намерила таткото с обръснати гърди да предлага на бебето да "суче " за успокоение  Crazy. Иначе бебека е бил на АМ

# 35
Шегуваш ли се? Shocked

Има случаи на лактирали мъже, но от еволюционна гледна точка, няма смисъл мъжа да кърми, независимо че на теория може.

# 36
Тази дама нямало да кърми следващото си дете, защото кърменето създавало неравенство между родителите, карайки детето да предпочита майката пред бащата: http://www.press-citizen.com/article/20130812/OPINION02/30812000 … ed?nclick_check=1

Схващам и концепцията на дамата, но не я одобрявам. За мен е нормално детето да има различни отношения с двамата си родители, нали затова са двама? А и нещата не опират само до храненето. У нас обикновено бащата ходи на работа и го няма по цял ден, а мама седи вкъщи с детето, така че дали ще се кърми или не, изобщо няма отношение в случая. Ако таткото иска да взима по-активно участие в бебеотглеждането, има достатъчно други неща, които може да прави. Изобщо, всеки случай е толкова индивидуален, че много се дразня от такива обобщения. Ето, момченцето на едни познати боготвори баща си, а не иска майка си, когато баща му е там, дори не я поглежда, пък е кърмен до година и 3-4 месеца.

# 37
Цитат
The burdens of breastfeeding are real and considerable including the restraints to women’s spatial mobility and time. But the other part no one every talks about is that breastfeeding also consolidates pre-existing biological tendencies that privilege the breastfeeding parent

Дамата ще ме извинява, но това е абсолютна глупост.Първите месеци прекарах почти прикачена към дъщеря си - къде на ръце или в слинг и въпреки, като чуе или види баща си умира от радост.Аз мога да я кърмя, обаче игрите и маймунджулъците прави таткото.Сега мен ме използва за "едно бързо" и бяга при него  Grinning

# 38
  • Плевен
Цитат
хубаво е да се кърми, даже е наложително, ако майката има здрава кърма, но е желателно да се кърми не повече от два, най-много три месеца. Причината на прост език е , че след тези месеци кърмата на майката вече не е толкова здравословна поради много причини, някои чисто житейски
Хе,хе-вижте на какво попаднах.
Цитат
С най-голямо удоволствие бих ви издала истинските причини защо трябва да се спре да се кърми след втория третия месец, защото наистина искам да помогна на заблудените майки (определено не по тяхна вина). За съжаление научих всички тези неща на невероятният курс на който ходих през цялата си бременност. Този курс е патентован и съответно нещата, които се учат в него също, така че няма как да ви издам причините - нямам правото. Написах ви това нещо с единствената цел да ви помогна, защото съм се сблъсквала с всеобщата обърканост и невежество и знам какво е да нямаш истински, квалифициран източник, който с научни термини и научно доказано да ти обясни всичко, което ти се позволява или забранява свързано с отглеждането на детето. За моя радост аз попаднах на такъв след много блъскане и търсене. Реших да споделя малка част от това, което знам. Съжалявам, че не мога да ви кажа повече. Информацията която ви давам е наистина вярна и полезна и който желае нека да ме послуша. А който не...няма какво да им кажа, те си знаят, то си е за тях.
Това е обяснението на жената...Нещо от сорта,аз знам но няма да ви кажа  smile3534

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 17:10 от tani80s

# 39
  • София
Цитат
хубаво е да се кърми, даже е наложително, ако майката има здрава кърма, но е желателно да се кърми не повече от два, най-много три месеца. Причината на прост език е , че след тези месеци кърмата на майката вече не е толкова здравословна поради много причини, някои чисто житейски
хахахаха житейски причини  hahaha

# 40
  • Плевен
И много се чудя на този курс с какво са казали да се храни бебето след 3 месец?АМ ли да му даваме,кисело млекце,или направо пюрета?И по това може да се разбере кой аджеба е финансирал този "курс."И ако кажат давайте не какво да е АМ,а нашето "Пре НАН мулти-мулти фрут"(или някоя друга марка,просто това ми хрумна)давано от специално отгледана крава на Марс,хранена с космическа трева,къпана от космически дъжд и т.н
Кърменето е най-добро за вашето бебе,но до 3 месец-после марката АМ"Х"-чиста завоалирана реклама за конете с капаци.

# 41
Цитат
Цитат
С най-голямо удоволствие бих ви издала истинските причини защо трябва да се спре да се кърми след втория третия месец, защото наистина искам да помогна на заблудените майки (определено не по тяхна вина). За съжаление научих всички тези неща на невероятният курс на който ходих през цялата си бременност. Този курс е патентован и съответно нещата, които се учат в него също, така че няма как да ви издам причините - нямам правото. Написах ви това нещо с единствената цел да ви помогна, защото съм се сблъсквала с всеобщата обърканост и невежество и знам какво е да нямаш истински, квалифициран източник, който с научни термини и научно доказано да ти обясни всичко, което ти се позволява или забранява свързано с отглеждането на детето. За моя радост аз попаднах на такъв след много блъскане и търсене. Реших да споделя малка част от това, което знам. Съжалявам, че не мога да ви кажа повече. Информацията която ви давам е наистина вярна и полезна и който желае нека да ме послуша. А който не...няма какво да им кажа, те си знаят, то си е за тях.
Това е обяснението на жената...Нещо от сорта,аз знам но няма да ви кажа  smile3534

Ама наистина простотията ходела по хората... Whistling Joy Joy Joy

# 42
Намерих я въпросната тема. Интересно, че е публикувано от Tiana и праща на патентован курс в "Св. Лазар".
Преди време бях пускала тук откъс от едно интервю с д-р Тиана Николова, шефката на "Св. Лазар"...

# 43
  • Варна
Ейц каква реклама...Патентован курс! hahaha
Това ще да е част от световната конспирация ooooh! Crazy

# 44
Какво ще рече патентован курс?

Общи условия

Активация на акаунт