Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 388
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
И така, поради ГОЛЕМИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ в болница "Токуда", в момента съм с паднала пломба на зъб. Когато ходих, беше уж за махане на нерв, за което си платих. Сега временната пломба е паднала, отдолу под нея са ми сложили марля, която е била между раничката в зъба и пломбата. В момента съм и без нея (и мъжа ми беше по същия начин, но без пломбата - една зъболекарка му отвори зъба, сложи му марличка с лекарство ли, какво и го остави така незапечатан.. последва загнояване на зъба и се стигна до вадене и антибиотици). В момента зъба ме боли много, тотално е само обвивка. Ако ми е махнат нерв не знам дали въобще трябва да чувствам болка, но сега ми се наложи да сложа марля с ракия, поне да ми попремине, но уви - не минава. И не дай се, Боже, да се стигне до махане, как ще пия антибиотици бременна, не знам! Отделно ТРЯБВА просто да отида на зъболекар, а упойка дали е разрешено да се слага, не знам? Но ще да трябва. Е, това е! Кажете какво се прави в такава ситуация? #Cussing out  ooooh!

# 76
Може упойка, може и антибиотик, когато се налага. Потърси добър зъболекар.

# 77
Има упойки, подходящи за бременни, а и щом се налага антибиотик, също има такива по-щадящи, по-добре е да ти мине и да няма инфекция, стискам палци да се оправиш по-бързо  Hug

# 78
  • London
На мен скоро ми правиха пломба с половин упойка и нямах проблем - това самия зъболекар го препоръча.

# 79
  • София
Може упойка, може и антибиотик, когато се налага. Потърси добър зъболекар.
Peace преди 2 седмици ми работиха венеца и корена на един зъб с упойка. Не се наложи антибиотик,преборих се,но имам два записани,които мога да пия при нужда. Peace

# 80
  • София !
Потърси добър зъболекар , сигурна съм че в такива ситуации има все някакъв вариант  Peace .
Мен така ме беше нагласил един зъболекар , сложи ми пломба без да ми извади нервите , и съответно зъба след известно време ме заболя . Бях в 4ти месец , и понеже ми се беше надул венеца направо и пих антибиотик , и после ми го правиха  ooooh! . Много кофти ситуация , това да те боли зъб е ужасно направо  ooooh! . Дано оправиш положението скоро мила  Hug

# 81
  • На брега на морето
По принцип пломба се прави без упойка. В случай, че пациентът може да търпи, разбира се.
Но, ако се наложи през бременността може и упойка да се сложи, и снимка да се направи, и АБ да се пие.
Но моят съвет е всичко това да се прави при много добре разбиращ от работата си зъболекар.
Аз такива перипети имах през моята бременност с един мъдрец  ooooh! и при такива некадърници попадах, че направо не искам да си спомням.

# 82
Мерси, момичета.   bouquet
Аз вчера тази глупост, която направих да послушам семейството да си сложа марля с ракия, повече няма да я повторя. Хем, си знам, че винаги, когато ги послушам, бъркам и пак не послушах себе си и интуицията, и логиката си. Та, махнах марлята, изплакнах си зъба с вода. Пих един Парацетамакс и си легнах. Мина ми. Едно нещо си знам - "издълбан" до основа зъб не трябва да се "запушва" с марли и подобни, защото в случай, че набира гной, тази гной трябва да изтича, да има отвор, иначе набира в самия венец и може да отиде към главата и да стане беля. Разбира се, проблема не се е решил, а по-скоро спечелих време без болка. И слава, Богу, една приятелка ме свърза със зъболекар - нейн познат, който утре ще ме приеме. Дано е кадърен. Нашата семейна зъболекарка се премести в София (ако знаех, щях още докато съм в София да отида при нея, а не при онзи от "Токуда"-та.. от нея винаги съм оставала доволна, без болки, без повторения, без никакви грешки).

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 16:38 от Bimba-Timba

# 83
  • гр.София
Здравейте мамчета! Мен не ми дава мира един въпрос.На 11.09.съм на втория скрининг,които се прави между 19та-23та седм.,да ама тогава аз ще бъда в 23та седм.и няколко дни,АГ знае,даже като ми записва часа попита асистентката на Стратиева дали няма да е проблем,и тя каза че не е.Но аз се чудя дали резултатите ще бъдат обективни,няма ли да окажат някакво влияние тези дни??Моля по-запознатите да изкажат мнение,тенкс   bouquet

# 84
Мария 13, резултатите ще са обективни като за 23-та седмица. Успокой се. Докторите си заят работата, а ти не покриваш норматив.

# 85
Лабораторията и форумните таблици дават различни референтни стойности за ЧХГ по седмици.

В момента съм на ЧХГ 960 при 4 с и 1 д. Как е според вас? 

# 86
Ако взема фитнес карта, докато съм бременна, какви упражнения във фитнеса мога да правя? Пътека и ходене ясно, за ръце - ясно, а хоризонтална лег преса, дали крие риск? То е все пак изтласкване на някаква минимална или по-голяма тежест с крака. Тренира задните части, според стойката на краката и бедрата...

# 87
Лабораторията и форумните таблици дават различни референтни стойности за ЧХГ по седмици.

В момента съм на ЧХГ 960 при 4 с и 1 д. Как е според вас? 

Ти откога броиш? От ПРМ или от предполагаема овулация?

# 88
Броя гестационни седмици. От последен цикъл.

# 89
Броя гестационни седмици. От последен цикъл.

Ето, можеш да направиш справка тук: http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=82&id=542&optio … ent&task=view

Общи условия

Активация на акаунт