Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 358
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
А орално или вагинално? Не знам защо имам чувството, че вагиналното е с по- малко действие. На 8 часа ли е приема или 3 пъти в светлата част на деня? Трябва ли да се лежи след прием и колко?

# 166
Утрогестанът се усвоява по-добре вагинално. Но ако има дори и най-малкото зацапване се препоръчва орален прием.

Е, той не е антибиотик, в общи линии гледай през относително равни интервали да го приемаш, а ако лекарят ти го е предписал вагинално е добре да лежиш известно време след поставянето, защото изтича.

# 167
  • София
Утрогестанът се усвоява по-добре вагинално. Но ако има дори и най-малкото зацапване се препоръчва орален прием.

Зависи какво лекаря каже, аз със зацапване не съм спирала да го поставям вагинално. Peace

# 168
Магнет, ако прочетеш внимателно ще видиш, че във втория абзац от отговора си точно това пояснявам.   bouquet

# 169
  • Winterfell
Добро утро момичета.Преди малко здравата се шашнах. Потърси информация,но открих такава,от която ми се изправи косата.Преди малко бях до ВЦ и от вагината ми потече някакъв прозрачен слузест секрет.Нямаше кафяво или кръв-абсолютно прозрачен.Нямам болки или кървене за сега.Първоначално си помислих,че е тапата.Това ми е втора бременност.Като раждах сина,въпросната тапа беше кафеникава,но прочетох,че може да е прозрачна.Случвало ли се е на някоя от вас?И дали е опасно?
Благодаря предварително   bouquet

# 170
  • Варна
Ако си в 14 седмица, май дори още нямаш тапа. Thinking
 Сигурно е някакво течение, по време на бременността секрецията се увеличава. Щом е бил прозрачен и без миризма, предполагам, че  не става дума за някаква инфекция.
За всеки случай се обади или посети гинеколога си.

# 171
  • София
Момичета, прибирам се от ЖК, бебето е добре, расте, дори се беше обърнала с главата надолу. Само че много ми се караха за килограмите. В 28 г.с. + 1 ден съм и съм качила 14, като от последната консултация преди 36 дни са 5. Казаха ми да не консумирам хляб, сладко и газирано, но аз по принцип не ги тача много. Заради това, че не ям хляб, сутрин хапвам овесени ядки или по 2-3 сухара. Наблягам на месото, яйцата и зеленчуците. Дори и плодовете съм ограничила. Пия по минимум 2 литра вода на ден, едно кафе без мляко и захар и един фреш. Какво да правя, за да не качвам толкова много? Смятам, че се ограничавам достатъчно.

# 172
  • Варна
Така както обясняваш не виждам нещо лошо в храненето ти. Какво месо консумираш? Да не би да е някакво преработено, полуфабрикати, колбаси?  Thinking

Скрит текст:
Когато бях бременна с второто си дете, почти всеки ден изяждах по един пресен ананас. А аз ананас не понасям, освен понякога от компот. След като родих пак започнах да не обичам ананас. Laughing Явно съм имала нужда.

Ще внеса едно пояснение, не че е много важно, но тук съм имала предвид грейпфрут, не знам защо съм писала ананас. Crazy

# 173
Малко по-напред съм пуснала линк към един хранителен режим. Виж го, ако искаш.

# 174
Хайде да се цопна и аз тук  Laughing
Да си задам въпроса аз(нито е първия,нито ще е и последния тъпичък въпрос  Mr. Green
Може ли вагинално течение да бъде симптом за бременност? Появи се около 10тина дни след Ову,прозрачно бяло е едно такова и воднисто.
Иначе симптоми мога да си "измисля" много,това обаче се и вижда.При положение,че е симптом де  newsm78

# 175
  • Варна
Да си задам въпроса аз(нито е първия,нито ще е и последния тъпичък въпрос  Mr. Green
Може ли вагинално течение да бъде симптом за бременност? Появи се около 10тина дни след Ову,прозрачно бяло е едно такова и воднисто.
Иначе симптоми мога да си "измисля" много,това обаче се и вижда.При положение,че е симптом де  newsm78

Не.

# 176

Не.

Точно и ясно  Mr. Green Mr. Green
Благодаря  Peace

# 177
Здравейте, момичета! Аз избрах бременността ми да следи д-р Константинова - Медицински център "Репродуктивно здраве Д-р Щерев Русе".
Та въпроса ми е някой има ли наблюдения относно д-р Константинова?   Peace

# 178
Partystar, ако наистина това е хранителният ти режим - не се притеснявай за нищо. Аз също съм от тези, които се хранят нормално и доколкото позволява пазарът - здравословно. И преди да забременея диети не съм пазила, хранила съм се по същия начин и килограмите ми бяха в норма. Сега съм +23 кг., като единственото положително е, че от три седмици съм ги запазила, не съм променяла междувременно хранителния си режим. И на мен лекарката ми се кара и то не за нещо друго, а защото се притесмява да не развия прееклампсия. Към този момент и кръвното и кръвнота захар са ми в норма. Ще му мислим след раждането за тези пусти кг. Явно си зависят и от отделния организъм, а не само от яденето.

Писана, ми защо не си направиш един тест за бременност? Ако си 10 дена след ову би трябвало да ти отчете.

# 179
Току що прочетох, че утрогестанът можел да предизвика малоформации. Вярно ли е или е градска легенда?

Общи условия

Активация на акаунт