Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 345
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
  • в огледалото на живота
Някой да препоръча клипчета или филмче с гимнастика за бременни?
Потърси в ю туб.
Има голям избор.
Ето това например:

# 196
Здравейте, момичета!
Бременна съм в началото на 9 месец. От няколко дни имам болка в пъпа и около него. Болката не е постоянна, но като ме заболи не спира в продължение на известно време. На какво би могло да се дължи? Мисля да отида на лекар, но ако е нещо безобидно, не ми се ще да го занимавам.

# 197
Да кажат вече раждали майчета, иначе при мен имаше болка в пъпа още в 4-ти месец и ми казаха, че е от разтягането, но не знам твоето дали е същото.

# 198
3 месеца съм в болнични и незнам дали е по добре да продължа с болнични или да си взема отпуската имам около 2 месеца отпуска

# 199
Колко време към момента на раждане трябва да съм работила , за да взимам майчинство? И на колко часов работен ден?
Ако е примерно 1 година, но я навършвам 2 месеца след като родя, ще почна ли да взимам майчинство от 2рия месец?

# 200
Тея въпроси са за друга тема
Крис, не знам повече не мога да помогна, но ако става дума за 2 месеца според мен няма смисъл да ги хабиш, няма да повлияят много на майчинството, то се изчислява за 24 месеца назад, аз бих си оставила отпуската за след майчинството.
Тру блу, трябва да имаш стаж 12 месеца, мисля, че няма значение на колко часа са те осигурявали, но не съм 100 % сигурна, ако нямаш достатъчно стаж, първите месеци ще вземаш от социалните по 100 лв и като стане стажа достатъчен вече ще си вземаш норамално майчинство, това при положение, че си на трудов договор.

# 201
Да , това ме интересуваше, благодаря   bouquet

# 202

Тру блу, трябва да имаш стаж 12 месеца, мисля, че няма значение на колко часа са те осигурявали, но не съм 100 % сигурна,
Има значение, трябва да си била на 8 -часов раб. ден.

# 203
Болничните преди раждане няма да намалят размера на майчинството. За пресмятане се взима базата, върху която е изчислен болничния, а не сумата на болничния.

# 204
Здравейте, момичета!
Бременна съм в началото на 9 месец. От няколко дни имам болка в пъпа и около него. Болката не е постоянна, но като ме заболи не спира в продължение на известно време. На какво би могло да се дължи? Мисля да отида на лекар, но ако е нещо безобидно, не ми се ще да го занимавам.
Аз не съм имала такъв симптом с нито една от бременностите си.

Обади се по телефона първо и питай дали е нужен преглед. Може да е някаква форма на подготвителни контракции, може да е разтягане... Докторът ще прецени дали трябва да те види.

# 205
Болничните преди раждане няма да намалят размера на майчинството. За пресмятане се взима базата, върху която е изчислен болничния, а не сумата на болничния.

Аз казах да питат в темата за майчинството, но съм сигурна, че там бяха отговорили, че намалява майчинството, няма да споря да попитат там  Simple Smile
Ето ви линк към темата, даже на предпоследна страница има зададен такъв въпрос и отгорът е, че като си в болнични вече ти е друга базата за майчинство
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697166.msg25971135#msg25971135

# 206
Видях видеото с пилатес за бременни. Тази жена прави коремни преси!  Shocked Струва ми се малко опасно като натоварване. Има и усукване на някои упражнения.

# 207
  • Варна
Здравейте, момичета!

Възможно е да се касае за диастаза. Но по-добре се посъветвай с лекар.

# 208
  • гр.София
Момичета,вече всяка нощ за мен се превръща в ад  cry .Първо,като легна,настрани разбира се,корема ми натежава и трябва да сложа нещо под него,за да го поддържа в по-права поза,ако мога така да се изразя.(В тази връзка,продават възглавници за под корем в Джъмбо,и днес ще ида да си взема).Ама по този начин,не притискам ли бебето???Другото,което ми е по-голяма мъка ,от това спане на страни имам страхотни болки в таза и в бедрата от външната страна.Будя се по няколко пъти,разхождам се из стаите,лягам и след 2-3 часса пак се събуждам,а съм едва в средата на бременността.Оффф не издържам вече,вие как се справяте и въобще имате ли този дискомфорт? Приемам съвети всякакви  Peace

# 209
Слагаш ли възглавница между краката?
Много килограми ли си качила?
От време на време заставай на четири крака и изпъвай гърба нагоре. Помага.
Помисли и дали да не започнеш йога за бременни и друг начин на раздвижване.
Спи по на хладно.

Като цяло няма лек, ще се въртиш като палачинка и това е.

Общи условия

Активация на акаунт