Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 118
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Раждането минава по ЗК.

# 676
Колко време продължава лечението на вагинални гъбички или инфекция?

# 677
  • София
Колко време продължава лечението на вагинални гъбички или инфекция?
Зависи колко са упорити, не е еднакво при всички.

# 678
  • UK
Раждането минава по ЗК.
Ама има и доплащане, ако си секцио, избор на екип и т.н Crazy

На мен не ми се виждат толкова много парите. Аз се следя по ЗК и си плащам каквото не се покрива от нея. До сега са ми дадени 3 направления, 2 за кръв и урина и едно за микробиология. Платила съм по свое желание 2 ФМ и пакет изследвания за бременни - 2Х80лв. + 40лв. = 200 лева. В частните клиники ти правят изследвания всеки месец и изследвания като ФМ и БХС влизат в пакета, а освен това и прегледите са по-начесто.

В частните клиники (зависи, кои и къде), но не ти се правят изследвания всеки месец, а в началото на всеки триместър и таксите за доплащане са различни в зависимост, какво вкл в себе си, така например в МД Варна доплащане от 350млева + направлението по Здр каса не вкл в себе си нито БХС, нито ФМ Crazy
Иначе, прегледите грубо са на 2 седмици веднъж и пак зависи с кой пакет на доплащане си Mr. Green

Да не говорим и че издаването на болничен лист също се таксува Peace

Така, че зависи града, клиниката и какво обхваща допълнителния пакет, трябва да се пита
Crazy

# 679
Е, изборът на екип не е задължителен. Секциото също не заплаща, ако има медицински показания за него.

# 680
  • София
Явно пак зависи в коя болница и на кой лекар ще попаднеш. Моите наблюдения са от приятелка, плати си пакет от 530 лева при Мазнейкова в клиниката й. Не е плащала за болнични, изследвания кръв и урина й правеха всеки месец, на ехограф я гледаха при всяко посещение, правиха и 3 ФМ, в общи линии всичко, което може да се прави по време на бременност.

# 681
  • UK
Е, изборът на екип не е задължителен. Секциото също не заплаща, ако има медицински показания за него.

Къде го пише това? Не целя заяждане стана ми интересно Crazy

И кой ще се съгласи да ражда секцио при случаен (дежурен)лекар например Crazy

Ето един пример от АГ болница Варна
http://www.agvarna.com/price_vip.html НО никъде не зачитам, че нещо е безплатно Thinking ...

# 682
Кокона, това са някакви цени - VIP, доколкото виждам, включват избор на екип и някакви "ВИП условия".
По закон раждането в България е безплатно дори за неосигурените жени, независимо дали е нормално или секцио, затова не го пише изрично на сайтовете на болниците.

Аз имам познати, които родиха с планово секцио при дежурен екип. Не им се даваха допълнително пари и така...

# 683
За ЖК зависи много и от лекаря, аз например не съм плащала нищо до сега, ходя си всеки месец на ЖК, безплатно на ехограф всеки път, както и ме теглят, мерят корем, кръвно, 2 пъти кръв и урина до сега.
Кокона, наистина е безплатно секциото по медицински причини, аз мисля да съм така, ще видя да се уговоря с лекар, но имам много познати, които не са плащали нито за секцио, нито за естествено  Simple Smile

# 684
  • гр.София
Здравейте!Искам да ви попитам,какво покрива здравната каса за женска консултация?
Ходя на гинеколог при д-р.Богданова в АГ "Св.София" и исках да ми води консултациите тя.Оказа се,че не водят ЖК по здравна каса,а с абонамент от 500лв.Исках да попитам дали някой е бил там на ЖК?И дали като ги платиш ти покриват наистина всичко до 9м.И раждането пак ли не минава по здравна каса?
Благодаря предварително!
Аз се следя при д-р Богданова,в Тина Киркова можеш само с абонамент да се следиш при нея,както си разбрала 500лв.Включва ЖК всеки месец,в началото и в края на всеки 2 седмици те вика на преглед(ако нещо те притеснява те приема,без да плащаш допълнително,разбира се),като на всеки преглед те гледа с ехограф,всички изследвания на кръв и урина,които ти се полагат по време на бременността и МБ и май е това.ФМ не са включени,както и раждането.Иначе ако държиш да си при нея и не ти се дават такива пари,а искаш да си по ЗК ,тя приема и в една поликлиника в Младост,но тогава за всички изследвания ще те разкарва по лаборатории(да даваш кръв и урина)след това да взимаш резултатите и да и ги носиш пак в Младост.Като ще имаш само 2 или 3 ехографа мисля,и много по-нарядко прегледи.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 22:56 от mariq13

# 685
  • Варна
Кокона, това са някакви цени - VIP, доколкото виждам, включват избор на екип и някакви "ВИП условия".
По закон раждането в България е безплатно дори за неосигурените жени, независимо дали е нормално или секцио, затова не го пише изрично на сайтовете на болниците.
Точно. И какво значи кой ще се съгласи да роди при случаен лекар, ами който няма излишни 500 лева за избор на такъв.

# 686
  • София !
Точно. И какво значи кой ще се съгласи да роди при случаен лекар, ами който няма излишни 500 лева за избор на такъв.

Точно , и аз съм на това мнение . Не всеки има пари да си плати екип . Имам приятелка роди секцио при случаен ( т.е. дежурен ) лекар , като нямаше момичето да плати какво да прави ....

# 687
  • София
Аз се следих в Щерев и съм много доволна. Имаше пакети от 549лв. и 649лв., но ни посъветваха да си плащаме за всеки преглед, защото при по-тежка бременност може да не ни стигне пакета, а както ние разбрахме късно че съм бременна щяха да ни останат неизползвани прегледи от пакета. Излезе горе - долу колкото пакета. И не съм плащала за нито един запис на тонове. Калоян се роди пак в тази клиника при д-р Коновалова, която ме следеше. Раждането беше 1 995лв. за осигурени и 2 350лв. за неосигурени независимо секцио или нормално. Истината е, че теглихме кредит за да си го позволим, но си заслужаваше на 100% - персонално отношение, професионализъм и отлични условия - и три деца още да родя пак ще е там.

# 688
  • UK

Аз имам познати, които родиха с планово секцио при дежурен екип. Не им се даваха допълнително пари и така...

Аз постнах линка с цените, да- първата страничка касае Вип-а, но останалите не ... То по закон много неща са безплатни и се полагат, но в действителност не стоят така нещата в милата ни Родина:crazy:
Да секцио при дежурен екип, не  е за мен, благодаря  Crazy Naughty

[color]

Точно , и аз съм на това мнение . Не всеки има пари да си плати екип . Имам приятелка роди секцио при случаен ( т.е. дежурен ) лекар , като нямаше момичето да плати какво да прави ....

Ами 500 лева са си 500 лева така е, но когато дълги години си се борил за тези деца, едва ли ще довериш съдбата им и своята на случаен дежурен екип!  Peace
Всеки разсъждава от неговата си камбанария! Гладна и жадна ще стоя, но няма да рискувам! Мое мнение още веднъж подчертавам Crazy

Всеки си прави преценка, аз за себе си, съм я направила   bouquet

# 689
Първия път родих нормално без избор на екип и бях предоволна от отношението на лекарите, за разлика от няколко приятелки, които през цялата бременност ходиха на чатно и накрая избраха да ги изроди въпросната лекарка, но не бяха доволни. Така че гаранция няма Simple Smile

Относно ЖК, направо се изумявам от цените в София. Тук по ЗК се полагат 3 прегледа, като след това за всеки допълнителен преглед( т.е. всеки следващ месец) се плаща по 10лв. за видеозон. Изследванията, които се полагат по ЗК не се заплащат, единственото допълнително, което трябва да се плати са ФМ и БХС, по около 40-50лв.

Общи условия

Активация на акаунт