Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 379
  • 781
  •   1
Отговори
# 135
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
момичета ,има ли някоя от вас повече информация относно детските надбавки какво става? приеха ли увеличението последно? или си останаха на 35 лв.търсих в интернет но не намерих нищо по въпроса Thinking

Като го публикуват в Държавен вестник, тогава ..Засега увеличение няма, само приказки.

# 136
Здравейте на всички. Искам да ви питам и аз нещо за детските надбавки. Значи в ноември месец ако си подадем документите за детски надбавки, а  през май очакваме второ бебче, за него детски надбавки в май ли трябва да подадем отново или трябва да чакаме пак ноември месец за да подадем документите за първо и второ дете. Дано съм обяснила както трябва  Blush

# 137
  • Пловдив
Здравейте на всички. Искам да ви питам и аз нещо за детските надбавки. Значи в ноември месец ако си подадем документите за детски надбавки, а  през май очакваме второ бебче, за него детски надбавки в май ли трябва да подадем отново или трябва да чакаме пак ноември месец за да подадем документите за първо и второ дете. Дано съм обяснила както трябва  Blush

За второто дете ще занесеш акта за раждане и бележка за ваксините през месеца следващ раждането.Така ще взимаш за двете деца докато изтече молбата за първото.после ще подаваш заедно и за двете

# 138
  • София (Възраждане)
Здравейте, става дума за дете /в момента на 2,6 г./ с решение от ТЕЛК за 67% инвалидност от момента на раждането. Решението е издадено преди около месец. Социалните са определили вече месечната сума за получаване, не са започнали все още да я изплащат, но никой не е говорил досега за плащане със задна дата. На множество места чета, че е редно помощта да се изплаща счетено от момента на инвалидизиране. Така ли е всъщност и ако да, то нужно ли е да се подадеде допълнителна молба за това? Благодаря!

# 139
Здравейте, става дума за дете /в момента на 2,6 г./ с решение от ТЕЛК за 67% инвалидност от момента на раждането. Решението е издадено преди около месец. Социалните са определили вече месечната сума за получаване, не са започнали все още да я изплащат, но никой не е говорил досега за плащане със задна дата. На множество места чета, че е редно помощта да се изплаща счетено от момента на инвалидизиране. Така ли е всъщност и ако да, то нужно ли е да се подадеде допълнителна молба за това? Благодаря!
Ако детето е освидетелствано за 1 път парите се изплащат със задна дата от датата на инвалидизиране но не повече от три години назад, не е необходимо да подавате допълнително нищо.

# 140
  • София (Възраждане)
Благодаря, ogan1. А би ли могла да ме насочиш към някаква нормативна уредба в тази връзка, за да знаем евентуално на какво да се позовем при нужда. Допускам, че семейството и доста ще почака за тази сума Confused   

# 141

Месечните помощи за деца по чл.7 от ЗСПД не се връщат назад.Дават се от месеца следващ издаването на ЕР на ТЕЛК.Помощите по чл.8 д от ЗСПД се връщат за не повече от три години като се следи датата на инвалидизиране.Дано съм ясна.

# 142
  • София (Възраждане)
Да, съвсем ясно е. Огромно благодаря!

# 143
  • София
Здравейте,тази бележка която се изисква от градината за предучилищните групи се поддава заедно с декларацията,когато му е времето нали?Тука ме обърква голям червен надпис за срок до края на месеца?? newsm78

# 144
  • Пловдив
Orchidee® ,ти в момента детски получаваш ли?

# 145
  • София
Да получавам.

# 146
Трябва да занесеш такава бележка, освен ако не си подала документи този месец.

# 147
  • София
Другият месец ще поддавам документите и мислех, че тогава трябва да я представя newsm78

# 148
Другият месец ще поддавам документите и мислех, че тогава трябва да я представя newsm78

Представяш я сега, за да получиш детските за м.10.При подаване на новата молба също трябва да носиш удостоверение от детската.

# 149
  • Пловдив

Ами,щом получаваш,трябва и да занесеш.Този объркващ,червен надпис напомня  Wink

Общи условия

Активация на акаунт