Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 337
  • 781
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мами  искам да попитам първа бременност с едно детенце , не работя термин 15/04/2014
знам , че ми се полагат 150 лева обещетение за бременност , в кой месец трябва да си пусна формуляра?
Другото което ме интересува е аз нямам брак , но живея с приятеля ми и неговите родители , когато попълвам формулярите в графа съпруг няма какво да напиша , а това , че живея с него и родителите му означава ли да описвам техните доходи ,,,
това е във връзка с паричките за отглеждане на дете до 1 година
Благодаря ви много

# 166
  • Пловдив
Здравейте мами  искам да попитам първа бременност с едно детенце , не работя термин 15/04/2014
знам , че ми се полагат 150 лева обещетение за бременност , в кой месец трябва да си пусна формуляра? док се подават 45 дни преди термин.преди това отиди да попиташ точно какви док ще ти искат  и си ги подготви
Другото което ме интересува е аз нямам брак , но живея с приятеля ми и неговите родители , когато попълвам формулярите в графа съпруг няма какво да напиша , а това , че живея с него и родителите му означава ли да описвам техните доходи ,,, не,техните доходи,не.
това е във връзка с паричките за отглеждане на дете до 1 година ще ти го искат и за 150 те лв и за детските също
Благодаря ви много

# 167
знам , че ми се полагат 150 лева обещетение за бременност , в кой месец трябва да си пусна формуляра? док се подават 45 дни преди термин.преди това отиди да попиташ точно какви док ще ти искат  и си ги подготви
Другото което ме интересува е аз нямам брак , но живея с приятеля ми и неговите родители , когато попълвам формулярите в графа съпруг няма какво да напиша , а това , че живея с него и родителите му означава ли да описвам техните доходи ,,, не,техните доходи,не.
това е във връзка с паричките за отглеждане на дете до 1 година ще ти го искат и за 150 те лв и за детските също
Благодаря ви много

Благодаря ти , ще отида за да съм подготвена както казваш , а недай си боже ако родя преди термин ще мога ли да си вземе 150 за бременност
отново благодаря:))

# 168
Здравейте, имам няколко въпросчета и се надявам вие да знаете отговорите Hug
 Спряха ми детските, в заповедта пише, че са прекратени, защото живея в Норвегия, аз никога не съм напускала страната.....Заповедта е подписана вместо мен и уж ми е връчена, аз я взех доста след това и предполагам сроковете за обжалване са минали. Идеи какво мога да направя Thinking

# 169
  • Пловдив
gudzy ,извади си удостоверение за това кога и дали си напускала страната за периода.Такова се вади при нас от МВР,службата за задгранични паспорти.Не знам дали става в районното.Опитай.С това удостоверение подаваш жалба в социалните и възразяваш срещу спирането на детските на това основание.Кой те е подписал на заповедта?Сроковете трябва да са упоменати на нея.Прочети я.След като се установи тази грешка,към какво те насочиха служителите в социалното?

# 170
  • Ланкър, планините Овнерог
Миналата година служителката от социалните твърдеше, че вече съм си взела заповедта, като отидох да я взема. Аз не, та, не. Накрая изнамери въпросната заповед и там се мъдреше чужд подпис. Грешката си била изцяло на служителите, а този, който е разписал, по-скоро не е обърнал внимание.

# 171
... а този, който е разписал, по-скоро не е обърнал внимание.
В нормалните страни такова едно "невнимателно" подписване се смята за федерално престъление и се наказва със затвор за осмелилия се да бъде удобно невнимателен! Уви, нашата правова държава си затваря очите - колко удобно, не мислите ли? За съжаление, ние също приемаме подобно посегателство безропотно и си мълчим като овце. Търсете си правата, вдигнете врява и глас и не позволявайте някой да си мисли, че ще му се размине такава злоупотреба! Ние сме тези, които трябва да "скочим" срещу тази порочна практика и след като паднат няколко "глави" /или трудови книжки, все е тая/ на такива "невнимателни" същества, другите силно ще се замислят преди да хванат химикала за подобно следващо "невнимание"!  Twisted Evil

# 172
  • гр. София
Здравейте, имам следното питане:

в момента съм в края на първата си година майчинство (пре декември изтича). Съпругът ми е безработен, като до края на август включително получаваше от Бюрото по труда обезщетение за безработица. Вече не получава. Интересува ме дали имам право на 35-те лева помощ за отглеждане на дете и какви документи са необходими, както и къде се подават.
Благодаря предварително за отговора.

# 173
  • Пловдив
Здравейте, имам следното питане:

в момента съм в края на първата си година майчинство (пре декември изтича). Съпругът ми е безработен, като до края на август включително получаваше от Бюрото по труда обезщетение за безработица. Вече не получава. Интересува ме дали имам право на 35-те лева помощ за отглеждане на дете и какви документи са необходими, както и къде се подават.
Благодаря предварително за отговора.

Ако доходът на човек бруто ви е под или равен на 350 лв на човек за 12 те месеца назад база,имаш право на детски.За 12 те месеца назад,ако мъжът ти е работил,ще му трябва бележка за доход от работата.За месеците на БТ не му трябва документ.На теб също бележка от фирмата.Бележки за ваксините на децата от ЛЛ.Актовете за раждане
На първа страница има подробни обяснения,хвърли им едно око

# 174
  • гр. София
Значи се взимат за база за изчисление последните 12 месеца? И тогава се определя имам ли право или не на помощта?
Ако е така, иглежда нямам  право, защото с майчинството ми и с обезщетението на съпруга ми надхвърляме тези 350лв. на човек (трима сме - аз, той и детето).
Обезщетението му от БТ приключи, в момена сме само с моето майчинство.
Значи нямам право на никаква финансова помощ, така ли?

# 175
  • Пловдив
Значи нямам право на никаква финансова помощ, така ли?

Не мога да кажа аз.Смяташ доходите ви и виждаш колко излиза.Събираш доходите бруто за последните 12 месеца,делиш на 12,полученото делиш на 3.Ако се получава под или 350 лв,имаш право на детски.Ако нямаш право сега,сметни кога ще имаш право и подай тогава документи

# 176
  • гр. София
Много благодаря за отговора!   bouquet

# 177
Здравейте! За втора година ще подавам молба за получаване на детски надбавки. Отново ли трябва да представя удостоверение за родени деца? Благодаря!

# 178
  • Пловдив
Здравейте! За втора година ще подавам молба за получаване на детски надбавки. Отново ли трябва да представя удостоверение за родени деца? Благодаря!

За детските не се представя удостоверение за родените от теб деца.Представила си го за еднократната.Явно си подавала заедно и сега се бъркаш

# 179
Да, така беше! Значи представям бележка за доходи, бележка от лекаря и лична карта, акт за раждане, банкова сметка, нали?

Общи условия

Активация на акаунт