Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 155
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря за отговора Simple Smile А знаете ли какъв е размера на тази помощ ?

# 196
Благодаря за отговора Simple Smile А знаете ли какъв е размера на тази помощ ?

102.15лв месечно и отделно 35 лв детски.За детски вижте кога трябва да подавате.

# 197
  • София
Здравейте! Имам следния казус, ще се радвам за насоки какво да предприема. Получих писмо, че прекратяват изплащането на детските надбавки, поради непредставяне на документ, че детето е записано в предучилищна група. Такъв документ обаче извадих и занесох още в началото на месец октомври. От СП ми отговарят, че няма такова нещо и сега, ако искам да продължа да вземам детските надбавки, трябва наново да подам всичко- доходи, бележка от личния лекар и т.н. и отново тази бележка от училището. Бях оставила в Социалното и телефон за връзка, ако има някакъв проблем, но не са се обаждали. Ясно е, че някой не си е свършил работата и е изгубил документа, но няма да оставя нещата така. Въпросът ми е къде мога да се обадя или да подам оплакване (жалба), изобщо как се процедира в такива случаи. 

# 198
Здравейте! Имам следния казус, ще се радвам за насоки какво да предприема. Получих писмо, че прекратяват изплащането на детските надбавки, поради непредставяне на документ, че детето е записано в предучилищна група. Такъв документ обаче извадих и занесох още в началото на месец октомври. От СП ми отговарят, че няма такова нещо и сега, ако искам да продължа да вземам детските надбавки, трябва наново да подам всичко- доходи, бележка от личния лекар и т.н. и отново тази бележка от училището. Бях оставила в Социалното и телефон за връзка, ако има някакъв проблем, но не са се обаждали. Ясно е, че някой не си е свършил работата и е изгубил документа, но няма да оставя нещата така. Въпросът ми е къде мога да се обадя или да подам оплакване (жалба), изобщо как се процедира в такива случаи. 

Можеш да обжалваш заповедта пред Регионалната Дирекция за Социално подпомагане по постоянен адрес.А можеш да я подадеш и в дирекцията за Социално подпомагане, която ти е отказала, като в жалбата пишеш "До РДСП чрез ДСП.

# 199
  • София
Благодаря  Hug! Още утре се заемам  Peace

# 200
Към жалбата можеш да представиш уверение от секретарят, който е издал бележката. При издаването на такива в училище в една тетрадка записват името и ЕГН на детето и датата на която са ти я дали. Ако обясниш случая може да ти съдействат. Права си и не оставяй нещата така.

# 201
  • София
Благодаря ти и на теб, polia72!
Обадих се в РДСП и казаха освен заповедта, да нося и бележка с входящия номер и датата на издаване на Уверението от детското заведение.

# 202
Благодаря ти и на теб, polia72!
Обадих се в РДСП и казаха освен заповедта, да нося и бележка с входящия номер и датата на издаване на Уверението от детското заведение.
[/quote

Информирайте за резултата.

# 203
Здравейте Simple Smile  Имам следния въпрос:
подавам документи за детски надбавки месец януари,но сега разбрах че трябва да подам удостоверение до 31.10 че дъщеря ми ходи на предучилищна.Какво следва като съм изпуснала срока или трябва да го подам януари?

# 204
  • Пловдив
Какво следва като съм изпуснала срока или трябва да го подам януари?

Губиш детските за октомври.Занеси бележката сега

# 205
Здравейте Simple Smile  Имам следния въпрос:
подавам документи за детски надбавки месец януари,но сега разбрах че трябва да подам удостоверение до 31.10 че дъщеря ми ходи на предучилищна.Какво следва като съм изпуснала срока или трябва да го подам януари?
 Отивайте веднага в Дирекцията за социално подпомагане.Ако имате само едно дете би  трябвало да са ви прекратили помощта и да подадете нова молба-декларация с всички документи.Там ще получите най-точна информация.

# 206
Имам две деца.Много благодаря за бързите отговори ще отида.

# 207
Мамчета, имате ли вече превод на детски? Обикновено м/у 14-то и 17-то число ги получавам, а сега нищо. Аз се притеснявам, защото малката тръгна този месец на ясла, но доколкото знам това Социалните не ги касае, нали? Не съм длъжна да ги уведомявам( Rolling Eyes) ...дано това да не е проблем!

# 208
  • Пловдив
но доколкото знам това Социалните не ги касае, нали?

Да,това не касае детските
Все още няма преведени детски в никоя община

# 209
Разбрах, че съм пропуснала нов член и е трябвало да подам удостоверение и нямам детски от 01,10. Утре ще поискам това от детската градина и ще го нося в СП и се надявам това да е достатъчно, за да има заповед за възобновяването им. Но трябва ли да занимават работещи родители с тази информация, след като могат да я получат по служебен път??!?!? Защо постоянно измислят някакви нови документи, за да отказват принудително родителите!?!

Общи условия

Активация на акаунт