Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 098
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте.
Искам да ви попитам необходимо ли е всеки път при подаване на документи за детски да се носи бележка за ваксини (всички са поставени и миналата година има занесена бележка,а до 6г. няма да се слагат други)
И също бележка за IBAN който не е променен?
Необходимо ли е бележка от работодател,след като това ми е била 2-та година от майчинството и от там пари не съм получавала?
Детето ми посещава ясла от 10 дни,трябва ли и от там да се взима някаква бележка?

Благодаря предварително и се извинявам ако ги има задавани въпросите,но са много страници и нямам възможност да прегледам всичко!
newsm51

# 241
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте.
Искам да ви попитам необходимо ли е всеки път при подаване на документи за детски да се носи бележка за ваксини (всички са поставени и миналата година има занесена бележка,а до 6г. няма да се слагат други) - трябва, защото освен ваксините, също и профилактичните прегледи са задължителни
И също бележка за IBAN който не е променен? - не, просто пишеш IBAN-а си в декларацията
Необходимо ли е бележка от работодател,след като това ми е била 2-та година от майчинството и от там пари не съм получавала? - трябва, просто работодателя вписва суми от 0,00лв
Детето ми посещава ясла от 10 дни,трябва ли и от там да се взима някаква бележка? - не е нужна бележка от яслата

Благодаря предварително и се извинявам ако ги има задавани въпросите,но са много страници и нямам възможност да прегледам всичко!
newsm51

# 242
Сега последно детските ще стават ли 50 лв, някой знае ли?

# 243
  • София
Сега последно детските ще стават ли 50 лв, някой знае ли?
Последното, което чух от януари за 2рото дете ще станат 50  newsm78

# 244
Благодаря за инфото,днес подадох документите и този път стана изключително бързо.

Необходимо ли е бележка от работодател,след като това ми е била 2-та година от майчинството и от там пари не съм получавала? - трябва, просто работодателя вписва суми от 0,00лв

Само да кажа,че не съм носила такава бележка и не са ми искали.

Благодаря още веднъж и весело прекарване на предстоящите празници!  Hug

# 245
  • Пловдив

Без служебна бележка от работодател за доходите няма дори да ти приемат документите за разглеждане.А дали ще е с 0.00 лв или други суми зависи от това какво си правила изминалите 12 м

# 246
Здравейте майчета ,признавам си нямам време да чета цялата тема и имам само един бърз въпрос.
Трябва да подам документи за детски надбавки/освен бележка за поставени ваксини,бележка за доходите на бащата/аз съм безработна/и бележка от детската градина ли трябва?
Има ли срокове ,в които се подават тези декларации?И ако съм закъсняла какъв е варианта да получавам детските ?
Благодаря ви  Hug

# 247

Без служебна бележка от работодател за доходите няма дори да ти приемат документите за разглеждане.А дали ще е с 0.00 лв или други суми зависи от това какво си правила изминалите 12 м

Служителката беше категорична,че не ми трябва такава...Документите ми ги прие и каза да си чакам парите на края на месеца по картата.Но предполагам в такъв случай ще се обадят по тел или ще пратят писмо за да ми потърсят бележката или просто ще ми откажат детските без обяснения?

# 248
  • Пловдив
Служителката беше категорична,че не ми трябва такава...Документите ми ги прие и каза да си чакам парите на края на месеца по картата.Но предполагам в такъв случай ще се обадят по тел или ще пратят писмо за да ми потърсят бележката или просто ще ми откажат детските без обяснения?

Знаеш,че детските се отпускат на хората с определен доход.Как доказахте дохода си,ако не си представила служебна бележка за доход?
Какви документи представи?

# 249
Какви документи представи?

Казах,че дохода ми е бил само от втората година от майчинството и попитах дали ми е нужна бележка от работодател с 0лв. доход?Отговора беше "Не,пишеш до юли 240лв,после 310"

# 250
  • Пловдив
Странно.
Искат служ бележка,независимо,че майката е било в майчинство

# 251
# 252
Здравейте,искам да ви попитам след като имаш две деца и трябва да подаваш документи за детски през май 2014г. сега за това увеличение което е само за второ дете трябвали да се подават някакви допалнителни документи.

# 253
Здравейте,искам да ви попитам след като имаш две деца и трябва да подаваш документи за детски през май 2014г. сега за това увеличение което е само за второ дете трябвали да се подават някакви допалнителни документи.

Ще има указания в Дирекциите за социално подпомагане, поне така мисля.Преди години, когато също бяха различни детските за първо и второ дете се гледаше поредността им и всяка майка носеше удостоверение от общината за родените деца.Сега ще чакаме.

# 254
  • София
Здравейте. И аз да попитам. Този месец трябва да подам документи за детски. Проблемът ми е свързан с бележката за доходите. Предварително се извинявам, ако е объркано и неясно...  
Водех се на работа във фирмата на приятел (със седалище в София). Той обаче реши да я продаде по системата "изкупувам фирми с дългове", та сега я притежава някой от братята, който даже и не знае (вече във В.Търново)...По обясними причини не мога да намеря новия собственик на фирмата, за да ми издаде бележка с подпис и печат. Въпросът ми е дали ще мога да мина с бележка, издадена от стария собственик? Ако не беше сменено седалището на фирмата въобще нямаше да се притеснявам, но сега не знам дали няма да се заядат...

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 14:23 от kitty_ls

Общи условия

Активация на акаунт