Счетоводител в нужда се познава 5

• 42 106
  • 712
  •   1
Отговори
# 585
  • тук-там
За декември декларация образец 6 с дата на изплащане на заплатите 12  Декември съм я подала на 8 януари по стария начин и имам протокол че е приета. С код 5 и попълнен данък в т. 16

E, как успяхте на 12 декември да платите за декември....
Иначе, да щом е платено през декември - стария вариант, но най-вероятно декларацията ти е била с данни за ноември.

# 586
  • София

Не питай.....    Mr. Green

# 587
А аз имам питане относно Интрастата - пристиганията....кога трябва да започнеш да декларираш пристиганията, когато в последните 12 м/както е при ДДС-то/ направиш оборот 270 хил лв или този праг е за календарната година, респективно за 2014 г от януари до месеца в който се надвиши този праг???

# 588

Не питай.....    Mr. Green

През ум не ми минава  Wink
Ами ако някой излезе болничен от 20 декември  newsm78 Кво се прави тогава  Rolling Eyes

# 589
Е как кво, корекции...и става манджа с грозде

# 590
А аз имам питане относно Интрастата - пристиганията....кога трябва да започнеш да декларираш пристиганията, когато в последните 12 м/както е при ДДС-то/ направиш оборот 270 хил лв или този праг е за календарната година, респективно за 2014 г от януари до месеца в който се надвиши този праг???

Нали се подава справка 12 месеца назад....

# 591
  • Пловдив
Здравейте, в този случай след като е отменена тази част от Наредбата като нищожна, дали все пак няма вариант при доплащане да ми изчислят обезщетение на по - високия доход?
vall_t, Моля ако постигнеш някакъв резултата с тази майка, за която казваш да споделиш, както и всеки друг, който има някакви идеи по въпроса.
И благодаря много на всички включили се Simple Smile
Спорна седмица Ви желая.
Вчера пуснах искане за преизчисление през сайта на НОИ. Ще пиша като имам отговор.

# 592
  • 1st floor
Здравейте! Може ли да ви попитам нещо? Останаха ми 8 дена платен годишен отпуск от миналата година, но тогава бях на друга длъжност с по-ниска заплата. Сега, ако ползвам тези дни, как ще ми се платят - въз основа на старата или на новата заплата? newsm78 И какво последно приеха, че ми се разминават информациите - колко дни отпуск имаш право да прехвърляш от старата в новата година?
Благодаря предварително!  Simple Smile

# 593
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Може ли да ви попитам нещо? Останаха ми 8 дена платен годишен отпуск от миналата година, но тогава бях на друга длъжност с по-ниска заплата. Сега, ако ползвам тези дни, как ще ми се платят - въз основа на старата или на новата заплата? newsm78 И какво последно приеха, че ми се разминават информациите - колко дни отпуск имаш право да прехвърляш от старата в новата година?
Благодаря предварително!  Simple Smile

Имаш право да прехвърлиш 10 дни. Ще се плати отпускът според възнаграждението ти от предходен месе, в който имаш отработени поне 10 дни, т.е. на новата ти заплата.

# 594
  • 1st floor
Благодаря!   bouquet

# 595
На кой ред в декл. по чл.55 се декларира окончателния данък върху дивидентите? Нещо втори и трети ред ми звучат почти еднакво, та се чудя къде.

# 596
На кой ред в декл. по чл.55 се декларира окончателния данък върху дивидентите? Нещо втори и трети ред ми звучат почти еднакво, та се чудя къде.

трети ред

# 597
jof, благодаря.

# 598
Здравейте!

Начислени заплати за декември с дата 31.12 и изплатени на същата дата 31.12 - осигуровките и данъка ще се превеждат днес или утре, заедно с двете декларации 1 и 6.

1. Има ли някакви проблеми да е така?
2. Когато 25 число е неработен ден /събота в случая/ срокът за подаване първият работен ден ли е / в понеделник конкретно/?

Благодаря!

# 599
  • София-Младост
Здравейте!

Начислени заплати за декември с дата 31.12 и изплатени на същата дата 31.12 - осигуровките и данъка ще се превеждат днес или утре, заедно с двете декларации 1 и 6.

1. Има ли някакви проблеми да е така?
2. Когато 25 число е неработен ден /събота в случая/ срокът за подаване първият работен ден ли е / в понеделник конкретно/?

Благодаря!
1.Няма проблем, при мен даже са изплатени на 27.12
2. Да

Общи условия

Активация на акаунт