За правата на децата ни! седма тема!

• 110 402
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Социалната оценка не трябва ли после за интеграцията? Въз основа на нея отпускат и съответната сума за транспорт, храна, лекарства, логопед ...  newsm78
да, то голямата сума, ама хайде

# 211
  • Sofia
Социалната оценка не трябва ли после за интеграцията? Въз основа на нея отпускат и съответната сума за транспорт, храна, лекарства, логопед ...  newsm78
Може да имам бяло петно от миналата година, знам ли, изобщо не помня, а и едва ли съм знаела точно какво попълвам  Laughing Сега се чудя имам ли изобщо някакви права?

# 212
Ами то тия интеграционни добавки ни бяха около 19 лв... То смешна работа.. След 1 седмица ще кажа със сигурност кое за какво е

# 213
Да питам и аз: минахме телк на 28 януари-подадох за винетка и интеграционни, още на следващия ден, днес трябва да е готово решението за интеграционните, винетката още я няма...След 14 дена-т.е вече във февруари подадох за двойните детски и за месечната добавка, която е към 200 лв. месечно.Решението за тях-след 5-ти март, та въпроса ми е:-сега,т.е през м. март-колко пари ще ми бъдат изплатени-по-конкретно питам за месечната добавка от 200 лв.-само за февруари или за януари-от когато е телка и февруари? newsm78

# 214
  • София
На заповедта пише считано от коя дата ще започне изплащането. Да не те подвеждам, но си мисля, че от януари трябва да е. Кога ви е дата на инвалидизация?

# 215

Заповедта още не е готова-става въпрос за преосвидетелстване и в него пише: Срок на определения % вид и степен на увреждане: 01.01.16-защото е за 2 г. и Дата на определения%вид и степен на увреждане-101208-това е рождената дата на детето ми-10.12.2008., никъде не пише Д.И.

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 13:40 от maca-niki2008

# 216
  • София
Тъй като забавянето е по вина на ТЕЛК не би трябвало да имаш пропуск в месеците и да изплатят и за януари.
Кога подаде документи? Информативно питам, че да знам кога да чакам дата.

# 217
Тъй като забавянето е по вина на ТЕЛК не би трябвало да имаш пропуск в месеците и да изплатят и за януари.
Кога подаде документи? Информативно питам, че да знам кога да чакам дата.
В ноември подадох документите и в декември получих писмо-да се явим на 28 януари. Simple Smile

# 218
Моля Ви помагайте!!!!! Дъщеря ми е с 96% ТЕЛК  с чужда помощ.От известно време съм подала молба и държавата ми изплаща здравните осигуровки.Личен асистент не мога да стана тъй като според соц.служби съпругът ми има "висок доход". И сега на въпроса - има възможност да ме назначат на граждански договор,на непълно работно време и не всеки месец.Та се чудя какво става със здравните ми осигуровки в този случай - ако информирам соц.служби за тази възможност те ще спрат изплащането им най вероятно.В същото време парите по евентуалният граждански договор са много малко( ама наистина много малко - под 50лв.месечно ), и не са постоянни. Май да не се захващам с това а ? Моля дайте ми съвет как да постъпя!

# 219
До Общината ходихте ли? Те също предлагат програми.

# 220
Ходих, и до там ходих.В нашият град има само една програма към общината по която за съжаление вече четвърта година не назначават нови хора. Затова се чудя сега кой път да хвана.Ама ме е страх да не спрат изплащането на здравните ми осигуровки и май няма да се захващам с този граждански договор! За толкова малко пари да рискувам осигуровките си - не си струва!

# 221
  • Sofia
по-добре проучи точно нещата, защото може да се окаже, че няма да ти ги спрат и малко пари, но са си отгоре-все за нещо ще свършат работа! проучи внимателно нещата, ако трябва се консултирай с адвокат или потърси познати в тази сфера, които могат да ти помогнат по въпроса, разрови се в наредбите и така...Успех!  bouquet

# 222
Здравейте!
Ние също като бяхме на комисия на 28.01.2013г.
Дадоха ни 80%,подала съм всички молби,представих и соц.оценка,взех си год.винетка и сега чакаме да видим какво ще получим.Очаквам помощите след средата на месец март.Когато получа суме ,ще пиша колко са ни отредили.

Имам една молба към майките на деца с хидроцефалия,каквато съм и аз.Малкият е на една година и съм решила да го записвам на ясла ,защото трябва да се връщам на работа.Искам да знам дали заболяването му ще му даде предимство при записването и класирането?????
Какво трябва да направя ,когато го записвам?

Благодаря.

# 223
Dzhigova, мисля, че всяка община решава отделно дали и с какво точно предимство да се ползват децата с ТЕЛК. В някои общини имат предимство, да. Както и освобождаване от такса. Но в други не. Защо не попиташ в пловдивската тема, там предполагам пишат доста майки и все някоя ще има детенце с ТЕЛК на ясла или градина.

Яслите не са ли към общината, (детските градини са към Просвета)  може и там да попиташ или по телефона?

Обезателно трябва да питаш в твоят град как е.

# 224
Да,задължително ще попитам.
Благодаря ти Hug

Общи условия

Активация на акаунт