За правата на децата ни! седма тема!

• 111 395
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Доника, Пумпелина е добро решение. Благодаря   bouquet Но са много далече от нас и също така финансово са ми недостижими. Знае ли някой нещо за център Тацитус? Мисля, че така се пише. Цените ми изглеждат малко по-поносими за моя джоб.

хаха, Тацитус не искам да коментирам. Но, аз за големи деца там не съм чувала и не мисля в никакъв случай, че те са по джоба на хората - говоря от терапевтична гледна точка. В центъра виж Слънчогледи, но дали има ресурсно за големи деца, не знам. Моят съвет е, ако си решила да плащаш , да си наемеш за във вас Wink Мен лично така ме посъветвахваха и то хора, които са много навътре в образованието Wink

# 196
 Доника, безценно - благодаря   bouquet Ще видя за домашни посещения какви ще са цените.

# 197
Сега ми се обадха от социалната служба. Имаме отказ за изплащане на Здравни осигуровки, защото ТЕЛК-а ни е 90% с чп , трябвало да е над 90%.

Има ли някой с 90% , който има одобрение?

# 198
Оф, аман от тоя 1% - ще кажеш, че с 91% детето е по-зле от 90% !!!  ooooh! Защо просто не ги пишат от 50% 70% 90% , а направо се дразнят с тоя 1%  ?????

# 199
Аман ,не а аман.
На нас от социалната служба непракъснато ни дават откази  Rolling Eyes
Сега остава да се моля на следващият ТЕЛК да ни отпуснат по чудо още 1% и да станем с 91.

# 200
Рави, дано  Praynig Hug

# 201
  • Добрич
Рави, моето дете е с 90 % и не ми отказаха плащането на здравните осигуровки? Защо навсякъде е различно не мога да разбера  #2gunfire Не може ли да се жалваш някъде  Thinking

# 202
Ако знаех къде да се жалвам , пък и да ме чуят.....
Аз подавам София Младост.

# 203
ЗАКОН ЗА ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ
Цитат
Чл. 40.(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 95 от 2006 г., в сила от 24.11.2006 г., изм. - ДВ, бр. 15 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) Осигуряват се за сметка на държавния бюджет, освен ако не са осигурени по реда на ал. 1:
9. (предишна т. 8 - ДВ, бр. 18 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) родителите, осиновителите или съпрузите, които полагат грижи за инвалиди със загубена работоспособност над 90 на сто, които постоянно се нуждаят от чужда помощ;

И да се жалвате в закона е упоменато над 90%.   33uu

# 204
Хубаво пише, но явно се тълкува различно в различните соц.служби.

# 205
Здравейте, да кажа за Пловдив- решението на ТЕЛК изтичаше на 01.02.2014 и аз подадох молба на 4.12.2013, а писмо получихме на 8.02.2014 да се явим на 20.02. Така че явно трябва 2-3 месеца по- рано да се подават.
И един въпрос: все още изчаквам да мине 14-дневния срок. След това може ли да подам молба за детски, месечни помощи и винетка без социална оценка? Или трява първо нея да изчакам и тогава всичко заедно да подавам?

# 206
  • Бургас
Да, подаваш си за тях, а отделно за соц. оценка, където се подава при вас можеш да си подадеш и по-късно, но не е желателно, понеже заседанията им май са два пъти в месеца и можеш да загубиш интеграционните, които ти отпуснат за месеца, ако се забавиш много.

# 207
Благодаря! Помня, че предният път около месец чаках за изготвянето на социалната оценка. Ако трябва да я изчакам и нея много ще се проточим във времето.

# 208
  • Sofia
Здравейте,
Четох за тази социална оценка, но не ми стана ясно - за какво всъщост се иска такова нещо? Миналата година като подавах за интеграционните, не помня да съм попълвала молба за такова нещо...тази година отрязаха сина ми и има под 50%, но сме С чужда помощ....освен за личен асистент не знам има ли изобщо за нещо да подавам и съответно такава молба за социална оценка?
Благодаря ви предварително!

# 209
Социалната оценка не трябва ли после за интеграцията? Въз основа на нея отпускат и съответната сума за транспорт, храна, лекарства, логопед ...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт