За правата на децата ни! седма тема!

• 110 200
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
Горе в дясно има КЪМ старата версия - натисни там.

# 286
Здравейте,
искам да попитам с колко назад се изплаща чл.8д В ТЕЛК а ни пише дата на инвалидност 11.11.13г.Решението ни е от март месец но подадохме документи април в соц.грижи но и този месец няма превод ,защото оригинала не бил дошъл.А детските от кога също ще бъдат изплатени  bouquet

# 287
  • София
изплащат се от дата на инвалидност Wink Детските от датата, на коят си подадете документито в СП

# 288
Мами, да ви попитам тук. Имате ли превод на детските и чл.8? Аз все още нямам - става въпрос за София - Красно село. Благодаря Ви предварително.   bouquet

# 289
Според мен е по-важно от коя банка ги превеждат.Аз на 19 май ги получих от Булбанк в ПроКредитбанк.А вчера са ми превели и интеграционните.

# 290
n_alex76, моя грешка - става въпрос за ЦКБ.

# 291
19-ти теглих пари и имах преведени. Моите са в ЦКБ, но съм в провинцията ....., така че може и да има значение и града, знам ли  newsm78

# 292
pepi_r, благодаря. Просто се надявах тайно да има превод този месец вече, ама май ще си остана пак с чакането.

# 293
Здравейте, никъде не можах да намеря информация за рехабилитацията при деца, за възрастни знам, че НОИ им плаща някаква сума на ден, но за деца нищо не пишеше. Коя служба се занимава с тях- Социално подпомагане ли? Дайте някакъв линк с информация ако имате. Благодаря ви предварително   bouquet
Щом детето има ТЕЛК гледаш сайта на НОИ за санаториумите по тяхната програма, избираш този, който е подходящ за детето , взимаш зелено направление от личния лекар, отиваш в санаториума плащаш цената, която е за дете,взимаш фактура и след завръщането ти я подаваш,заедно със зеленото направление,копие от ТЕЛК в соц. подпомагане и след одобрение от тяхна страна ще ти бъдат преведени 195 лв.,това е помощта за децата с ТЕЛК за балнеолечение и процедури , веднъж годишно.
Ох, и ние тази година се надяваме да може да ползваме тази добавка, за да вдигнем защитните сили на детето за зимата. Но, направо не знам къде да отидем - много е важна чистота за нас - кой от санаториумите препоръчвате, който да е максимално чист и с водни процедури - примерно басейн с естесвена топла вода, но да е закрит, че в морето (защото е мръсно) и на слънце (заради белезите от изгаряне) не ни разрешават?
И тези документи, цитирани по-горе, не се ли подават в Общината, а не в Социални грижи или бъркам?

# 294
  • София
Понеже ме мързи да обяснявам отново за рехабилитационните - линк от писанията ми миналата година. Погледнете и страница, две по-напред, където съм сложила линкове с указания на МТСП Wink http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=664371.720

# 295
Доника, аз прочетох постовете ти от предишната тема, адмирации за това, че си успяла да си защитиш правата   bouquet Само така  Peace, трябва да има от кой останалите да вземат пример   bouquet
Аз обаче имам следният казус - детето ми е с астма и ходим на прцедури (магнити и лампа), които, до колкото зная, се извършват само от санаториумите и болниците -отделенията по Физиотерапия. Т.е. в хотелите не се правят. Идеята ми е да отидем в Сандански и да правим процедурите всанаториума, а да отседнем в хотел, както досега. Т.е. ще имам направление за балнеолечение, но тези процедури ги поема ЗК и ние не заплащаме нищо (освен ако не държим да са повече като брой от тези, които се полагат). Т.е. ще имам само фактура за престой и храна, но не и за процедури  newsm78 Как да направя така, че все пак да си взема това, което ни се полага. То и с него, и без него, пак ще отидем, но  защо пък да не се възползваме от паричките...
Благодаря на всеки, който може да ми помогне в чуденката   bouquet

# 296
  • София
За съжаление тези от ЗК и тези от СП са различни направления. Може да спиш на едно място, да правиш процедури на друго, но трябват фактури и за двете и сумата,която се изплаща е до 195 лв на човек. В смисъл няма как да се възползвате от двете услуги едновременно. Пък ако случиш на читава служителка, разходи се до социалните и попитай.
При мен възникна следния казус, от който мисля да се възползвам догодина, но ще питам първо социалните де. Става въпрос за следното - от градината организират зелено училище в хотел във велинград, в който има балнеолечение. Ще ми се да запиша детето, аз да ида като придружител. То най-голямата терапия за него ще е това, че ще е сред деца. Другите по между другото, ама знам ли...

# 297
Благодаря  Hug
Ще го мисля някак. А за твоят въпрос - хич и не го мисли, ами отивайте. Или се притесняваш да не ви откажат,заради това, че е групово организирана екскурзия ли  newsm78

# 298
  • София
Да, както ми каза една случжителка миналата година - не сме длъжни да ви плащаме почивката...а детето е аутист - за него това е най-ценната терапия - да е сред деца Wink

# 299
Доника, благодаря. А, има ли лимит на минимални процедури и престой?
А, иначе, защо трябва да казваш, че е на зелено училище? Ако, примерно, децата отиват на зеленото училище, а ти с автобуса, взимаш една стая за теб и може дори да извикаш детето да спи при теб, ако му е по-спокойно така. Взимаш разписка за стаята и процедурите, и ги даваш на социалните - така излиза, че вие сте на балнеолечение, а децата от зеленото училище са отделно там - как мислиш- дали ще стане?
Мими-джобното, вие ходихте ли някъде вече?

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 16:07 от LifeIsBeautiful

Общи условия

Активация на акаунт