За правата на децата ни! седма тема!

• 110 061
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
По програмата ще е безплатен асистентът. Добре ще е, ако имаш някого предвид , да посочиш, че искаш него. Случаен човек е неразумно според мен

# 451
Добре де, нали има изисквания личния асистент трябва да бъде роднина по първа линия, как така случаен или непознат човек?

# 452
Имам въпрос може ли да кандидитства човек, който работи на Граждански договор?

# 453
Дадоха ни дата ца обжалване пред НЕЛК София за декември.мога ли да на направя нещо з да се премести по рано ? Жалба някъде? Има ли някой запознат? Това е почти година

# 454
Добре де, нали има изисквания личния асистент трябва да бъде роднина по първа линия, как така случаен или непознат човек?
Само за държавната програма има такива изискване. За други - не.

# 455
А какви документи се подават и с кандидата за личен асистент ли трябва да отидеш при подаването на документите или само да го посочиш в заявлението?

# 456
При нас срокът беше до днес, както съм писала по-горе.
Само го посочваш, а той от своя страна кандидатства също и посочва на кого иска да е асистент, т.е. и двете страни подават документи.

# 457
Дадоха ни дата ца обжалване пред НЕЛК София за декември.мога ли да на направя нещо з да се премести по рано ? Жалба някъде? Има ли някой запознат? Това е почти година
Присъединявам се към въпроса.Нашата дата е през януари.

# 458
Присъединявам се към въпроса.Нашата дата е за януари.

# 459
Присъединявам се към въпроса.Нашата дата е за януари.
Мисля, че не.Толкова е трудно с това явяване пред НЕЛК, даже трябва да се радвате, че е сравнително бързо явяването. За възрастни се чака с години да се явиш пред НЕЛК. Аз лично за себе си чаках 2 год. и 8 месеца.

# 460
Мисля, че не.Толкова е трудно с това явяване пред НЕЛК, даже трябва да се радвате, че е сравнително бързо явяването. За възрастни се чака с години да се явиш пред НЕЛК. Аз лично за себе си чаках 2 год. и 8 месеца.
Не е истина направо.
А резултата положителен ли беше поне след толкова чакане?

# 461
Не е истина направо.
А резултата положителен ли беше поне след толкова чакане?
По рождение съм с липса на два пръста на дясната ръка и с операции на други два пръста на лявата ръка.Никога майка ми не е знаела, че имам право на ТЕЛК още като дете. А и аз самата след като пораснах не съм знаела за това си право. Научих едва , когато започна моята одисея по ходенето на тези комисии заради децата. Реших най-накрая и аз да се явя, тъй като се нагледах на здрави хора даващи пари и чанти, а в замяна получаващи ТЕЛК, а аз с правото си и не го търся. В крайна сметка ортопеда от комисията в нашия град не се интересуваше от състоянието ми , а с интерес разлистваше синята здравноосигурителна книжка дали има нещо сложено вътре, а такова липсваше и заключението беше 20 %.Обжалвах , но след дългото чакане за явяване пред НЕЛК  те увеличиха само с 10 % и го направиха пожизнен, но от 30 % никой не печели. Исках само държавата да помисли колко "мними болни" имат ТЕЛК, като в моя край има цели села на които населението им е "болно",а хората с истински диагнози страдат. А те се подиграха с мен. Нима ще ми поникнат пръсти или ще спрат болките в ръцете ми, а друг е въпроса, че не мога да хващам здраво с дясната ръка, нямам стабилен захват, но това в милата ни родина е без значение.

# 462
  • София
Ей идиоти. Да хванеш и да ги разстреляш...Знам я комисията. И от леля ми "чакаха". тя едва ходи, единия крак по-къс от другия....Е, накрая и дадоха 100%

# 463
Моля, ако някой има информация по следния казус да ми помогне! Имаме ли право да ползваме(аз или съпруга ми), намаляване на данъка за основното ни жилище,въз основа на телка на детето,който е 70%? Ще съм много благодарна ако някой има яснота по въпроса! Благодаря!:)

# 464
ЗАКОН ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ
Цитат
Чл. 25. (1) За имот, който е основно жилище, данъкът се дължи с 50 на сто намаление.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) За имот, който е основно жилище на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, данъкът се дължи със 75 на сто намаление.
Чл. 67. (1) (Предишен текст на чл. 67 - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2004 г.) Размерът на таксата се определя в левове според количеството на битовите отпадъци.
(2) (Предишно изр. 2 на ал. 1, т. 2 - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2004 г., доп. - ДВ, бр. 101 от 2013 г., в сила от 01.01.2016 г., изм. относно влизането в сила - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Когато не може да се установи количеството на битовите отпадъци по ал. 1, размерът на таксата се определя в левове на ползвател или пропорционално върху основа, определена от общинския съвет, която не може да бъде данъчната оценка на недвижимите имоти, тяхната балансова стойност или пазарната им цена.
(3) (Нова - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2004 г.) При определяне размера на таксата в зависимост количеството на битовите отпадъци се включват разходите по чл. 66, ал. 1, т. 1, 2 и 3.
(4) (Нова - ДВ, бр. 109 от 2001 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2004 г.) Таксата за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в населените места се определя в левове на ползвател или пропорционално върху основа, определена от общинския съвет.

Общи условия

Активация на акаунт