За правата на децата ни! седма тема!

• 111 042
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Здравейте, момичета! Мога ли да ви попитам две неща: 1/ Когато ЕР на ТЕЛК е до 01.12. - за декември вземат ли се добавките и детските и т.н.? Като, че ли бях чула нещо от рода, че щом има вкл. и 1 ден от месеца - се получават? Дали е вярно? Имаме насрочена дата за нов ТЕЛК на 05.12, което значи, че ако ни дадат %, ще трябва да подам молба с новия ТЕЛК о/о 19-20.12, но ако не ни дадат или е под 50%, трябва да си кандидатствам за детски на общо основание и  съответно, януари или февруари трябва да подам отново документите?     и 2/ Знам, че има отделна тема за винетките, но по нея няма активност от март месец, така че бих искала тук ако може да попитам - при посочените по-горе условия - имаме ли право на винетка /ТЕЛК-а е до 01.12.2013 г./ и вече подават ли се такива молби или са от януари? Благодаря на всеки отзовал се с отговор!  bouquet

# 106
  • Sofia
Здравейте, момичета! Мога ли да ви попитам две неща: 1/ Когато ЕР на ТЕЛК е до 01.12. - за декември вземат ли се добавките и детските и т.н.? Като, че ли бях чула нещо от рода, че щом има вкл. и 1 ден от месеца - се получават? Дали е вярно? Имаме насрочена дата за нов ТЕЛК на 05.12, което значи, че ако ни дадат %, ще трябва да подам молба с новия ТЕЛК о/о 19-20.12, но ако не ни дадат или е под 50%, трябва да си кандидатствам за детски на общо основание и  съответно, януари или февруари трябва да подам отново документите?     и 2/ Знам, че има отделна тема за винетките, но по нея няма активност от март месец, така че бих искала тук ако може да попитам - при посочените по-горе условия - имаме ли право на винетка /ТЕЛК-а е до 01.12.2013 г./ и вече подават ли се такива молби или са от януари? Благодаря на всеки отзовал се с отговор!  bouquet

Здравейте,
на нас ни се обадиха от социално подпомагане като мина 1година да си подам документи наново за детските, още не ми беше насрочена комисия и казаха, че мога да подам решението на ТЕЛК допълнително и ще преведат забавените пари, но на нс така или иначе не ни дадоха над 50%, така че не съм и подавала
ето за винетката
http://pomosti.oneinform.com/pomosti-za-invalidi/50-70/

само над 50% се получават помощи, съответно и винетка
успех!

# 107
Аз само за винетката мога да кажа със сигурност - за другата година не можеш да вземеш отсега. Дори и да подадеш - нали ти виждат до кога е ТЕЛК-а.

# 108
Да ще вземеш добавките и детските за декември месец. За винетка са ти отговорили-не.

# 109
мами, чух че от днес почва 2ри транш за помощите на БЧК....
та се питам , той само за тези които не са взели на първия ли е, или не?
от първия транш си взехме продуктите, сега да ходим ли пак, или нямаме право?

# 110
  • Бургас
мами, чух че от днес почва 2ри транш за помощите на БЧК....
та се питам , той само за тези които не са взели на първия ли е, или не?
от първия транш си взехме продуктите, сега да ходим ли пак, или нямаме право?
Имаш право и на втория транш, а който не си е взел от първия - може да вземе двата наведнъж сега. Peace Но то започна от днес, така че докато минат представителките от малцилствените групи, вероятно ще има големи опашки.

Още веднъж - благодаря на всички отзовали се на моя въпрос!  bouquet  bouquet  bouquet

# 111
За тези помощи от БЧК с копие от Телк ли се ходи или искат още нещо?

# 112
Ходи се с лична карта.Ако искаш някой друг да вземе помощите-  искат пълномощно.

# 113
Аз предният път исках да взема помощите от БЧК за да ги дам на някой нуждаещ се. Но разбрах, че не се дават на лица с ТЕЛК, а само на социално слаби и не отидох, защото не съм социално слаба според техните критерии.

Сега как така ги дават само срещу лична карта, значи явно имат списък на кой се полагат и на кой не?

# 114
На мен пък ми казаха, че с Телк над 50 процента се полагат независимо от дохода на родителите...

# 115
Има списъци, дадени от съответната служба на АСП.При нас списъците са поставени на видно място пред БЧК.

# 116
  • в полите на Балкана
Момичета,има тема за помощите от БЧК ,  нека не размиваме тази Peace

Здравейте!Да попитам с ТЕЛК решение от ноември месец на дъщеря ми е дадено 54% с дата на инвалидност 2012г. Тя сега е първи клас и септември не ни одобриха за еднократна помощ за първокласник-критерии доход. Дали сега мога да кандидатствам с ТЕЛК ако се има в предвид датата на инвалидност от 2012г. и времето по подаване на документи и решението, или срока е до края на септември без изключение?
Благодаря!

Ако има просветени нека и отговорят. Аз дадох своето предположение в другата тема.

# 117
  • Велико Търново
Аз предният път исках да взема помощите от БЧК за да ги дам на някой нуждаещ се. Но разбрах, че не се дават на лица с ТЕЛК, а само на социално слаби и не отидох, защото не съм социално слаба според техните критерии.

Сега как така ги дават само срещу лична карта, значи явно имат списък на кой се полагат и на кой не?

Полагат се на дете с Телк,независимо от процентите,което не ни прави социално слаби,на възрастен с Телк-не,само срещу лична карта,имат списъци!

# 118
Здравейте!Да попитам с ТЕЛК решение от ноември месец на дъщеря ми е дадено 54% с дата на инвалидност 2012г. Тя сега е първи клас и септември не ни одобриха за еднократна помощ за първокласник-критерии доход. Дали сега мога да кандидатствам с ТЕЛК ако се има в предвид датата на инвалидност от 2012г. и времето по подаване на документи и решението, или срока е до края на септември без изключение?
Благодаря!
Звънях в Агенция социално подпомагане и ми казаха,че срока е бил до 30.09 без изключение!!!
Звънях до БЧК и там ми казаха,че няма как да ни включат в списъка.
Извода,че и с телк и без ТЕЛК детето ми не е от значение за държавата и няма право на помощи,които по закон му си полагат!
За мен еднократната помощ за първокласник е принципен въпрос и си питам има ли смисъл да подавам жалба?

# 119
Добре, разбирам, че тъй като Телкът ви е с дата след октомври месец - не ви се полага еднократна помощ за първокласник. Но, как така няма как да ви включат в списъка щом като сте с активен ТЕЛК като не е необходимо да се подава молба в предварителен срок за помощите от БЧК ????   

Общи условия

Активация на акаунт