Слънце , пясък , море ФЕВРУАРчето памперс на плажа пече !

• 28 915
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Добър вечер, да драсна няколко реда преди лягане. Тедито спи от почти 2 часа. Сложих я пак при мен на леглото. И на двете ни харесва повече така, само дано да не свикне, ама се надявам че все още не прави разлика къде е легнала.

Бъни радвам се, че са добре и близнаците и мъника който много рано е решил да се появи. За цикъла да ти кажа при мен има промяна след раждането. Вече не е 6-7-8 дена, а 4. Само единия път кара и 5-ти ден. Обилно е първия ден и за сега не ме е боляло нито веднъж (преди раждането беше 50 на 50 - веднъж боли, веднъж не, после няколко месеца да, след това пак не). За противозачатъчни - не пия и не съм пила. Както казах друго бебе не отказвам, тъй че не ми трябват, а и ММ нали не е при нас и по рядко идва, тъй че няма да влязат в употреба тия хапчета, а и винаги съм се притеснявала да си купа (на младини имах желание). Гинеколожката ми предложи да ми сложи спирала, ама и такива неща не искам.

Керина супер, че поне една мама има от Варна. Само кажи ден и излизаме Simple Smile Ние живеем в Кайсиева Градина. А вие?

Вили точно толкова ни бяха мерките и на нас -  200 гр. и 0.5 см. , но мен ме притеснява, че е прекалено малко.  нашата педи ни каза да въвеждам попара и каша и месо. Аз за сега само кашата. Почнах от 2 дена. А за попарата ми каза да е краве сиренето. Но ме кара да слагам и захар. Аз мисля да карам бавно с кашите и глутена като Малиш. Само месо ще въведа другия месец, а попарата след около 2-3 месеца.

Мария и аз благодаря за инфото за пелените.

Лека вече ви желая и утре всички да се похвалят, че са спали цяла нощ Simple Smile

# 661
Добро утро мами,
ММ ме събуди рано.
Бъни аз пия противозачатъчни, заради проблемис цикъла. Доволна съм. Пък и чи трае по малко време и не е болезнен

# 662
  • София !
Добро утро (пиша от телефона , така че извинявам се ако има грешки ) .
Та така , цяла нощ ме боли корем , такива гадни болки , все едно ей сега ще зараждам . Едно обилно течение , направо ужассссс . Габи спа повече тавя нощ , и аз с моя късмет естетсвено не можах да спя . А , нямам никакво хапче да пийна .

Аз щях да ви казвам , купувах на Габи млечна каша с овесени ядки на малечко ( мисля че така беше , от билла е ) . Ей пък толкова много и хареса . А и бурканчето е хиубаво , с хубава капчка , може да се слага пюре (домашно) , и да се вари , не е като тия на хип или ганчев .

# 663
  • Оптимист по принуда
Гут морнинг и от нас! Ние взехме да се будим много рано, спи й се, ама не заспива после. Иначе през нощта пак си се будим поне да пъти да пием мляко. Опитах поне на едното хранене да й дам водичка, ама не става. Мрънка си за мляко.
Вчера ММ свали нивото на кошарата - до сега беше на най-високото, а и малката не беше правила акробатики. Вчера обаче бях до нея до кошарата и тя както си се въртеше с играчките по едно време взе да се набира в ъгъла за решетките и стигна до половината на коремчето, настръхнах...Както я оставям я за да отида до тоалетна или да и направя мляко / иначе винаги е с мен/, беше си тупнала. Не ми се мисли..Знам,че тия инциденти са неизбежни,ама ако може да не се случват, че.... #Crazy
 За хапчетата- с ММ сме заедно повече от 10 години. Винаги съм пила противозачатъчни. Започнах ги защото цикъла ми беше изключително нередовен, направо нямах...Много съм доволна, идва ти на точна дата, за кратко и е безболезнен. Спрях ги няколко месеца преди да забременея.
Благодаря и аз за инфото за пелените, не бях се замисляла като вариант, но може и да ги пробваме.
Бъни, съжалявам за болезнения цикъл, много гадно и досадно...А за темата - прекрасна е - с любимите герои на Демми - Мини и Феята. Показах й ги на компа и тя маха с ръчички и у-у-у, иска да ги хваща. Има си една кърпичка, с която й бърша лицето, точно с тази фея, а на стената имаме един ръстомер с Мини и Дейзи и първата ни работа всяка сутрин е да ги разглеждаме...
Нямам ФБ да се включа със снимки, малко ме е срам ама...

# 664
  • София !
Деми - Благодаря  Hug ! Значи малката опасна от сега си има любими герой  , хихи . На Габи и е гъми беар , като го види и откача  hahaha . Мисля да и взема едно от джъмбо .

А, тоя цикъл , уффф .... Цяла нощ не спах като хората . Габи става 1 път само за мляко , сукна си го и си заспа детето , изобщо не ми е създавала проблеми тази нощ !! Ама по законна на гадостта мен ме боля корем , и пак не спах като хората . Надявам се обаче днес да ми поолекне , и довечера да си спя като хората .

За кашата с овесени ядки
ви казах , много и хареса на Габи . А и както се беше позапекла лекичко , така я разхлаби че , днес пак беше мазало  hahaha . Аз май за вчера не ви казвах  newsm78 .
Ставаме сутринта , на Габи памперса пропуснал ама яко , до ушите беше  омазана , чаршафите и те ,беше мазало . Ставам почвам да я преобличам , сменям чаршафи , отивам до WC междувременно и установих че ми е дошло , е направо в чудо се видях  ooooh! . Викам кое по напред да захвана . Трябваше и да я нахраня че в 9:00 да пие антибиотика , изобщо , голям цирк бях  Joy . И днес пак същата работа  ooooh! .

Иначе пък да ви кажа вече съм я захранила с всички пюрета . В смисъл плодови , зеленчукови , месни , млечните каши , само йогурт още не съм и давала . Иначе един ден от плодовото пюре и останаха  около 5-6 лъжички , викам да пазя за утре - няма смисъл . И на следващото хранене в млякото и го сложих , то стана като плодово мляко , пийна си го с голям кеф  Simple Smile .

Довечера сме на РД на братовчед ми ( става на 3г.  Heart Eyes ) , та така , малко разнообразие : ))) !

Та така , отивам да свърша малко работа по - късно , ще намина пак  Hug Hug

# 665
Ехоооо здравейте мами  Hug!
Гледам, че тази вечер е имало послушни бебета Laughing. Даааа, за разлика от моето обаче  Crossing Arms. Така де, трябва да има и едно дето да разваля дисциплината и да не ни е толкова пък скучно като си пишем тук. Та, наш Калоян снощи се разби  Crossing Arms. От 3,30ч до 5ч ей така  Shocked. Имахме пълна програма - смях, рев, ядене ..... само памперс дето не сменяхме. Ужас!
Бъни, съжалявам мила за гадната вечер. Аз също мога да се похваля, че след 14 дни закъснения най-накрая ми дойде. Този път без болки. Продължи си 5 дни, а на 6-я едвам-едвам. Но вкъщи винаги имам някакви обезболяващи, че винаги съм била с болезнен цикъл. Сега заради кърменето пия само но-шпа, иначе най-си ми помага Спазмалгон.
Хахаха честито ви изпълнение с нааканите памперси. Габи май взима пример от Коко  hahaha. Това си е наш специалитет.
За провитозачатъчните - и аз не съм пила. Не съм много фен на каквито и да било хапчета и пия само при необходимост.
за пелените - и на мен най-удачни ми се струват тези с вложката, така че Бъни ще очакваме да ни пишеш отзиви като ги вземеш Wink.
И да ви кажа днес каква я свърши моят хулиган. В последно време нямахме включване и си викам този дребният ще вземе да се кротне. Да, ама не! Събудихме се тази сутрин и го оставих в кошарата му и му пуснах въртележката да си я гледа. Той много и се радва и постоянно иска да хваща играчките. По тази причина даже вдигах играчките по-нависоко, като скъсявах връзките, че ги хваща и ги дърпа да ги лапа. Днес обаче нашият докопал една от играчките и докато бях в кухнята чух едно "пук" ама нищо повече. Играчката продължи да си свири, а Калоян нито гък не каза. Отивам след малко при него и какво да гледам - нашият счупил играчката  #Crazy. Цялата играчка, заедно с механизма, който свири отгоре му. И нашият ме гледа с един поглед, който казва "Не бях аз! То така си беше" и вече доволен си яде играчките. Страшна работа ви казвам. Пак добре, че не се е ударил, че може да стане по-сериозно. И сега вече нямаме играчка, имаме си скучна кошара  Crossing Arms.

# 666
  • София
 Айде и аз на- накрая се доредих да пиша. Нещо изведнъж се разработих, то добре че за по няколко часа само, ама създавам тука една организация нещо като българското опълчение по време на Освободителната война сме, ама това е положението....
 Бъни, браво за темата  bouquet
 Хапчета никога не съм пила, дано не ми се наложи, цял живот съм обградена от работещи в Майчин дом и съм се наслушала как хормони без причина не се пият. Ако има нужда е друг въпрос..

Вили, мойте сухари са си съвсем човешки- на Пападополус. За козето сирене нали твърдят, че е най-близко до човешкото мляко, освен това е по-твърдичко и като си го сложиш да се кисне няма да ти се разтрошава. Аз  не съм давала козе просто си мисля по темата защо са ти го препоръчали. Аз взимам краве на " Киана"- твърдичко е, харесва ми.

Пелени съм виждала на една приятелка, ама някак още не съм убедана, че ми се занимава да пера акита, като баба ми едно време, защото нейните бяха така- гащи с нещо като парцал, който переш Rolling Eyes Може би, като започна да я уча на гърне..

А, и последно взех проходилка, ама тя малката се движи само назад бре newsm78 Това нормално ли е, докога ще е така?

И вече най- последно и най-важно: АБЕ МНОГО СА НИ ХУБАВИ ДЕЧИЦАТА!!! Всички, всички Hug

# 667
Привет маминки

Да кажа на мен гърдата започна да ми минава и днес ме боли но много по малко. Благодаря на всички които се отзовахте

За противозачатъчни не съм пила но не съм им и фенка
Бъни съжелявам за гадния ти цикъл дано наистина се дормализира

За сухари и аз съм виждила бебешки и винаги съм се чудила каква и разликата с другите

За пелени да кажа че съм чувала много хубави отзиви но за този етап не бих взела. Не за друго а не ми се занимава

Честито на наспалите се.

Вили Калоян бе разби с тази играчка и погледа който ти е хвърлил. Ивана прави иначе същото хваща и дърпа с все сила.
Знам че има по още теми да пиша но изчезвам че имам да уча.

# 668
  • София !
Аххаха Вили Hug , голям смях  Joy . Само си го представих  hahaha . Хубаво че не се е убил нещо !!
Иначе и ние си нямаме вече играчка над леглото , защото в нашия случай голямото ''дете'' я счупи ( под дете разбирайте ММ  hahaha ) .

Мама Аля - Ще се оправи спокойно , доста бебета са така .

Много сте тихи днес  newsm78  Hug

# 669
  • Оптимист по принуда
Вили, много се смях на играчката, нашата е залепена с тиксо точно поради тази причина,каза пук,ама не се счупи - колко са силни, не е истина, направо не си знаят силата..
Представих си как вървите назад, Мама Аля, ние пък изобщо не се сещаме какво се прави в проходилката newsm78, само натискаме бутончета..
Дентмед, радвам се, че е поотминала гърдата, че е много неприятно.
Бяхме на разходка, Демми спа в количката, което не ни се беше случвало отдааааавна Rolling Eyes, чак се чудех къде още да завъртя,че да не я прибирам, друг път почти тичаме или се мъкнем на ръце до вкъщи.

# 670
Здравейте мами!
Ама вие много сте изписали, едва ви прочетох.
Видях, че имаме нова тема благодарение на Бъни Hug
Аз тия дни се занимавам със зимнина  chef Пека чушки, беля, нареждам, режа за готвене, слагам за пълнене, че и люти чушки направих и сладко от дюли и круши и имам още  Joy
А то всичко друго си върви-чистене, пране, готвенето за нас, за дребната. Имам чувството, че вече не излизам от тая кухня #2gunfire и всичкото това с кисело бебе hahaha голям купон!!!

На нас пак ни никнат зъби #Cussing out два наведнъж отгоре:crazyeyes:,  вече не издържам, а явно и тя  Joy голямо циврене, лигавене и ОДРИСКВАНЕ. Такова акане не е било до сега - също като Калоянчо на Вилито hahaha. Вчера я събличаме да я къпем, а тя толкова се осрала, че излязло от памперса, размазало се по гърба и, че чак до врата Joy Днес, продължаваме да дрискаме-до момента 6 пъти  Mr. Green Не мога да смогна да и сменям памперсите.
За памперсите-много ми хареса идеята за многократните пелени, но се замислих ние с това дрискане май ще трябва на ръка да ги пера #Crazy Дори се поразтърсих в ebay и вижте на какво съм се спряла ако се реша да купувам http://www.ebay.com/itm/New-Wholesale-Lots-Adjustable-Washable-C … sh=item3a837fdb08
За храненето - правих на дребната мляко с ориз с АМ, хареса го. От пазара и взех от една баба прясно козе  сирене-неосолено и започнах да и слагам в месните пюрета, че в зеленчуковите слагам жълтък, за сега много и харесва. Опитах се да заместя и третото хранене, но малката си иска млякото и май ще е така. Пък и ние както 5 пъти ядем и 6 пъти серем-само хабим храната Joy
За проходилката - и ние в началото тръгнахме назад, но сега сме много целеустремени ooooh! отиваме до целта и седим там и и пеем #Crazy направо Монсерат Кабайе, край нея не се седи #Crazy
За пълзенето - постоянно правим опити да пълзим. Когато не си тъпче нещо в устата стои на четири крака и се клати напред-назад и туку провлачи единия крак напред и се хвърли с протегнати ръце да докопа нещо.
За палеца - искам съвет, ние биберон нещем. Слагам го аз и тя го изплюва като тапа и си засмуква палеца-направо го е разранила от смукане. Какво да я правя?
За спането - чета и направо ви съжалявам. Аз явно съм голяма късметлийка. Още от раждането Анна спи непробудно нощем. Зора беше да заспи, но веднъж заспи ли нощния си сън с топ не можеш да я събудиш. Първите 5 месеца се кърмехме в полу-сън, после като минахме на АМ изобщо не се буди за нощно хранене. Заспиваме 20:00-21:00 и до 6:30-7:00 спим непробудно и тогава се събужда, не защото е гладна, а за да се изака Joy
Спирам, че малко се поолях hahaha
Лека и непробудна нощ от нас!

# 671
Добро утро момичета.Вчера бяхме на консултация Веси е качила 400 гр.,но в суматохата не чух колко см. е и много ме е яд защото записвам в дневника и.Суматохата беше от двете сестри на доктора които ме съветваха как да давам месните пюрета и че трябва да намеря начин да ги яде.А Веси не иска никакви изяжда няколко лъжички (най-много 50 гр.) и почва да се дърпа,да плюе и да плаче.Само доктора и се кефеше колко пухкаво бебе е само на кърма.Било гледано по американски начин.Изписа ни витамини,а от миналия месец пием желязо и каза да не се притеснявам кърма,витамини и желязо било всичко необходимо за бебето.Добре,че толкова спокоен иначе сестрите бяха много настоятелни,за пюретата.
Ние все още зъби нямаме.Не мога да разбера дали ще са скоро,защото отдавна е побелял венеца и много добре се виждат оформени две зъбчета но не излизат.А иначе перманентно си е крива.Нищо не мога да направя без да е в ръцете ми.Ако ме види да излизам от стаята и надава един вой...който се превръща в рев.Сестрите при доктора ми обясняваха как трябва да я отуча и че никъде няма да мога да отида без нея,но Веси си е такава.Няколко пъти пробвах,защото ми се налагаше да я оставя в кошарата за пет минути,ама то беше такъв рев,че после много време не можеше да се успокои.Дори след като заспа продължи да хълца поне още половин час.Тогава ми стана толкова жално и реших,че няма нещо толкова важно,което не търпи отлагане.ММ като се прибере от работа готви,чисти,пуска съдомиалната и отива да си играе с по-голямата ни дъщеря.Общо взето от домакинската работа само прането и гладенето ми остана,но той простира ужасно и за това гледам аз да го направя докато Веси спи.
Приела съм,че бебка е такава и има нужда от мен и не смятам да я измъчвам.По- голямата ми дъщеря не беше така,оставях я да си играе с една книжка и имах време за всичко.Много са различни двете.
Исках да пиша само за консултацията,но се отплеснах. Хубав и слънчев ден от мен!

# 672
Добро утро, момичета!Наспахте ли се тази вечер?Много сте изписали тези дни.Аз нямах време да пиша.Сега Раличка заспа и аз дойдох да ви дочета.
Бъни, страхотна тема си направила
За противозачатъчни.В началото на месеца ми предписаха да пия Марвелон за регулиране на цикъла, че от края на юли се е изгубил някъде.Ами гадни са ми-или  може да си внушавам.Казаха ми да ги пия два месеца с една седмица почивка .Та сега чакам тази седмица да си почина. Laughing
Момичета, голям зор ми е това захранване.Раличка, всичко си яде от храните, които и давам, но по малко.Още не сме стигнали до едно малко бурканче от пюре.Хапва си към половин бурканче и започва да плаче -иска си млякото.Направо не знам какво да  правя smile3516Иначе на обяд и давам зеленчуково пюре, а сутринта плодово/преди 2 седмици започнахме/.
Засега ви оставям-после пак ще се появя

# 673
  • Оптимист по принуда
Добро утро мами! Днес ставаме на 7 месеца, почерпете се!

Илиана, много се смях за акането, нече е смешно ама то като за олимпиада бе! Монсерат, значи, ами да ги събираме с Демми и ако има и други мами желаещи да ги пускаме на световни турнета! Ние изнасяме серенади на най- обикновени неща - биба, връзка за биба, терлици, като се гледаме в огледалото - че мнооого се харесваме Joy Браво за зимнината, аз си знаех, че февруарките са супермами! supermama Ние още не сме си 'открили' палеца и дано да го пропуснем, че май отказването е трудно..
Д_Матева, браво на порасналата Веси! Те тия сестри не са ти в къщата, много обичам аз така - това ТРЯБВА, онова..Ами защо все ревяла от непознати, ТРЯБВАЛО да я свиквам.. Ами как да стане, като живея само с мъжа ми и майка ми, а английските майки са едни дружелюбни и само мен чакат да си контактувам стях Sick На шум трябвало да спи, да свиква, ами освен да блъскам с тенджерите като я приспивам.. И на мен ми е трудно-само мен иска, ами гушвам я, успокоявам я, не мога да я 'дресирам', както очакват от мен.
За храненето и на мен така ми говореха, и аз уплашена, че не правя нещата правилно, слушах и сбърках.. Но после пък се опитах да си поправя грешката и сега със захранването я караме много бавно. И ние имаме същия проблем, не ядем зеленчуково, а и млякото не го изпиваме, а си наваксваме през нощта, което не е хубаво, ама какво да я правя..
Отплеснах се, извинете..
Приятен и усмихнат ден!

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 11:35 от demmy26

# 674
Здравейте момичета!
Днес май никакви ви няма. Видяхте хубавото време и подпалихте гумите на количките  Laughing. Правилноооо! И ние след малко отпрашваме с Коко.
Полин, за спането - малчо и тати се наспаха  Grinning. Спахме тримата на спалнята, след като в 1ч дребният ревна. Казах си, че тази вечер няма да го бъде и го взех при нас. Спа цяла вечер като кърлеж залепен за мен. Ту с някое коляно ме потпираше, ту някоя ръчичка ме плесваше по лицето. Та аз не можах много да спя  hahaha. Сега понаваксахме малко. Дребният спинка от 11ч, събуди се в 12ч и го приспах пак, ама като станах се събуди. Щом мръднех да стана и той се ококорваше. Затова легнах при него и съм дремнала и аз, та ето ни сега свежарки  Whistling. Сега в 14ч ще папкаме пюрето и изчезваме на вънка  sun.
Демми, честита ви пораснала девойка  newsm18 Tada newsm18! Да се слушкате много и да растете здравички и усмихнати!
Момичета като ви чета за това захранване и дресиране - не се притеснявайте! Слушайте дечицата и няма да сбъркате. Нормално да върви бавно захранването. Тази храна им е съвсем нова и им трябва време да свикнат с нея и да я приемат като заместител на тяхната си храна. Не ги насилвайте и ще видите, че постепенно ще я приемат и ще започнат да хапват по повечко. Няма как да започнат веднага да ядат по едно бурканче. На някои деца им трябва повече време, на други по-малко. Изобщо не бъркате като не ги насилвате  Hug.
А за дресирането - това пък е най-голямата глупост  Thinking! Да ви кажа една голяма простотия, която скоро чух от една моя приятелка, която нейната педи и казала. Става въпрос за бебче на 3 мес., което "Вече трябвало да започва да се учи на команди!" това са точните думи на педито. Трябвало да се започне да му се говори "Хвани дрънкалката!" и "Пусни дрънкалката!" ........ без коментар съм просто. Това да не са кучета бе! Ми дай да им сковем по една колибка пред блока и да ги вържем там, че да не се глезели и да знаят кой командва. Пълни простотии. Такива "доктори" за мен са пълни невежи и грам не трябва да се слушат. При такива трябва да се ходи само да измерят детенцето колко е пораснало и това е.
Дентмед, радвам се, че гърдата е по-добре  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт