Слънце , пясък , море ФЕВРУАРчето памперс на плажа пече !

• 28 917
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте мами Simple Smile Благодаря ви още веднъж  Hug

Ние голям съм му ударихме снощи. Нали ви казах, че Тедито заспа в 20:00 (30 мин преди вечеря), яде в 22:00 и пак заспа веднага. Очаквах през ноща да се събуди или сутринта по рано, защото друг път заспива по късно, а сега от 20:00 спи. Да, ама не Simple Smile спа си детето цяла нощ. И се събуди даже 1 час по късно - в 8 без 10, а иначе става около 7. Та сме спали от 20:00 снощи до 8:00 с едно 15-20 минутно събуждане за ядене снощи в 22:00. И пак се замислям, че като е на леглото при мен спи по дълго. Може би не е съвпадение  newsm78 Притеснява ме само да не свикне и после да не иска в кошарата. В 10:00 пак заспа, а аз направих пюрето и я чакам да се събуди за обяд, тъй че имам време за писане, че гледам пумпалчето иска да ми бие рекорда. Ама аз няма да се дам  Laughing

пумпалче - чак пък да я остави заради името баща и  smile3556 Това бие и нашия случай даже. ММ ми даде да попълня документите, за да се оправдае пред майка си, че аз съм я записала така, а не той, но пак си се разписа и му попълних данните. Тоест не съм я записала с моите имена, ако така сте ме разбрали. Аз казах, че ще се разсърдя, ако я запише с друго име, а майка му каза, че тя ще се разсърди. За това ми връчи химикала. Но поне не настояваше и ме остави да си я запиша с това име, въпреки майка му (в тоя случай поне си взе сам решение и не я послуша). Иначе наистина като мамино синче. Примерно аз пера и прибирам дрехите, ако нещо е намачкано го гладя когато ще го обличам. Така съм му прибирам и ризите.. И тръгна да се облича един ден и вика ризата омачкана. И аз му казвам дай да я огладя, а той ми вика - майка ми ги глади и така ми ги прибира. Тогава ми стана много смешно. Прозвуча ми като дете - мама еди как си прави  Laughing Имахме спор и за пералнята. Нямаше такава у тях. Ама и аз не живеех при него в началото. Майка му идваше да му пере и да му мие чиниите дето се събираше цяла мивка. Та като поисках пералня той ми каза - майка пере на ръка, значи и ти можеш, не ти трябва пералня... Казах му да пере той тогава или да вика майка си цял живот да му пере, та купихме пералня Simple Smile Иначе вярно, че тя му е майка и може да и е трудно, ама наистина трябва да има граници... Не отричам и че много помага и с детето и готви и чисти докато бях бременна и на работа ходи, ама детето си е мое, а не нейно за да ми казва че не мога да и купя кошара или че трябва да и дам сок на 2 месеца и пюре на 3 защото тя така правела или да я оставям сама, защото тя оставяла ММ сам... или да се държи лошо с баща ми защото и направил ремонта бавно (без синчето и да помогне, защото беше зает да играе на компа)  т.н. За купешките пюрета нищо не мога да кажа, защото аз и ги правя.

dentmed няма от какво да се обидя, права си - за каране и за бой са си и двамата. Благодаря ти  Hug За гърдата пробвай компреси топли и цеди по често или слагай да суче. Не знам дали е добър примера, но аз в болницата бях зле с гърдите, даже вдигнах температура. Бяха станали тройни. Тедито ми я донесоха на 3-тия ден преди обяд и вече се бяха надули и като почна да ме стиска акушерката, за да отпуши и да тръгне кърмата много ме болеше и не и дадох повече да ме пипа. Ама то не бяха отпушени всички каналчета и още повече се надуват и ме болят даже като лежа. Помолих една приятелка да ми купи някаква помпа колкото да има нещо, та с нея пробвах и почнах да цедя по малко. Тедито не успявах да наместя. Слагам я, тя лапне и реве (явно не е пускало, защото запушено), а аз си мисля, че не иска и като дойде другата смяна акушерката, стисна ме преди да се усетя и да кажа недей бутна тедито и тя взе да суче. Голяма радост беше Simple Smile Та като се прибрах - цедих по често, слагах Тедито, слагах топли компреси и така за 2-3 дена се пооправих и повече не ми се е случвало. Ама то и Тедито си сучеше. Ако пропуснех хранене почваше да ме наболява и се цедях като се прибера и ми минаваше.

Деми, благодаря  Hug Честито ви второ зъбче. Ние още си чакаме първото, ама май няма изгледи. Но пък и не бързаме Simple Smile

Приятен ден на всички и спокойни бебоци Simple Smile

# 646
Здравейте момичета!
Днес не мога да се включа да ви пиша. Нещо много натоварена програма имам. В обедното спане на Калоян се хванах да врътна една супичка за нас и на шега, на майтап викам - я да пробвам да направя домашно месно пюре за Калоян (до сега месните ги купувам). То пък взе, че стана супер и нищо общо като вкус с купешкото. Калоян толкова много го хареса, че чак трепереше с ръце и отваряше уста за още  Laughing. Изяде всичкото количество, което бях направила (около 250-300 гр). Ще взема да започна и тези пюрета да му ги правя вкъщи. Онзи ден му дадох зеленчуково купешко, понеже бяхме при нашите и нямаше кога да му направя и той хапна малко и не пожела да яде повече. А уж това му беше едно от любимите  newsm78.
Дентмед, аз съм си патила от такива истории с гърдите и съм писала в по-стари теми. Вече съм се специализирала по тази тема, така че мога доста да ти говоря  Laughing.
Първо и най-важно - слагай Ивана колкото се може по-често на гърдата, за да суче и да отпуши каналчето.
Второ - можеш да си купиш Лецитин. Той отпушва мастните натрупвания и спомага за отпушването на каналите. Пият се по макс 2 таблетки на ден.
Трето - компреси. Аз правих топли компреси и после масажирам, за да се разкара натрупването.
Четвърто - гледай да не прекаляваш все пак с цеденето и сученето, че да не се стимулира извънредно производството на кърма и да се чудиш после какво да правиш. То това вече е по-малко вероятно, тъй като кърмата се е настроила колко количество е необходимо да се произвежда за бебето. Като компреси можеш да сложиш и настърган картоф и да го сложиш на болезненото място - доста успокоява.
Ако имаш нужда от още съвети можеш да ми пишеш и на ЛС. Ще се радвам да помогна с каквото мога Wink.
Днес сме на консултация, така че ще видим Коко колко е пораснал.
Пумпалче - за замразяването на пюрето да ти кажа, че някои пюрета стават, други не. Това точно не съм пробвала. Пробвала съм пюрета, съдържащи картоф и мога да кажа, че те не стават. Иначе няма лошо да пробваш. Като го размразиш виж дали става и така. Ако не - хвърляш и готово. От опит глава не боли  Peace.
Хайде ще ставам, че ме чака едно наакано дупе за миене  ooooh!.

# 647
  • София !
Момичета по - късно ще ви чета по обстойно ,тъй като се занимавах да правя новата тема докато Габи спи , и нямах време да чета , извинете ме  Hug Hug !!

Туй като гледам че на първа страница сме на 100 мами , а реално тези който пишем тук се бройм на пръсти , и няма смисъл да се занимават тези който не пишат в темата , да ни я правят .
За това реших , да си я пусна от моя профил , и на там аз да правя темите . Е, всеки път едвали ще смогвам да ги променям по обстойно , ама все пак знаете как е с детенце !!

Това е от мен , пускам ви темата , само ще ви помоля като изпишем тази , тогава да се преместим в другата  Hug Hug !!
Тук ------ > http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=739864.0
Хубав следобед от мен , и по - късно ще гледам да се включа  Hug !

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 15:40 от bunny : )

# 648
Браво Бъни  Hug! Отново имаме прекрасна темичка   bouquet!

# 649
никита това с гладенето на ризи ми се е случвало и мойто мило иска да му ги изгладя и на закачалка дори и блузите му за работа, е не ми е казал мама така прави ама аз знам че майка му така прави и е научен от нея. Мъже какво да ти кажа. Успех на всички пожелавам с мъжете им и най вече на теб миличка   love001

бъни новата тема е супер хипер мега уникално яка. Браво на теб много ми хареса   bouquet

честито второ зъбче на деми а аз да кажа че ние утре вдругиден ще имаме още едно отгоре че ако знаете горния венец какъв ние  Shocked

да ви благодаря за отзивите за гърдата още не ми е минала но дано утре вече ми помине.
вили благодаря ти миличка  Hug ако имам нужда ще ти пиша (дано не се налага)

хайде аз ви оставям че имам за учене после може пак да намина ако ми остане време  Wink

# 650
dentmed на мен не ми е проблем да каже - искам да ми ги гладиш и така да ги прибираш, а ме подразни, че каза майка така прави. Та си помислих да му кажа, като прави така мама, върви да живееш с нея  Laughing ама си замълчах.

Бъни страхотна тема, браво на теб отново Simple Smile

Зачетох се в списъка с мами и дати. Това детенце първото дето се е родило ноември добре ли е? Оживяло ли е? Близнаците декември гледам са над 1 кг и предполагам, че с тях няма проблем, но за другото детенце много малко ми се струва 500 гр. Най голямото бебе което се е родило е 55 см. и 4250. Има едно бебе 4350, ама в см. губи битката за първо място Simple Smile

# 651
  • София !
dentmed на мен не ми е проблем да каже - искам да ми ги гладиш и така да ги прибираш, а ме подразни, че каза майка така прави. Та си помислих да му кажа, като прави така мама, върви да живееш с нея  Laughing ама си замълчах.

Бъни страхотна тема, браво на теб отново Simple Smile

Зачетох се в списъка с мами и дати. Това детенце първото дето се е родило ноември добре ли е? Оживяло ли е? Близнаците декември гледам са над 1 кг и предполагам, че с тях няма проблем, но за другото детенце много малко ми се струва 500 гр. Най голямото бебе което се е родило е 55 см. и 4250. Има едно бебе 4350, ама в см. губи битката за първо място Simple Smile

Близнаците са добре , а другото бебе до колкото знам и то е добре !

Момичета да ви по питам , някоя ползвала ли е многократни пелени  newsm78 . И ако ДА , какво точно представляват ? Малко по подробна информация ако може да ми кажете  Hug .

# 652
Бъни,страхотна темичка си направила!Поздравления за труда! Hug
dentmed ,за гърдата момичетата са ти дали хубави съвети.Аз си правих компреси-равни части риванол и вода,но не се слага на зърното.Най вече Дени ми отпуши запушените каналчета,като го слагаш да суче на проблемната гърда.
пумпалче,аз готови пюрета не съм замразява,само приготвени от мен.

За гладенето,аз много мразя да гладя.На Дени до скоро всичко гладех,сега малко през просото го карам.Гладя само,ако са измачкани.На ММ гладя  всичко,но все последния момент се хващам. Laughing

Maria.St,разбира се,че не се сърдя! HugНаясно съм,че сме доста изостанали,но какво да се прави.
Вили,браво на Калоян,все така да си хапва домашни пюрета!Дени хапва и домашни и купешки.Последно време гледам аз му готвя,но държа някое купешко,което знам че му е любимо,ако не яде домашното.Днес например му направих картоф,броколи и пилешко.Ходихме на гости при майка ми и го взех,прибрах в багажа и едно пюре от картоф и тиква.Ами познайте!На моето пюре се мръщи,а другото го излапа набързо.
Няма ли морков,не го харесва!Аз последно време спрях да слагам,че нослето му стана оранжево. Laughing
Никита,и аз съм от Варна.Може да направим една разходка някой път. Simple Smile

# 653
Dentmed, дано ти е минало вече, но ще допълня Vili набързо - като слагаш малката да суче, най-добър ефект се получава, когато нослето сочи към възпалената област. Понякога са нужни доста акробатични пози за целта Wink Иначе на мен ми е по-лесно под душа, отколкото с компреси - обливам продължително с толкова гореща вода, колкото мога да търпя, като едновременно и масажирам. После давам на бебето да суче, като продължавам с масажа, доколкото е възможно (Христо се изнервя). Понякога ми минава още при първата процедура, понякога повтарям 2-3 пъти. Повече не ми се е налагало, нито пък да взимам по-сериозни мерки.

Бъни, мерси за темичката Hug

# 654
Здравейте мами  Simple Smile! Да дам отчет от днескашната консултация. Калоян е качил 200 гр и 0,5см. Малко е, но не се притеснявам. Знам, че е нормално, така че няма какво да правя драми. Педито ми каза да съм започвала да му давам вече попари сутрин. Вие какъв сухар взимате? Тя ми каза, че имало някакъв детски сухар, ама аз за пръв път чувам за такива сухари  newsm78. А и за сиренето - вие какво взимате? Тя ми каза,че най-добре да взема козе сирене, понеже се приемало най-добре.
Оф, егати попарите..... егати чудото. Ние все такива сухари и козе сирене сме яли  hahaha.
Все пак не мисля още да давам попара. От утре мисля да започна да му давам каша. Лека полека ще замествам още едно ядене. За попарата - ще видим кога ще реша да я въвеждам и нея.

# 655
Бъни, сега видях, че питаш за многократни пелени. Аз не съм ползвала, но много съм се замислила сега за Христо, даже писах май по-горе. Още не съм разучила подробно, но накратко..
Има няколко вида, от които единият е съвсем като памперси - всичко в едно - просто не е с гелове, химикали и прочее, а от естествена материя, която може да се пере.
Другият е като пелените ни едно време - пелена, която се сгъва по специален начин и непромокаеми гащички, които се слагат върху нея.
И третият е някакъв микс между двата, който не ми е съвсем ясен - горни непромокаеми гащички + долни гащички, подобни на памперс, ама и някакви подложки има, които могат да се слагат за допълнително попиване.
Всеки си има плюсове и минуси. И цените им са височки (макар че преизчислено в памперси излиза доста по-малко, особено ако се ползват и за второ, трето и т.н. дете  Wink). Аз, ако реша твърдо, ще търся някъде из чужбинските сайтове вариант да взема, без да правя голяма 'инвестиция'.
Ето ти две клипчета, където се обяснява подробно, ако имаш нерви да ги изгледаш (1, 2). Ако продължава при вас сагата с подсичането, имаш всички поводи да го мислиш.

Вили, то детски сухари, козе сирене и прочее, всичко хубаво, ми поне да хапват. А то като кажат накрая и едно хубаво 'Пу', верно егати попарите  Laughing  Големият ми син попара ядеше само пасирана, иначе не щеше и да я помирише. А тя пасирана като каша стои, нищо общо с попара няма. Христо е много далеч още от тези неща...

# 656
Здравейте мами  Simple Smile! Да дам отчет от днескашната консултация. Калоян е качил 200 гр и 0,5см. Малко е, но не се притеснявам. Знам, че е нормално, така че няма какво да правя драми. Педито ми каза да съм започвала да му давам вече попари сутрин. Вие какъв сухар взимате? Тя ми каза, че имало някакъв детски сухар, ама аз за пръв път чувам за такива сухари  newsm78. А и за сиренето - вие какво взимате? Тя ми каза,че най-добре да взема козе сирене, понеже се приемало най-добре.
Оф, егати попарите..... егати чудото. Ние все такива сухари и козе сирене сме яли  hahaha.
Все пак не мисля още да давам попара. От утре мисля да започна да му давам каша. Лека полека ще замествам още едно ядене. За попарата - ще видим кога ще реша да я въвеждам и нея.

Здравейте,
Ние ядем пюре на обяд и безглутенова каша с плод вечер. Останалите 3 хранения са мляко. През останолото време яде плодове. Нашият педи също ни посъветва за попара, но аз смятам да си въведа внимателно глутен, по схема: овес- ръж- емемик- спелта- пшеница. Масло и сирене след това. Аз смятам да давам също козе сирене. Но трето хранене смятам да замествам към края на годината. Пък и на беба млякото и стига засега

# 657
Мариа, въпреки че не съм Бъни, искам да ти благодаря за инфото за многократните пелени  Simple Smile. И на мен ми беше интересно да видя повече инфо по този въпрос. Ама то от толкова видове и варианти доста се пообърках  Blush. Май най-добре да се пробва и да се прецени кое е най-добре за бебчето. Ма то пък за да пробваш трябва да купиш и от трите вида и да тестваш, което си е сериозна инвестиция..... На пръв поглед ми се стори, че варианта от гащички, при които се слага парче в джобчето е най-добро, или тези последните, които нищо не вадиш, нищо не сменяш .... абе сериозна работа си е  Laughing. Както казах малко се пообърках. Извинете ме  bowuu!
Малиш и аз мисля да не бързам с попарата. То ако сега въведа и каша и попара, то какво ще остане от кърменето  newsm78? А кърма си имам, не е като да нямам. Затова си мисля да въведа кашата, пък попарата ще чака. Ама ми стана интересно с тези сухари .... какви са тези нови сега. То верно, че вече какво ли няма, ама все пак да си питам - какво им е толкова различното?

# 658
  • София !
Добър вечер  Hug !

Радвам се че ви е харесала темата !!

Вили
- Сухари от билата взех , най - обикновени , ама вече не взимам , то няма смисъл тя като не иска попара . Не искам да я насилвам  , по натам ще пробвам пак и така .
Иначе сирене , аз почнах с краве , на мен никой не ми каза за козе  newsm78 . Лекарката каза краве , и аз краве дадох , ама нищо нямаше де ( пу пу ) .
А , за мерките - браво  Hug , вярно че не е кой знае колко , ама нормално , то ако качат по 1кг. ще станат  Animal Pig  hahaha .

Мариа - Благодаря ти за информацията мила  Hug . Мисля да взема 1бр. от тези където са с джобче и се слага вложка да пробвам как ще е , ако съм доволна ще си взема и още ! Най - вече заради проблема с подсичането , защото вече в чудо сме се видели  ooooh! .

Да ви се ''похваля'' след 18 дневно закъснение , МЦ се появи  Simple Smile . Обаче е толкова болезнен пак че , няма на къде .... и преди бременността ми беше болезнен , ама сега е още по зле , имам чувството че след малко ''ще родя''  ooooh! Simple Smile . А, как ми казваха всички , как след раждането , нямало да ме боли толкова , щяло да ми е редовно , нямало да е толкова обилен и щял да е по нетраен . Да бе да !! Още по болезнен , отново нередовен , обилен и траен ( пак ми кара по 7 дни  #Crazy ) . Та такива работи ... хубаво поне че дойде , че вече се бях притеснила  Crazy  . А и поне живот и здраве , другата седмица ще си ходя спокойно на лекар . Тъкмо мисля някакви противозачатъчни да почвам , хем за предпазване , хем за регулиране на цикъла !
Вие пиете ли ? Или пили ли сте преди  newsm78

# 659
Вили, да, с пробване най-добре, ама предвид цените, май не е много удачно.. Лошото е, че алтернативата е четене, проучване и умуване, а честно да си кажа, бая са ми поомръзнали тези дейности по отношение на 'битовизмите' (то все някое ново двайсе излиза), и нещо не мога да се наканя да се захвана сериозно Embarassed
Мисля си обаче, че човек трябва да реши какви са му приоритетите с тези пелени (както с всяко нещо), защото пълно щастие няма.
Ако идеята е ранно приучаване към гърне, може би най-добре са тези с двата чифта гащички, макар че и тези с джобчето май също стават.
Ако пък идеята е просто да се избегнат химиите в памперсите, без човек да си 'усложнява' твърде живота, тогава може би най-добре да си вземе 20-30 от тези всичко в едно (стига да има бюджет, разбира се) или пък тези с джобчето пак. Те като че са най-мултифункционални.
Другият вариант е 'с главата напред' - избираш един вид, било на на шесто чувство, било защото е на промоция, и го приспособяваш към твоите приоритети и толкова, предполагам би могло да се получи Thinking

Бъни, пиши после отзиви като вземеш. Щом е за подсичането, непременно гледай да са от естествени материи, че разните му там полари и прочее се оказва, че могат да си запарват като памперсите (тук го четох това).
За противозачатъчни - много ме е страх от изкуствени хормони мене, ама аз съм си такава - пъзла - по отношение на всякакви хапчета. Не съм пила, освен преди много години за кратко, бяха ми ги изписали за някаква киста. То и резултата е налице, де, така че май трябва да замълча по темата за предпазването Laughing
А МЦ предполагам още ще ти се променя, преди да се установи окончателно след раждането. Дано да е към добро Praynig

Общи условия

Активация на акаунт