Благодаря ви още веднъж 
спа си детето цяла нощ. И се събуди даже 1 час по късно - в 8 без 10, а иначе става около 7. Та сме спали от 20:00 снощи до 8:00 с едно 15-20 минутно събуждане за ядене снощи в 22:00. И пак се замислям, че като е на леглото при мен спи по дълго. Може би не е съвпадение
Притеснява ме само да не свикне и после да не иска в кошарата. В 10:00 пак заспа, а аз направих пюрето и я чакам да се събуди за обяд, тъй че имам време за писане, че гледам пумпалчето иска да ми бие рекорда. Ама аз няма да се дам
Това бие и нашия случай даже. ММ ми даде да попълня документите, за да се оправдае пред майка си, че аз съм я записала така, а не той, но пак си се разписа и му попълних данните. Тоест не съм я записала с моите имена, ако така сте ме разбрали. Аз казах, че ще се разсърдя, ако я запише с друго име, а майка му каза, че тя ще се разсърди. За това ми връчи химикала. Но поне не настояваше и ме остави да си я запиша с това име, въпреки майка му (в тоя случай поне си взе сам решение и не я послуша). Иначе наистина като мамино синче. Примерно аз пера и прибирам дрехите, ако нещо е намачкано го гладя когато ще го обличам. Така съм му прибирам и ризите.. И тръгна да се облича един ден и вика ризата омачкана. И аз му казвам дай да я огладя, а той ми вика - майка ми ги глади и така ми ги прибира. Тогава ми стана много смешно. Прозвуча ми като дете - мама еди как си прави
Иначе вярно, че тя му е майка и може да и е трудно, ама наистина трябва да има граници... Не отричам и че много помага и с детето и готви и чисти докато бях бременна и на работа ходи, ама детето си е мое, а не нейно за да ми казва че не мога да и купя кошара или че трябва да и дам сок на 2 месеца и пюре на 3 защото тя така правела или да я оставям сама, защото тя оставяла ММ сам... или да се държи лошо с баща ми защото и направил ремонта бавно (без синчето и да помогне, защото беше зает да играе на компа) т.н. За купешките пюрета нищо не мога да кажа, защото аз и ги правя.
За гърдата пробвай компреси топли и цеди по често или слагай да суче. Не знам дали е добър примера, но аз в болницата бях зле с гърдите, даже вдигнах температура. Бяха станали тройни. Тедито ми я донесоха на 3-тия ден преди обяд и вече се бяха надули и като почна да ме стиска акушерката, за да отпуши и да тръгне кърмата много ме болеше и не и дадох повече да ме пипа. Ама то не бяха отпушени всички каналчета и още повече се надуват и ме болят даже като лежа. Помолих една приятелка да ми купи някаква помпа колкото да има нещо, та с нея пробвах и почнах да цедя по малко. Тедито не успявах да наместя. Слагам я, тя лапне и реве (явно не е пускало, защото запушено), а аз си мисля, че не иска и като дойде другата смяна акушерката, стисна ме преди да се усетя и да кажа недей бутна тедито и тя взе да суче. Голяма радост беше
Та като се прибрах - цедих по често, слагах Тедито, слагах топли компреси и така за 2-3 дена се пооправих и повече не ми се е случвало. Ама то и Тедито си сучеше. Ако пропуснех хранене почваше да ме наболява и се цедях като се прибера и ми минаваше.
Честито ви второ зъбче. Ние още си чакаме първото, ама май няма изгледи. Но пък и не бързаме 

.
.
.
.
!!
!!
!

ако имам нужда ще ти пиша (дано не се налага) 

. И ако ДА , какво точно представляват ? Малко по подробна информация ако може да ми кажете
. 
Наясно съм,че сме доста изостанали,но какво да се прави.
Иначе на мен ми е по-лесно под душа, отколкото с компреси - обливам продължително с толкова гореща вода, колкото мога да търпя, като едновременно и масажирам. После давам на бебето да суче, като продължавам с масажа, доколкото е възможно (Христо се изнервя). Понякога ми минава още при първата процедура, понякога повтарям 2-3 пъти. Повече не ми се е налагало, нито пък да взимам по-сериозни мерки.
! Да дам отчет от днескашната консултация. Калоян е качил 200 гр и 0,5см. Малко е, но не се притеснявам. Знам, че е нормално, така че няма какво да правя драми. Педито ми каза да съм започвала да му давам вече попари сутрин. Вие какъв сухар взимате? Тя ми каза, че имало някакъв детски сухар, ама аз за пръв път чувам за такива сухари
. А и за сиренето - вие какво взимате? Тя ми каза,че най-добре да взема козе сирене, понеже се приемало най-добре.
.
). Аз, ако реша твърдо, ще търся някъде из чужбинските сайтове вариант да взема, без да правя голяма 'инвестиция'.
! Да дам отчет от днескашната консултация. Калоян е качил 200 гр и 0,5см. Малко е, но не се притеснявам. Знам, че е нормално, така че няма какво да правя драми. Педито ми каза да съм започвала да му давам вече попари сутрин. Вие какъв сухар взимате? Тя ми каза, че имало някакъв детски сухар, ама аз за пръв път чувам за такива сухари
. А и за сиренето - вие какво взимате? Тя ми каза,че най-добре да взема козе сирене, понеже се приемало най-добре.
.
. И на мен ми беше интересно да видя повече инфо по този въпрос. Ама то от толкова видове и варианти доста се пообърках
. Май най-добре да се пробва и да се прецени кое е най-добре за бебчето. Ма то пък за да пробваш трябва да купиш и от трите вида и да тестваш, което си е сериозна инвестиция..... На пръв поглед ми се стори, че варианта от гащички, при които се слага парче в джобчето е най-добро, или тези последните, които нищо не вадиш, нищо не сменяш .... абе сериозна работа си е
!
? А кърма си имам, не е като да нямам. Затова си мисля да въведа кашата, пък попарата ще чака. Ама ми стана интересно с тези сухари .... какви са тези нови сега. То верно, че вече какво ли няма, ама все пак да си питам - какво им е толкова различното?
!
. Лекарката каза краве , и аз краве дадох , ама нищо нямаше де ( пу пу ) .
, вярно че не е кой знае колко , ама нормално , то ако качат по 1кг. ще станат
.
. Мисля да взема 1бр. от тези където са с джобче и се слага вложка да пробвам как ще е , ако съм доволна ще си взема и още ! Най - вече заради проблема с подсичането , защото вече в чудо сме се видели
.
. Обаче е толкова болезнен пак че , няма на къде .... и преди бременността ми беше болезнен , ама сега е още по зле , имам чувството че след малко ''ще родя''
. А, как ми казваха всички , как след раждането , нямало да ме боли толкова , щяло да ми е редовно , нямало да е толкова обилен и щял да е по нетраен . Да бе да !! Още по болезнен , отново нередовен , обилен и траен ( пак ми кара по 7 дни
) . Та такива работи ... хубаво поне че дойде , че вече се бях притеснила
. А и поне живот и здраве , другата седмица ще си ходя спокойно на лекар . Тъкмо мисля някакви противозачатъчни да почвам , хем за предпазване , хем за регулиране на цикъла !

Препоръчани теми