Слънце , пясък , море ФЕВРУАРчето памперс на плажа пече !

• 28 925
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Вили вече не е при нас свекървата, за това се пробвах няколко пъти, но нещо не ми харесва резултата. Така, че и аз се съмнявам да се промени, за това се заседяхме у нас и май ще си останем тук. Явно майка му много му е викала за името, защото от тогава прави каквото каже. В началото се беше съгласил, защото и баба му се казваше Тодорка, после като каза майка му не, изберете друго име и той почна да настоява за друго, само и само да не е Теодора.На друго име което харесвам беше съгласен, но аз държах да я кръстя на майка ми. Ако беше негово мнение, а не казано от майка му и повторено от него колкото и да исках да е Теодора щях да избера друго име което и той да хареса. Но проблема не беше в това, че не харесва за това така си я записах.

за хигиената като говорите - аз все още преди да я пипам или преобувам или правя мляко си мия ръцете. Както бях казала и дрехите и още гладя. Свекървата примерно направо я взема. Няма миене - тя била голяма вече. Освен това много ме дразни, че пушат около нея като седнем на барче примерно. Хем казвам, ама те пак. У тях майка му пуши в кухнята само, ама ММ и в хола. Знам, че има жени които си пушат и докато са бременни и около бебетата и нищо им няма на децата, но аз цигари мразя, освен това смятам, че които иска да пуши и да се трови нека го прави, но да не трови детето ми (пушачките да не ми се сърдят Simple Smile Simple Smile

Да ви питам нещо - вече няколко пъти като почне да яде АМ на Тедито и се появяват червени петна по лицето и сами си изчезват за около 5-10 мин. Сега пак стана така. Изчезнаха за около 5 мин. Остана само едно петно зад едното ушенце. Но преди АМ и дадох за първи път каша. И се чудя дали това петно зад ухото което остана не е пък нещо от кашата и другите защо излизат. Няколко пъти става вече, но не постоянно. Мислех дали не е от реване, ама друг път като реве не са и излизали такива петна. При някой да се е случвало? Някаква идея от какво може да са?

Иначе да похваля Тедито, че яде кашата от елда без да я подслаждам с плодове. Направих я с АМ и така си я яде. Е не и дадох цяла порция, а 2-3 лъжички, както с всичко останало (така каза педи), но все пак я яде, а ми изглежда гадно. ?Цвета и е странен. Надявам се и цяла порция да яде без да ги смесвам.

# 631
  • София !
Скрит текст:
Момичета има някакъв проблем , явно като е скрита група и не мога да ви добавя чрез е-майла , не знам защо , ама не се получават поканите  newsm78 , или аз нещо бъркам не знам .. Правя групата затворена , докато ви добавя всички , коеот означава че нищо в нея няма да се вижда ! После ще я направя тайна , и готово . Да може да си качваме снимките там спокойно !!
Така че ми пишете ЛС , да ви давам линк към групата и да поисквате да се присъедините , аз ще ви приема  Hug !!

# 632
  • София !
Полин - Честита годишнина  Hug , още дълги години любов и разбирателство мила  Hug

Момичета аз пак да се оплача , вече ви писна от моето оплакване сигурно ама .....
Та реших днес да ходя на АГ , понеже свекървата си е в къщи и викам ще използвам , има кой да гледа детето . Да обаче тя кашляше много през нощта , и ММ вика води я и нея . Та я водих , и познайте вместо да се оправи , тя се влошила , вече е с червено гърло и хрипове  Cry . Пак сме на антибиотик  #2gunfire , оффффф , дано бързо и мине поне че много се измъчи !! Миналия есец антибиотик , сега пак , баси работата ... Лекарката каза зимния период всеки месец по 10 дни , сиропа за имунната система !!
А, аз нищо работа не свърших , защото АГто ми па отпуска сега до 30ти , бах и късмета  Laughing . Поне взех направление от ЛЛ , и после направо отивам при АГ като се върне , няма да се редя и при ЛЛ . То нали важи 1 месец направлението , така че мисля не е проблем  newsm78 .

Днеска и давах кус - кус , много не го хареса от начало , ама после хапна , сега докато свикне , ще е така , ама какво да се прави , дано поне го яде , да не стане като попарата  Praynig .

# 633
  • София
Здравейте момичета  Hug

Моята Габи днес става на 8 месеца и по случай месечинката е с течащ нос. Цяла нощ не спа, защото не можеше да диша, та и ние с ММ покрай нея. Сутринта ходих да взема Коларгол и започнах да й капя в нослето от него - дано помогне и да не слезне на гърлото  Praynig

Леле момичета, като ви чета с тези ваши свекърви направо не мога да повярвам  ooooh!. Какви са тези жени бе божеее. Аз такова чудо, с ръка на сърцето си казвам - не съм виждала. И двете ми свекърви са страхотни и винаги сме се разбирали перфектно. Каквото съм казвала, че искам да се прави с детето, когато е при тях - това са правили. И баткото го оставях от бебе при бившата свеки, и Габи сега я оставям при свеки за по два дни всяка седмица. Това вашето си е ужас направо.

Никита - за съжаление и аз съм на мнението на Вили, че човек трудно се променя. Особено мъжете. Ние жените сме някак по-склонни да правим компромиси със самите себе си и да търпим промени, но мъжете не. Те се променят за 1 - 2 - 3 месеца максимум и след това пак старата песен. Това го знам от личен опит - едно време с БНД беше такава война...... С години се събирахме и разделяхме, всеки път обещаваше, че ще се промени, променяше се за 1 - 2 месеца и после пак същото. Искрено се надявам с теб да не стане така и мъжа ти наистина да се стегне малко и да разбере, че не е маминото синче вече, а има семейство и жена му е най-близкия му човек  Peace

Бъни - дано Габи се оправи бързо, че направо ми се къса сърцето, като те чета. Миличката се изтормози вече  Sad

Аз изчезвам на родителска среща - да видим колко пари ще ни "глобят" този път  Thinking

# 634
  • София !
Скрит текст:
Такаа .. Току що един баща искаше да се присъедини към групата .
Аз писах му ЛС .. ама да по питам да би някоя от вас да ползва профила на мъжа си ????
Или е някой случаен човек ?
Мъжа се казва Александър !

# 635
  • София
Хахаха Бъни, аз съм, аз съм, просто неговия ФБ беше отворен и аз отпрасках една заявка, след това му се смях, че сега ще се присъедини към групата Simple Smile Оправих го, сега не би трябвало да има негова заявка!

# 636
  • София !
Хахаха Бъни, аз съм, аз съм, просто неговия ФБ беше отворен и аз отпрасках една заявка, след това му се смях, че сега ще се присъедини към групата Simple Smile Оправих го, сега не би трябвало да има негова заявка!

Ааа  Joy , окей сега те приемам  Hug

# 637
Здравейте,мамчета!
Ние днес бяхме до диспансера за проба Манту.За съжаление е отрицателна и ще се налага пак да се бие ваксина. Sad
Утре ще ходя да взема белешка от педиатърката и пак ще ходим до диспансера.Предложиха ни и по лесен вариант-плащаме 12 лв. и направо ни я бият ваксината.Ей сега,ще им пълня гушите!

Полин,честита годишнина!Дълги година любов и разбирателство ви пожелавам! Hug
Вяра,честита месечинка на Габи!Да ти е жива и здрава и много послушна. Hug
Никита,тази твоя свекърва е цяло свекървище!Тука има една тема за свекървите,големи гадове има,но твоята бие всички класации!
И мъжа ти е за бой!Поговорете си двамата и му кажи всичко,което ти тежи,така не може да продължава!
А суеверието,да не се кръщава детето на починал човек е пълна глупост!
Ние кръстихме Дени на свекърва ми.Тя почина преди 4 години,прекрасен човек беше!Много искаше внуче,но не доживя да го види.Затова решихме да го кръстим в нейна памет.

# 638
привет   Hug

Скрит текст:
никита да ти кажа и аз съм в подобно на твоето положение, но в по добра форма. Първо не живея със свекито но мм постоянно ме кара да ходим у тях. ММ много държи на родителите си и на думите им и от това да не се обидят нещо но аз не се оставям на никого. Научила съм се него да го обработвам и в повечето случаи (да не кажа винаги) не взима страна а аз не се оставям и надделявам така че това ме устройва. въпреки че понякога ме защитава пред тях (пред тях казвам защото моето свеки има дъщеря която е най злобния човек в целия свят сигурна съм та двете заедно ме нападат) но понякога смята че не съм права и защитава тях но когато сме насаме (тоест като е станало каквото е станало той ми прави забележка когато сме двамата само ама аз пак не отстъпвам). Ти също не отстъпвай и си прави каквото си решиш просто се научи да им показваш че ти си човека който ще реши какво ще става с детето и се опитай да ги обработваш. На мен нон стоп също ми се казва какво да правя или тем подобни ама ела да ме видиш веднага отвръщам или мълча и си казвам на ум вие няма да ми кажете и като дойде удобния момент връщам. Но предлагам да приключим с темата която разваля хубавите постове. Пожелавам ти успех и дано се справиш със ситуацията.

бъни за фейса идеята е муцка само да кажа че аз от на мм профила ще бъда понеже нямам свой. Ще ти пиша на лични.

Полин честита годишнина пожелавам ви още много години дълъг и щастлив семеен живот

вяра честити ви осем месеца пожелавам на малката Габи много здраве, щастие и късмет и разбира се едно незабравимо и щастливо детство

бъни вие направо се измъчихте миличка дано бързо се оправите и да няма повече мъки че и двете се изтормозихте

да се оплача и аз че ние днес цял ден плачем и вече наистина очаквам нови две зъбчета че направо съм призрак. днес пътувахме от Гоце Делчев до София и понеже имах лекции от 8 сутринта станахме в 4 а до 4 Ивана се събуди 5 пъти смятайте колко съм спала като легнахме в 23 часа. Не сме спали от 15,08,2013 тогава беше първото нощно събуждане и то тази дата до днес ставам по 100 пъти на нощ да я люлям. През деня иначе сме ок но днес не сме та така.

хайде аз ставам че ще мина никита и леда по дълъг пост пък съм сложила и една баница във фурната та да не я изгоря.

желая ви лека вечер  Wink

# 639
Честита месечинка на Габи,да расте здраво и щастливо бебче!

Честита годишнина на Полин,бъдете дълги години влюбени един в друг,обичайте се и се подкрепяйте!

Бъни,дано да се оправите бързо,че е ужасно голям човек като се разболее,а това малко човече,не може и да каже какво го боли.

За свекървите........моят съвет е,че тя никога няма да ти стане майка,но горе-долу трябва се запазят някакви нормални отношения,някакво уважение като към жена която е отгледала и възпитала мъжа от от който си решила да имаш дете.Най-лесно това се постига когато се виждате само по семейните празници ( и то не на всички).Когато се налага да живеете заедно е по-добре да се сложат някакви граници и всеки да си има лично пространство.

Никита, съжалявам за загубата на майка ти.Сигурна съм,че ако беше с теб щеше много да ти помага и да не се отделя от внучката си.За жалост Господ прибира първо добрите хора.Аз също загубих неочаквано баща си три дни преди да се роди Веси и все още ми е трудно да говоря за него в минало време.Няма толкова добър,грижовен и мил човек,много ми липсва и никога няма да го забравим.

# 640
Момичета, честити месечинки на всички  Hug И честита годишнина на Полин!

Моят мъник е в мега кисела фаза и нямах време, нито муза да се включвам тези дни... Освен, че му никнат зъби, кара и поредния вирус. Снощи за пръв път му дадох панадол, днес има съвсем лек обрив и сега не смея да повторя, макар че съм почти сигурна, че не е от панадола. Пак има да мрънка нощес...

Nikita_, d_mateva, съжалявам за загубите ви  Sad

Съчувствам на всички, които имат проблеми с близки, роднини и познати. Дано се наместят нещата и всеки да си усети мястото възможно най-бързо, че са много мъчителни тези истории Praynig

Накумих се да пиша най-вече за да ви споделя какво съм чела за мантуто още преди време, а именно, че е отдавна отречено като мерило за ефективността на БЦЖ ваксината. Бг е едно от малкото места, където продължава тази практика да се прави манту при липса на белег, както и да се прави реваксинация при отрицателно манту или пък да се започва лечение при 'силно' положително без други изследвания.
Реваксинацията с БЦЖ също е отречена, прави се една доза и толкова.

Kerina, надявам се не се сърдиш, че използвах това, което сподели, за да коментирам, просто ме присети. Съжалявам, че ти се налага да го мислиш  Sad, а за разкарването нямам думи, аман вече от бюрократщини, малко са другите проблеми в системата Crazy

# 641
Момичета, благодаря ви за пореден път за съветите и подкрепата, страхотни сте  Hug Жалко, че няма никой от Варна, че да си правим заедно разходки. Много сте ми далече повечето Simple Smile

Kerina подобна е причината заради която кръстих Тедито на майка ми. Беше страхотна, както казах много искаше внуче, но не можа да се радва на такова, за това (в нейна памет) и заради всичките и жертви, тревоги и грижи за мен реших да я кръстя на нея.

d_mateva съжалявам за баща ти Sad Майка ми винаги ми е помагала и сега щеше да го прави и много щеше да се радва на Тедито, защото искаше внуче.

Тедито днес заспа много рано. Рева, рева за тоя лап топ, накрая я сложих да седне в мен и и пуснах една песничка с клипче която харесва и след няколко повторения заспа. Това беше около 20:00, а трябваше в 20:300 да вечеря и така да спи. Викам тя ще се събуди, гладна е. Ама стана 20:30, после 21:00, след това 21:30 и си взех да се чудя дали да я будя. Извиках и няколко пъти, но не се събуди и реших да я оставя, че така хубави спеше Simple Smile Реших само да я завъртя, че пак беше на обратно и тя взе, че се размърда и аз я до събудих. Изпи си млякото, дадох и биберона и веднага заспа пак. Тоест яде в 22:00 и 22:15-22:20 беше нахранена и заспала отново. Сигурно ще се събуди по рано, за това лягам Simple Smile Лека и непробудна нощ на всички бебоци и мами  Hug

# 642
Здравейте,мами! Hug
Пак се заплеснах нещо и нямах време да влизам тия дни,обаче изчетох всичко и сега ще се включа!
Благодаря на всички,които писахте по въпросите ми! Heart EyesСверих си часовника и си взех първата безглутенова каша-елда с круша на Хумана,звех и една оризова на Слънчо.Днес и дадох 2 лъжички от елдата,утре пак и така...
Чаша не съм взела още,но ще взема и мисля,че ще имаме по-голям успех с пиенето.

За  плаченето-ние от край време не харесваме непознати,обичаме да ни гушка само мама и ако някой иска да я вземе от мен и и подава ръце Ради се връцва и ме гушва Rolling Eyes Дано да го израсте.И батко и не беше от най-захилените бебета,ама напосладък голям отворко е станал...

Сега един тъп въпрос:Някой може ли да ми каже замразявал ли е купешки пюрета?При все,че изрично е писано на брканчето "Да не се замразява" аз взех та си направих кубчета лед от пюрето на Овко Спанак с Ориз.Просто бях взела голямо пюре,за да и въведа спанака,обаче като слагам по лъжичка по лъжичка и то остава 200г за хвърляне #CrazyЕми досвидя ми се и реших да го замразя,пък после да се допитам до вас за съвет newsm78Пък то работата не знам за срам ли е,за смях ли е,ама нищо,нали с питане и до Цариград се стигало Embarassed Mr. Green

Бъни,мила Hug,да оздравява бързо ,Габи!И аз бих те посъветвала да пробваш и с хомеопатия,има и имуностимулиращи хомеопатични.Сигрно в аптеката са ви направили Коларгол,дано да ви мине бързичко нослето с него.

Идеята ти за фейсбукската грпа е супер,че в Албум докато се наканя да кача снимки ...И аз пращам данни на ЛС.А тази група е отделно от групата на февруарките,така ли?Значи и там трябва да пратя данни,че все се каня  и не съм се натуткала още ...

дентмед,ти с тази специалност и тия преходи направо ти свалям шапка!Голяма си куражлийка-студентка с бебе!Дупе да ти е яко PeaceДано ТМ да е в час и да ти помага...

Вяра,честита месечинка на твоята Габи! TadaДа ти е жива и здрава и да не взима пример от адашката за сополите!

Полин,честита ви годишнина!  bouquetВсе така да сте заедно и да се обичкате с ТМ!:)))

АБЕ, Ники',чета те и се хващам за главата,бе мила!!!! #Crazy В какво семейство си попаднала,ЛЕЛЕ МАЛЕ! Извинявай,че така ти пиша,ама и аз виждам,че ти си абсолютно наясно с цялата ситуация и знаеш,че си си взела мамино синче за баща на детето ти..Пък свекървата е ooooh! ooooh! ooooh! bash bash bash Нямам думи как ви се меси! ooooh!Само ти стискам палци,миличка,дано поне да успееш да си вразумиш мъжа,че да разбере какви съкровища има -прекрасна жена и дъщеря!Ако ли не,да ходи да си живее с майка си там.Аз изцяло те подкрепям-стой си у вас или там,където ти е добре,защото да най-важно е на теб да ти е комфортно!Повярвай,всяко притеснение в майката се отразява и на бебето PeaceРазбирам те ,за това,че се чувстваш като на гости,тя така се е "изнесла",само дето не ти дава кошара да си вземеш,ми то направо да ти беше оставила наръчник "как да живееш в апартамента МИ!" Mr. Green
-и аз тякова чувство имах ,като живеехме с ММ у
баба му.Уж всичко е ок,ама аз не смея нищо да пипна,да преместя ,да преподредя.И в кухнята не исках да се мотам много много-има една приказка,че две жени в една кухня не може...100% вярно...
Само ти стискам палци ти да удържиш и да си гледаш спокойно малката!Много гушки от мен! Hug Hug HugИ за името-само ще ти кажа,Браво!Ама аз лично имам приятелка,която баща и я е оставил от родилното,понеже майка й я записва както тя си е решила,а не както иска свекървата ShockedПросто що за хора има  Sick

Пак за свекървите.Ние 2 години бяхме някъде с бабата н а ММ,че даже почти цяла година и малкия беше вече на бял свят.Ами уж всичко е ок,обаче от постоянно съобразяване от наша страна и постоянен натиск от нейна-да правим еди какво си,да ядем еди това си,и т.н и т.н. взе да ми писва.... В един момент положението така се напече,че си спретнахме еднин скандал и вече нямаше накъде -трябваше да се изнесем.И сега всичко е ок ,кротна се и тя и аз.Може да ми помага винаги,когато ми трябва човек и без да ми се меси.Така че аз съм за помощ ,ама отдалеч Wink(поне на 500 метра,моля!:)
А иначе младата ми свеки и тя се меси,ама е доста по-лек характер,та лесно се разбира с нея човек и като цяло много ми помага,когато си е тука,за съжаление работи в Гръцко и си идва веднъж годишно.
Ами аз приказвам,ама само се моля Praynig и аз да не съм от тия кофти свекърви.Иска ми се да съм добра и либерална,ама сигурно им е много трудно,понеже цял живот си го гледал това дете и в един момент трябва да го пуснеш...Трябва да я караме полека -точно,както и d_mateva казва-с уважение и дано да не стигме до кавги.

Мила,d_mateva,приеми и моите съболезнования също.Винаги са тежки тези моменти!Няма как да се запълнят празнотите в сърцата,може би единствено надеждата,че ще видим най-милите хора пак...кой знае Hug

Навънка есента си напредна....Давайте да сменяме заглавието Simple Smile)),че май само Леда си пече Билянка по плажа у Гръцко LaughingНие взехме да се завиваме с юрганчета вече  LaughingАз гласувах за беличките !Пък дано да са само по заглавието Simple Smile))

Уф!Много дълго стана,сори!Ами четете по диагонал! Simple SmileЛекинка от нас Hug

# 643
Мами само последно да ви кажа за свеки понеже казах все лоши неща да кажа че въпреки всичко аз я уважавам мноо. Тя не е лош човек но просто си има едни свои възгледи за всичко и си ги натяква до полуда иначе- помага. Но никитке това не се отнася за вас. И мъжлето ти и свекито ти ми идва да дойда и да лм се карам карам та да им дойде акъла. Щото мойто мило държи много на мен и аз на него та това променя нещата. Извиневай ако се убидих снещо. Просто се ядосвам заради теб понеже ми изглеждаш супер готина.

Пумпалче благодаря за думите. А за пюрето не съм го правила но като се замислу не виждам проблем.

Д матееве съжелявам за баща ти миличка.

Да ви кажа едната ми гърда ме боли от ляво та май леко запушване е станало ако някой се е сблъсквал с такъв проблем как е процедирал

Аз после ще се включа пак че сега ни мога много много.

# 644
  • Оптимист по принуда
Здравейте! Тук е мрачно, мъгливо, есенно.Будни сме от 5.30, снощи видях, че и второто зъбче се е показало, и аз ще си имам зайче-байче Grinning Давах й калпол преди да заспи и пак мазахме венчетата, че си я мъчат и мрънка, и се буди често.
Никита, наистина съжалявам за милата ти майчица, жестоко е да загубиш най-близкия си човек и най-добрия приятел.
Д_Матева, съболезнования и за твоята тежка загуба. Дръжте се момичета, казват, че времето лекува, не се забравя, но болката може би се притъпява.
Като си мисля как ние сега обичаме безкрайно нашите съкровища, може би мога да разбера донякъде свекитата и тяхната неспособност да приемат другата жена до своето дете. Но все пак трябва да има граница и някакъв респект спрямо личността. Все пак и ние сме деца на майките си и не сме 'намерени на пътя' както се казва. А най-важно е възпитанието, ако то не съществува, ами няма да има разбирателство.
Честита ви месечинка, Вяраbouquet
Дентмед, аз като кърмих в началото имах лек проблем с дясната гърда, наболяваше ме, но отмина като слагах Демми по-често и се изцеждах, пих и парацетамол. Мисля,че някоя от мамите в предишната тема имаше такъв проблем, но май-беше и с Т и беше малко по-сериозно. Сигурна съм, че ще се включат и другите мами със съвет, дано скоро мине, че е много неприятно.
Хайде, лек и усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт